Sain ennakkokatseluun juuri alkavilta Rakkautta & Anarkiaa - elokuvafestivaaleilta (Helsingissä 16.9.-26.9.) kaksi dokumenttia. Burlesque Undressed oli niistä toinen ja se liimasi minut television eteen sunnuntaina. Puolitoista tuntia kestävä dokumentti sukeltaa burleskin häikäisevän kimaltavaan maailmaan käsitellen niin nykyaikaa kuin mennyttäkin. Teatteria, fantasiaa, huumoria vai strippausta?

Alison Gristin dokumentin keskipisteenä on brittiläinen showkuningatar Immodesty Blaize, jonka pikkutarkasti suunniteltuja esityksiä, upeita korsetteja ja ihastuttavan ylimenevää naisellisuutta pääsee seuraamaan useaankin otteeseen. Blaize luo musiikin ja lavasteiden voimin upeita fantasiakokonaisuuksia, joista tämän katsojan suosikiksi nousi jättimäinen keinuhevosspektaakkeli.


Blaizen ohella 88 minuutin aikana pääsee ihastelemaan Suomessakin esiintyneitä Kalani Kokonutsia ja Kitten De Villea. Jokainen naisista kertoo burleskin tarinaa omalla tavallaan ja katsojan silmät liimautuvat taatusti lavalle näiden upeiden leidien esiintyessä.

Nykyajan burleskitähtien lisäksi dokumenttiin on saatu mukaan useita vanhoja staroja. Legendaarinen Satan`s Angel kertoo nauraen, että ei aikoinaan saanut menemään läpi esiintyjänimeä Hell`s Angel ja päätyi sen vuoksi saatanalliseen vaihtoehtoon. Satan`s Angel taiteilijanimi onkin erittäin kuvaava palavista tasseleista tunnetulle, edelleen esiintyvälle tähdelle.

Kenelle: vahvasti visuaaliselle, fantasiamaailmaa ihailevalle, rohkealle katsojalle. Kaikille joita kiinnostaa burleskin historia, yltiömäinen glamour ja kurkistus burleskin kulissien taakse. Paljon livemateriaalia suoraan lavalta ja lavan takaa.

Oho! Yleisesti burleskin kuningattarena pidettyä Dita von Teesea ei käsitellä dokumentissa pientä mainintaa lukuunottamatta. Virkistävää.

Kommentit (25)

Woooh! Tämä täytyy nähdä. Kitten De Villen olen nähnytkin pariin otteeseen esiintyvän, ja pakko sanoa että siinä mimmissä on (kilometrin mittaisten jalkojen lisäksi) uskomaton määrä karismaa. Onneks meitä glamour-höyhen-kimallus-korsetti-hörhöjä hemmotellaan kaikilla ihanilla tapahtumilla, ja nyt myös dokumentilla! :)

Et sattuisi tietämään, että mistäs me muut voitaisiin tuo dokumentti nähdä kuin Rakkautta & Anarkiaa – elokuvafestivaaleilla? :D Kun en valitettavasti sinne pääse kun satun asustelemaan 600km pohjoisempana.

pullaaa

"..Burlesque Undressed oli niistä toinen ja se liimasi minut television eteen sunnuntaina."

T E L E V I S I O

mzzzzz

haha, pienet ilot ihmisellä, Immodesty Blaize = Modesty Blaise :D Olisipas hauska tietää onko nimen taustalla tuo sarjakuvahahmo.

Lueskelin tuossa just, että DVD:tä saa ostettua ainakin amazonista ja play.comista ja varmaan monista muistakin paikoista. Hintaa taisi olla reilun 15e verran.

Turhaan harmittelet, suppeampi valikoima R&A:n leffoja on joka vuosi näytetty ainakin Tampereella ja Turussa, ehkä muissakin kaupungeissa. Ja Tampereen ohjelmistossa on juurikin tämä burleskidokkari :)

Mimmi

Ei liity postaukseen mitenkään, mutta voitko suositella hyvää suoristusrautaa, joka ei ole hurjan kallis kuitenkaan? En ole valmis sijoittamaan mihinkään ghd:hen, mutta haluaisin hyvän perusraudan.

Kiitos :)

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

GHD:nhän saa noin satkulla briteistä, eli tämä tiedoksi jos haluat ylioimaisen superhyperparhaan raudan :D Moni on kehunut Remington -merkkistä rautaa loistavana kakkosvaihtoehtona, mutta minulla ei ole kokemusta kuin tuosta GHD:stä ja sitten ikianhasta BabyLissistä joka oli täys floppi.

papukka

Mä en oo oikein koskaan tajunnu mikä ero strippaamisella ja burleskilla on. Niinkun oikeesti. Vaatteet riisutaan ja musiikki soi. Ja kaikenlaisia kroppia löytyy. Joku valaiskaa minua.

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

noooo sehän riippuu ihan siitä kuinka mustavalkoinen katsantokanta on :) minulle burleskin ja normistrippauksen ero on suuri ja kohderyhmät molemmille taiteenlajeille täysin erilaiset. Mutta jos haluaa unohtaa sävyerot niin kyllä, molemmissa riisutaan vaatteet. Burleskissa harvemmin totaaliseen alastomuuteen asti.

Kisu

Dita on ihana, mutta on hyvä, että muitakin staroja esitellään jossain. Ditakaan ei välttämättä olisi niin suuressa maailmansuosiossa, ellei nyt olisi sattunut olemaan Marilyn Mansonin heila.

Just about every season men and women are following the most current manner trends to cut a smart figure.jeansJust about every season men and women are following the most current manner trends to cut a smart figure.true eligionJust about every season men and women are following the most current manner trends to cut a smart figure.true religion eansJust about every season men and women are following the most current manner trends to cut a smart figure.True Religion Jeans OutletJust about every season men and women are following the most current manner trends to cut a sm

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, yksivuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Blogiarkisto

2016
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010