Kuvittelin, ajattelin, luulin. Elämäni aivan toisenlaiseksi. Aikuisuuden.

Luotin hölmönä siihen, että minulla olisi työpaikka ja kaikki järjestyisi. En edes osannut ajatella, enkä pelätä. Että voisin sairastua vaikeaan masennukseen. Ei sellaista vaihtoehtoa minun elämässä ollut...ajatuksissani. Enkä edes osannut ajatella, että  ei ne asiat järjesty. Minulla ei ole työpaikkaa, vain aikuisiällä opiskeltu ammatti. Jolla ei töitä.

Somessa on nyt pyörinyt lause : Älä valita, ala valita, Armanin ohjelman: pahan jälkeen ansiosta. Tottahan se on. Jopa minäkin sen uskon, että se on totta. Mutta toinen kummitus huutaa toisella olallani, että turhaa, ei siitä mitään tule. Positiivisuus on perseestä. Ja oikeasti, ei masentuneella ole voimia alkaa valita. Minä toivon että vielä joskus, on voimia minullakin valita.

Epäilen itseäni koko ajan. Olen huono äiti. Olen huono vaimo. Olen huono esimerkki. Koska en jaksa. Koska en kykene. Koska minulla ei ole voimia välillä kuin hengittää, sisään ja ulos. Mutta enhän minä VOI olla niin huono? Joka aamu vien pienimmän päiväkotiin, sitten laitan tiskit, siivoan lattian jos siellä on jotain. Pesen pyykit ( viikkaaminen joskus odottaa ...). Kyllä minä kodin hoidan, ruuan ja lapset. Koska en anna itseni vaipua niin pohjalle että kodin hoitaminen ja itseni huolehtiminen jäisi. Niin, en unohda lastani päiväkotiin, haen sen kyllä sieltä poiskin :D

Minä olen kahden viikon aikana itkenyt varmaan enemmän kuin 20 vuoteen. Itken tilannettani, itken ihan vaan. En edes välillä tiedä mitä itken. Aamusta kyyneleet vain alkaa polttaa silmiä.  Välillä päästän sen ulos. Toisinaan puren hammasta, jos lapset tai mies kotona.

En myöskään halunnut tätä blogista tällaista, vuodatus paikkaa. Mutta anonyyminä kun täällä olen. On helppo kirjoittaa. Ehkä tästä tuleekin, ajatusten kaatopaikka. Ehkä joskus vin vielä kirjoittaa, että hymyilin tänään ilman syytä. Että elämä tuntuu hyvälle.

Lainaus Yhden Illan jutusta Livin sivuilta:

Tässä ajassa positiivisuuden sanoma on välillä lähes pakottava. Koko ajan pitää olla onnellinen, mieli pirteänä ja asenne kohdillaan. Jokaisen päivän on oltava uusi mahtava mahdollisuus, perhe-elämän yhtä ilosoittoa ja työn innostuksen jatkumoa. Elämä ja ihmismieli tarjoilee kuitenkin muutakin: surua, pettymyksiä, suuttumusta, onnettomuuksia, menetyksiä ja melankoliaa. Tunteiden skaalaa ei voi valita: jos turruttaa kaiken hankalan ja negatiivisen pois, tulee väistämättä hiljentäneeksi myös ilon tuomaa valoa. Joka ei uskaltaudu kivulle, ei pääse tuntemaan aidon ilonkaan kohtaamista.

”Kun aika on, ole rauhassa levoton”, lauloi Kuustonen jo 25 vuotta sitten ja tuli tiivistäneeksi samalla riittävän tasapainoisen mielen ytimen. Kun ihminen uskaltaa liikkua väljästi ja rohkeasti kaikilla mielensä ja elämänsä alueilla, ei pimeääkään tarvitse pelätä. Tai jos pelkää, voi olla rauhallisesti pelossaan – toisiin turvautuen, tunteiden ohimenevyyteen luottaen ja vaiheiden vaihtumiseen uskoen. Vahvassa mielessä ja turvallisissa ihmissuhteissa on olemassa myös kuprunsa, kipunsa ja hankaluutensa. Kun pimeäkin sallii, voi myös valo päästä sisälle.

Joskus ihan oksettaa tämä ylimenevä positiivisuus. Kenties sekin aiheuttaa monelle sitä suorituspainetta, että pitäisi olla onnellinen, nauttia joka hetkestä, olla naama hymyssä vaan. Oikeassa elämässä sinne väliin kyllä tulee sitä itkuakin, ilmeetöntä naamaa, vaikeita hetkiä. Tasapuolisesti kumpaakin. Jos elämä olisi yhtä juhlaa koko ajan, ei se pidemmän päälle enää tuntuisi miltään. Mutta , minä jään odottamaan vielä sitä tasaista suhdetta kumpaankin...ehkä vielä joskus. Joohan?

 

uurremaatähti

(kuva: tumblr)

Kommentit (0)

Seuraa 

Tämä blogi ON :

aitoa elämää. havaintoja. pohdiskeluja.

itsensä etsimistä. onnen löytämistä. erityislapsen vanhempana elämistä.

toipumista rikotusta ehjäksi. kaipuuta. omakuvan hyväksymistä.

introvertin henkäyksiä.

Tämä blogi EI OLE:

fitness painotteinen, laihdutusta, dieettiä. ruoka ohjeita. 

 

 

~kuvat: pinterest, tumblr, ja omiani~

Ethän kopioi omia kuviani. Ne merkitsen omikseni.