Nyt kuulolle herkkusuut! Jos tekeillä on mustikkapiirakka, kokeile huviksesi tuunata sitä Omar-kuorrutteella. On ihan järjettömän hyvää ja kivaa vaihtelua peruspiirakoiden perään. 

Pohjana voi käyttää murotaikinaa tai kokeile tätä:

100 g sulaa voita
1 dl sokeria
1,5 dl kaurahiutaleita
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Sekoita pohjan ainekset tasaiseksi massaksi ja levitä massa voideltuun vuokaan tasaisesti ohueksi kerrokseksi ja nostele reunoilta korkeammalle. Kippaa päälle mustikoita niin että ne peittävät koko pohjan. Sitten uuniin, paistoaika n. 20 - 25 minuuttia 200 asteessa, uunista riippuen.

Sillä välin kun piirakka on uunissa, valmista kinuski. 

1 dl kuohukermaa
1 pss Omar-karamelleja

Keitä miedolla lämmöllä seosta kattilassa niin, että Omarit sulavat. Keitä ainakin 20 minuuttia, että kinuski tekeytyy ja sekoittele ahkerasti. Anna seoksen jäähtyä hieman ennen kuin kaadat sen valmiin mustikkapiirakan päälle, mutta ei liikaa, ettei se ala jähmettyä niin ettei enää levity nätisti. Eli kuorrute kaadetaan tasaisesti mustikkapiirakan päälle. Sitten koko hoito jäähtymään. 

Ps. En ole ikinä nähnyt minkään leipomuksen katoavan niin nopeasti parempiin suihin kuin tämän. Mies kieri pois kahvipöydästä :D En ehtinyt ottaa piirakasta edes kuvia valmiina! Meidän perheen herkkusuut ovat ilmiömäisiä lajissaan.

Kommentit (12)

Katrinsessa

Omenapiirakkakin (varmaan ajatusvirhe)siellä tekstissä vilahti ja mietinkin, että olisko omenoiden kanssa hyvää..Joka tapauksessa mustikkaomar menee niiiin kokeiluun! :)

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

Kiitos korjauksesta, korjasin tekstin! Tuo piirakkapohja on sellainen vakkaripohjani juuri omenapiirakassa ja tuota kirjoittaessa ajatukset meni selvästi väkisin omppujen suuntaan :D Suosittelen lämmöllä tekemään tuohon pohjaan omenapiirakan, ja siihen päälle vielä kaura-sokeri-voi rouhettta ennen uuniin laittamista.

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

-T-

Mä en yleensä hirveesti leivo, enkä jaksa innostua uusista resepteistä kun leivon niin leivon vanhoja juttuja jotka osaan. Mutta tämä!! Kuulostaa niin täydelliseltä, että on pakko kokeilla heti tänään :) Ja yllä olevan kommentin pohjalta täytyy syksyllä (kunhan omat omput kypsyy) niin kokeilla omenapiirakkana.
Että kiitos vaan vinkistä ja ihanasta blogista!

-T-

Tein piirakan lauantaina ja kaikki tykkäsi! Just vedin iltapalaksi loput :) Nam!
Keräilin tuossa päivällä puutarhavadelmia, ja nehän on myös herkullisia kinuskikastikkeen kanssa, joten vois toimia myös tässä piirakassa... Ehkäpä testaan :)

JanikaHaHa

Mulla alko vihloa hampaita välittömästi, eli kokeiluun menee. Voisi tehdä vaikka parin viikon päästä kun saadaan meille englannista vieras. 

RiikkaVain

Lurps, voi kuolauskohtaus mikä resepti. Pinjan tavoin olisin kyllä kokovinkkiä vailla vuoan suhteen. Yleensä ei tule leivottua eikä siis ole kehittynyt silmää vuokien/peltien/pannujen suhteen. Nimim. "No mites se nyt noin littanaks jäi -81"

Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, kaksivuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Blogiarkisto

2017
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010