Kun kysäisin toiveita arkisapuskoista, kiinnostusta oli erityisesti nopeisiin lihattomiin vaihtoehtoihin. Siinä se toinen nimeni arkikokkina sitten onkin, nopea ja lihaton :D

Minulla on arkena sen verran kiire aikataulu, että parin tunnin kokkaussessiot eivät tule kysymykseenkään, aikaa saattaa olla vain esimerkiksi vartti. Tästä syystä suosin ihan surutta valmiiksi suikaloituja kasviksia. Joskus leppoisina yhden duunin (ja ei lapsia) aikoina pyörittelin päätäni ihmisille, jotka eivät muka ehdi/jaksa/viitsi porkkanoitaan kuoria, mutta nyt ymmärrän paremmin. 

Tuo kuvassa näkyvä Apetit Sienestäjän pannuvihannekset on tuoreena pakattu ja löytyy hevi-osastolta (ei pakaste). Siihen on pilkottu mukaan herkkusieniä, porkkanaa, fenkolia, punasipulia ja pinaattikiinankaalia. Ihan täydellinen kiireisen daamin pakkaus, jos pitää vähän oikoa.

Tämä safka valmistuu alle vartissa ja on ihan mielettömän hyvääkin vielä. 

Paistettu salaatti ja halloumia

Suikaloituja tuoreita kasviksia (raasta itse tai osta paketti)

pilkottuja sieniä

kiinankaalia

soijakastiketta, ripaus sokeria ja chiliä

kypsää couscousia, jos esim jäänyt edelliseltä päivältä (ei pakollinen)

halloumia

tomaattia

kausijuureksia (tässä tapauksessa keltajuurikas)

kermaviiliä, josta pyöräyttää nopeasti raikkaan kastikkeen (sinappia, etikkaa, sokeria, suolaa)

Laita kaksi paistinpannua kuumenemaan, molempiin loraus öljyä. Pilko halloum ja laita paistumaan pannulle. Laita toiselle pannulle suikaloidut kasvikset ja sienet, ja anna kypsyä n. 2 minuuttia. Kaada perään suikaloitu kiinankaali ja couscous, ja kypsennä toiset kaksi minuuttia. Muista kääntää halloumit. Lorauta paistetun salaatin sekaan hieman soijastiketta, sokeria, chiliä, ja mistä nyt itse mausteiden saralla tykkäät. 

Kutsun näitä improvisaatiosafkoiksi. Upotan usein ruokaan kaikkea sellaista, mitä on jäänyt edelliseltä aterialta yli. Tässä tapauksessa couscousia ja keltajuurikasta. Yllättävätkin maut sopivat yhteen, ainakin kannattaa kokeilla. Olen sitä mieltä, että ruokaa ei saa heittää roskiin, vaan niille pitää keksiä käyttöä viimeistään seuraavana päivänä. Improvisaatiokokkailu kunniaan :D

Kippaa paistettu salaatti lautaselle ja lohko mukaan tuoreita tomaatteja, tai mitä nyt mieleen tulee ja kaapista löytyy. Halloumit päälle ja kermaviilikastiketta kylkeen ja ääntä kohti. 

Kommentit (3)

Elviira

Nousi ihan vesi kielelle, hyvältä näyttää! Sitä vaan mietin, että maittaako teillä myös perheen pikkuiselle nämä samat ruuat? Meillä kaksi alle kouluikäistä poikaa on vielä aika nirsoja, joten ruuanlaitossa joutuu miettimään usein ensin sitä, että mikä maittaisi myös heille.

J3nn1

Hei! Kokeilin, tosin unohdin laittaa punasipulin sekaan + kermaviilin unohdin kauppaa, mutta ihan hyvä tästä siltikin tuli. Ja minulle uusi tuttavuus oli fenkoli ja se meni kyllä hyvin tuolla seassa! =) Ja mä olen ihan fiiliksissä kun olen menestyksekkäästi saanut itselleni uuden kasvistuttavuuden, koska tarkoitus on pyrkiä lisäämään kasvisruokien määrää taloudessamme. Ainoa mitä  jäin itse epäroimään reseptin kanssa, että mitä maustetta tähän kannattaisi laittaa? Olen tosi huono keksimään mikä mauste sopii minkäkin kanssa, joten tumpelo tarvitsisi lisää vinkkejä sen osalta.

Tämä ruoka maistui myös meidän pari vuotiaalle tytölle hyvin (laimeasta mausteista huolimatta). =)

Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, kaksivuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Blogiarkisto

2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010

Kategoriat

Instagram