Meillä on viikonlopun ruokateemana testailla mitä Härkiksestä saa aikaan, eli kasvisruokaviikonloppu. Olen niin iloinen, että mieheni kelkka on alkanut hitaasti mutta varmasti kääntyä myös kasvissafkan puoleen. 

Viikonlopun kasvisteema on helppo toteuttaa muutenkin, sillä sain eilen illalla kotiovelle lähetyksen naapurikylän luomuviljelijältä. Ollaan sovittu, että aina kun hän lähtee myyntireissulle, voi tulla myös meille. Pakko rakastaa landea. Tällä kertaa ostin tavallaiseen tapaan valkosipulia, punajuuria, persiljaa ja purjoa, mutta myös ryöpättävää pinaattia. Viimeisintä en ole koskaan kokeillut, kivaa päästä tekemään jotain uutta. 

Mutta se Härkis. Härkis on suomalaisen Verson uutuustuote, joka valmistetaan kotimaisesta härkäpavusta. Siinä on paljon proteiinia, se sopii vegaaneille ja se on kypsää eli kuumennusta vaille valmista. Jos Härkis ei ole tuttu, kannattaa lukaista Verson Usein kysyttyä -sivu.

Tänään aloitettiin pikaisella helpolla tomaattikastikkeella, sillä isällä ja tyttärellä on päivällä futistreenit ja piti syödä ajoissa. 

Härkiskastike & couscous

2 x 500g tölkki tomaattimurskaa

Paketti Härkistä

2 valkosipulinkynttä

Purjoa tai tavallista sipulia

1 rkl pestoa

1 paprika viipaloituna

suolaa, yrttejä, chiliä (oman maun mukaan)

Kuullota murskatut valkosipulinkynnet öljyssä pannulla, laita sekaan paprikasuikaleet ja pyörittele lastalla hetki. Kaada sekaan tomattimurskat, 1rkl pestoa ja silputtu purjo. Jos käytät keltasipulia, kuullota ne heti alussa valkosipulin kanssa. Mausta ja keittele viitisen minuuttia. Laita tässä välissä couscous tulille, se valmistuu parissa minuutissa. Kastike toimii myös pastan ja riisin kanssa. Kaada lopuksi kastikkeeseen Härkis ja kuumenna vielä pikku hetki, niin että Härkis lämpiää. Valmista!

Ripottelin päälle vielä tuoretta persiljaa, koska olen ihan hulluna siihen. Syön persiljaa suoraan puskasta vaikka kourallisen kerrallaan, nam!

Härkis on lyhyesti sanottuna perinteisen jauhelihan korvaaja, se näyttää siltä ja oikein maustettuna myös melkein maistuu siltä. Kuten tiedämme, jauheliha ei maistu juuri miltään ja ihan samaa voi sanoa Härkiksestä. Maustaminen on kaiken a ja o. Paketin hinta on n. 3,5 euroa.

Kommentit (3)

ReetaJohanna

Hesarissa oli ohje meksikolaiselle härkisruukulle. Oli muuten hemmetin hyvää!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, yksivuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Blogiarkisto

2016
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010

Kategoriat

Instagram