Tästä paikasta taisikin tulla pelkkä selvitymistaistelu elämästä. Vuorokausista. Päivistä. Tunneista. Minuuteista. Sekunneista.

En ole tainnut näin pohjalla koskaan vielä käydä. Olen henkisesti aivan rikki,ja fyysisesti myös. Viieisinpänä maanantaina lääkärissä käydessä ( peruutus ajalla , kun olo oli huono) ja kertoessani oloja  ja tuntemuksiani. Lääkäri tulosti minulle samantien lapun jossa otsikkona: Dissosisaatio häiriö. Oireet täsmää. Että näin.

Paljon en siitä ole puhunut , vain muutamille. Koska jos joku lähtee googlettamaan, niin sieltähän tulee ihan hurjia oireita yms. Minulla luojalle kiitos nähtävästi huomattiin se tarpeeksi ajoissa ja ei pääse menemään niin pahaksi. Lääkkeen vaihto tuli myös. Yksi lääke on jo lopetettu 1kk sitten. Nyt tiputan kahta alas, Ja huomenna aloitan uuden. Valdoxan. Ihminen kun ei voi olla googlettamatta, menin lukemaan nuokin sivuoireet ja kokemukset. Eipä ois pitänyt. Toivon vain, että sivuoireet ei haittaa normaalia elämääni. Ja jos niitä tulee, tulisi lievänä ja pian ohi menisi. Tämä on siitä hyvä lääke , että pitäisi alkaa tehoamaan jo 2 viikon päästä. Pääaisassa mielialaa nostattava lääke.

*

Itselleni haluan laittaa tähän talteen tekstin Dissosisaation syistä , koska tuo teksti avasi silmiäni ja paljon, sekä myös minuun osuu kuin nenä päähän.

( lähde: http://traumajadissosiaatio.fi/vakavat-dissosiaatiohairiot/ )

Dissosiaatiohäiriöiden kehittymisen syynä on käytännössä aina lapsuusiän vakava trauma, joka on alkanut herkässä kehitysvaiheessa, yleensä ennen 5-8 vuoden ikää, ja jatkuu pitkään, yleensä useiden vuosien ajan. Tyypillisiä tällaisia traumoja ovat

  • Fyysinen pahoinpitely, emotionaalinen laiminlyönti ja/tai seksuaalinen hyväksikäyttö
  • Perheväkivalta
  • Sota
  • Kidnappaus, kidutus
  • Toistuvat lääketieteelliset toimenpiteet, jotka jatkuvat pitkään ja joihin lasta ei ole valmisteltu

Lapset toipuvat raskaistakin kokemuksista hyvin, jos he saavat asianmukaista tukea ja ymmärrystä lähiympäristöstään. Dissosiaatiohäiriön kehittymiseen johtaakin usein lapsen saaman tuen puute sekä traumaan liittyvä salailu ja häpeä tai trauman kieltäminen. Trauman aiheuttaja on myös usein jokin lapselle läheinen henkilö, johon lapsen on ristiriitaisesti pakko turvautua. Joidenkin lähteiden mukaan myös ahdasmielinen uskonnollisuus altistaa häiriön kehittymiselle.

Alttius dissosiaation runsaaseen käyttöön näyttäisi olevan perinnöllinen. Toisinaan häiriöt ovat siirtyneet sukupolvelta toiselle traumatisoitujen vanhempien ”opettaessa” tiedostamattaan lapset käyttämään dissosiaatiota pääasiallisena puolustuskeinona.

*

Viime viikot olen vain ihmetellyt, kuinka paljon oireita voi tulla, jos pääkoppa ei ole kunnossa. Niin fyysisesti ja psyykkisesti. Selkä lihaksetkin tulehtui. Koskaan ennen ei ole ollut tulehtuneet !

Tällä hetkellä päällä on vain lohduttomuus ja pelko. Onko tämä tätä koko loppu elämäni? En tahtoisi, en jaksaisi sitä. Onneksi pystyn normaalit koti askareet ja arki asiat hoitamaan. Että en sängynpohjalla ole 24/7. Mutta jos mieliala on nollassa, kipuja, ja muita oireita. Ei se paljon lohduta sekään vähä mitä nyt jaksan. Kun tietää mihin olen pystynyt ja jaksanut.

Mutta yritän olla itselleni armollinen, vaikka se on niin helvetin vaikeaa. Että minun ei tarvitse aina jaksaa, ei pystyä. Saan olla väsynyt, saan olla välistä laiska. Aina ei tarvitse suorittaa tätä elämää.

 

Elämä on varjoa ja valoa
Joskus se kyyneliin tiristää
Silloin kun itkun kaulukset
Kurkkua kiristää
Elämä on sekoitus onnea
Ja surullisia vaiheita
Meil on täydellinen elämä
Täynnä laulun aiheita
Meil on täydellinen elämä

(Suvi Teräsniska)

 

uurremaatähti

(kuva:tumblr )
 

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Tämä blogi ON :

aitoa elämää. havaintoja. pohdiskeluja.

itsensä etsimistä. onnen löytämistä. erityislapsen vanhempana elämistä.

toipumista rikotusta ehjäksi. kaipuuta. omakuvan hyväksymistä.

introvertin henkäyksiä.

Tämä blogi EI OLE:

fitness painotteinen, laihdutusta, dieettiä. ruoka ohjeita. 

 

 

~kuvat: pinterest, tumblr, ja omiani~

Ethän kopioi omia kuviani. Ne merkitsen omikseni.