Kasvisruokaviikonlopun toisena safkana ihanaa pizzaa! Tähän ei niin perinteiseen pizzaan tulee päälle legendaarinen makuyhdistelmä punajuuri-vuohenjuusto-hunaja. Se on yksi kaikkien aikojen suosikeistani :)

Tee pizzapohjan taikina esimerkiksi tämän ohjeen mukaan tai käytä omaa suosikkiohjettasi. Jaa taikina kahtia ja kauli kaksi pyöreää ohuen ohutta pizzaa leivinpaperien päälle. 

Täyte:

Raakoja punajuuria siivutettuna

Vuohenjuustoa

Mozarellajuustoraastetta

Pestoa

Juoksevaa hunajaa

Oliiviöljyä

Ripaus suolaa

Tuoretta basilikaa

Kuori punajuuri tai useampi, jos ovat kovin pieniä. Siivuta esimerkiksi juustohöylällä tai siivuttimella, myös terävällä puukolla saa leikattua tarpeeksi ohuita siivuja. Levitä reilusti pestoa kummankin pizzan päälle. Ripottele peston päälle mozzarellaraastetta. Asettele punajuurisiivut tasaisesti ympäriinsä ja pirskottele seuraavaksi hieman oliiviöljyä ja suolaa. Sitten vielä vuohenjuustoa niin paljon kuin sielu sietää. Valuta lopuksi juoksevaa hunajaa ohuina noroina koko komeuden päälle. Hunaja toimii tässä pizzassa todella hyvin, ei tarvitse arkailla, reilusti vaan. 

Uuni n. 225-250 astetta ja n. 10-15 minuuttia. Varo ettei pizza kuivu uunissa liikaa, ota se ajoissa pois että jää meheväksi. Lopuksi vielä päälle tuoretta basilikaa. 

Kuten huomaatte, suunnittelen kauppalistaa siten, että voin hyödyntää parinakin päivänä ostittain samoja raaka-aineita. Tässä tapauksessa pestokastiketta on kulunut jo kahtena päivänä, vaikka itse ruoka on täysin erilaista :)

Kommentit (3)

Vierailija

Mahtavia nää reseptipostaukset! Tätäkään herkkuyhdistelmää en ole tullut pizzassa kokeilleeksi, mutta tämän innoittamana menee kyllä testiin. Oletko koskaan tehnyt pestoa itse? Jos et, niin haastan kokeilemaan. On nimittäin aika erilaista kun surauttaa tuoreesta basilikasta, paahdetuista pinjansiemenistä, parmesanista ja hyvästä oliiviöljystä vrt. nuo kaupan valmiit, joissa on aika reilusti suolaa.

Vierailija

Herkullisen tuntuinen ohje koska pidän punajuuresta. Vaihtaisin ehkä vuohenjuuston tilalle sinihomejuuston koska se vaan on niin sairaan hyvää punajuuren kanssa.
Pestoista puheen ollen, minttupesto on myös todella hyvää ihan lisukkeena esim. lihan tai muusin kanssa. Yrttipenkissäni kasvava minttu tekee niin valtavaa satoa että siitä on pakko keksiä jotain. Lisään minttua tietenkin tsatsikiin, myös lihapullataikinaan ja muihin ruokiin. Hyvää!

Vierailija

Testattu! Oli aivan tolkuttoman hyvää! Ei yhtään pakotettu makuyhdistelmä, jotenkin sopivat vaan niin täydellisesti yksiin.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, yksivuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Blogiarkisto

2016
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010

Kategoriat

Instagram