Sain niin hyvän lukijavinkin tässä hetki sitten että laitan sen jakoon kaikille. Clas Ohlsonilla on myynnissä aidon kynttilän näköisiä LED-vahakynttilöitä. LED-tuikkuja olen käyttänyt aikaisemminkin, mutta näistä isoista kynttilöistä en ollut tietoinen. Tuli todettua että pienten tuikkujen teho ei oikein riitä ulkokäytössä ja olen vähän arka käytämään puurakenteiden lähellä oikeita kynttilöitä ilman valvontaa. Olen varmistelija, en halua että pergola roihahtaa liekkeihin vaikkei se kovin todennäköistä olisikaan. Mutta etenkin tällä hetkellä kun pihassa pyörii kuivia lehtiä, katastrofin vaara on aina mahdollinen.

Mutta ei se vielä tee tästä kynttiläwannabesta täydellistä, että se näyttää aidolta, vaan ajastin. Maailman nerokkain ajastin havaitsee hämärän laskeutumisen noin viiden kuuden maissa illalla ja sytyttää LED-kynttilän automaattisesti päälle. Kynttilä palaa 6 tuntia putkeen, jonka jälkeen se sammuu. Sitten vierähtää yö, ja seuraava päivä, kunnes taas kello alkaa lähestyä kuutta illalla ja puff, kynttilä päälle. Aivan järjettömän nerokas systeemi, ei tarvitse mennä itse sytyttelemään ja sammuttelemaan kynttilöitä joka päivä! Ah tätä nykyajan helppoutta. Paristojen vaihtotiheydestä en vielä tiedä, sillä nämä ovat olleet päällä vasta viikon.

Kiitos miljoonasti vinkkaajalle, näitä olin tietämättäni kaivannut :D

Kommentit (14)

Ada

Ostin itse samoja kynttilöitä Tokmannilta, niitä löytyy myös sieltä. Ja olen ollut niistä aivan intona :)

Hanne

Kosteutta ei kestä sitten ollenkaan, meillä oli hautalyhdyssä tuollainen kynttilä ja kun lyhty on sen mallinen että vettä pääsi sisään, meni rikki. Kannattaa siis varmistaa ilmaaukkojen sulkeminen, jos aitoa kynttilää ei ole tarkoitus polttaa.

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

Kiitos vinkistä, pitääkin käydä laittamassa katto noihin lyhtyihin. Eivät tosin ole vielä olleet moksiskaan vaikka vettä on varmaan vähän saattanut roiskahtaa sisään, ovat vain pienen lipan suojassa jonne sataa kyllä varmasti sisään jos yhtään tulee.

Näitä on nyt näkynyt ihmisillä paljon. Voisi olla itsellekin tarpeen, koska olen tosi laiska käymään illalla ulkona kynttilöitä sytyttelemässä. :) Mitenköhän kestävät pakkasta?

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

Tämä on just se mun pointti myös, laiskuudesta kannattaa tehdä taidetta itsestään syttyvien ja sammuvien kynttilöiden kanssa :D ei tarvitse mennä jäätymään ulos ennen nukkumaan menoa! Ainakin kestävät muutaman miinusasteen, mitä nyt täällä meidän suunnalla on ollut alimmillaan :)

Jenni

Hei, ihan mieletöntä! Osaako joku sanoa, että miten pitkään patterit kestävät??! ois nimittäin ihan mahtava keksintö, jos vaan patterit ei heti oo loppu...

Tähtityttö

Minäkin ostin viime syksynä näitä monet kappaleet ihan innoissani! Kyllä useamman kuukauden kestivät, mutta kevättä kohti toimi enää kaksi kynttilää kuudesta... Kosteutta ei saa siis pidemmällä ajallakaan käytössä päästä yhtään.. Viime talven aikana enimmällä käytöllä olleisiin vaihdoin patterit muistaakseni kerran. Jossain vaiheessa osa kynttilöistä alkoi tehdä niin, että jätti syttymättä ja valo vilkkui oudosti.. Mutta on kyllä kertakaikkista nerokkuutta tuo ajastettu syttyminen, pakko myöntää :)

Heltzuu

Ostin viime syksynä juurikin Clas Ohlsonilta yhden tällaisen kynttilän, joka roikkui kevääseen asti katottomalla parvekkeella lyhdyn sisässä. Kerran vaihdoin talven aikana patterin. Tänä syksynä laitoin taas tuossa syyskuussa uuden patterin kanssa ja hyvin toimii edelleen!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, yksivuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Blogiarkisto

2016
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010

Kategoriat

Instagram