Tämä ei liene ( ainakaan kovin suuri ) yllätys, mutta mä rakastan  ruoanlaittoa, ja keittiössä häärimistä. . Tykkään kokeilla uusia reseptejä, jotka näen esim lehdissä, tai saavat herahtamaan veden mun kielelle jo pelkästään reseptiä lukiessa. Pikkusiskoni ihmetteli kerran, miten monta keitto/ruoka-aihesta kirjaa multa löytyy hyllystä, että eikö yksi riittäisi?  Vastaus on lyhyesti ja ytimekkäästi; EI!

Hyllyyn on löytänyt tiensä mm muutaman lempijulkkiskokkini kirjoja. joista olen erityisen ylpeä.  Ne ovat mun ehdoton luottokamu silloin. kun mielikuvitus uhkaa loppua, tai tekee mieli jotain vaihtelua. Tänään olin taas pitkästä aikaa hyllyn edessä, ja poimin sieltä tämänhetkisen lempparikirjani, Henri Alenin Vuoden keittokirjan. Testiin ( jo toista kertaa ) päätyi melko simppeliltä kuulostava resepti, Salsicciapasta.

Tein nopeasti listan aineista, ja lähdimme käymään kaupassa. Suurensin ohjetta kaksinkertaiseksi, jotta ruokaa riittäisi parille seuraavallekin päivälle.

Ostokset maksoivat 18,20€ sisältäen siis pelkät raaka-aineet ruokaan. Suurin syy loppusummaan olivat makkara, ja juusto.  En ole vielä missään kaupassa nähnyt Salsicciaa, joten korvasin sen Chorizomakkaralla. Alapuolella olevassa kuvassa on alkuperäinen, Henkan laatima ohje. ----------- >   

TÄSSÄ MINUN MUUNNELTU VERSIONI;

 

SALSICCIA/CHORIZOPASTA                                                                             

2 rkl öljyä

4 valkosipulinkynttä

2 pkt (500g) Chorizonakkeja

2 Rs kirsikkatomaatteja halkaistuna

4 rkl MUTTI tomaattipyreetä

reilu puntti lehtipersiljaa 

400-500g pennepastaa

raastettua parmesaanijuustoa

merisuolaa

 

 

(Aloitan itse aina pilkkomalla kaiken tarvittavan valmiiksi.) 

1. Laita pastavesi kiehumaan, lisää runsaasti merisuolaa.

2. Lämmitä öljy pannussa. Kuori&viipaloi valkosipulinkynnet, Anna paistua hetki, mutta älä polta.

3. Pilko chorizonakit ja lisää pannulle. Alenna lämpö miedoksi, ja lisää tomaatit sekaan. Anna paistua hetki, ja lisää sitten tomaattipyree. Hienonna persilja ja laita kastikkeen joukkoon viimehetkellä.

4. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, Sekoita pasta ja kastike keskenään. Halutessasi lisää hieman pastankeitinvettä pastan sekaan.

5. Viimeistele  runsaalla parmesaanilla.

Ja eikun nauttimaan!

 

 

Tämä on hyvä todiste siitä, että simppeleillä aineilla, ja suht edulliseen budjettiin saa tehtyä jotain todella taivaallista. Ehkä jopa maailman parasta sitten  Järvenpään Martinassa syömäni pestopastan jälkeen, vaikka itse sanonkin.

Halusin vielä maximoida ruokailuhetkemme, ja yllätin kullan hakemalla pastan seuraksi pullollisen edullista, mutta hyvää punaviiniä. jota innostuin hiukan kokkailun ohessa jo maistelemaan... - Haitanneeko tuo ?? :D

 

 

Tämä resepti saa minulta, sen yksinkertaisuuden, ja helppouden  ja muuntautuvaissuuden ansiosta täydet 5  tähteä.! 

 

Loppuun haluan vain todeta;

"Henkka Alen, maailmalle olet vain joku, minulle olet koko (keittiö)maailma. ja suurimpia  inspiroijani " Kiitos upeasta kirjastasi. !

nyt ...

BON ABETIT!

 

 

With love; 

-Ninni-

 

Kommentit (2)

lukijasi Kirsi

Ihailen kykyäsi tehdä arjesta juhlaa pienillä teoilla, se on hyvin inspiroivaa! Tulen aina hyvälle tuulelle, kun luen blogiasi :) Olen tehnyt muuten samanlaista pastaa, mutta käytin raakamakkaraa, tuli myös todella hyvää!. Olikos sinulla taas joku keittiöalan koulutus?

nakymatonninni
Liittynyt3.12.2015

Heips, Kirsi

Kiitos palautteestasi, kiva kuulla että vierailet - & viihdyt blogissani ja tekstien parissa. :).  Kiva kuulla että inspiroin ihmisiä! Sen, mikä on/mikä tekee arjess(t)a juhlaa, määrittelee kukin omalla tahollaan, itse ajattelin hankkineeni vain pienen yllärin. Välillä sitä voi hemmotella toista (ja hieman siiä sivussa itseäänkin) aika simppeleillä asioilla, ilman erillisiä syitä.  

Kun sen tekee harvoin, pienillä mutta ihan arkisilla jutuilla/eleillä,  kuten vaikkapa  keittämällä aamulla kahvia ja viemällä sen toiselle sänkyyn, myös ihan normimaanantaina,  osoittaa että välittää toisesta. :)  Ei siihen tarvitse mitään ihmeellisyyksiä tai  isoa määrää rahaa.  

Teot puhuvat puolestaan <3  Ja mitä siihen mun koulutukseen tulee, niin kyllä olen valmistunut v 08 suurtalouskokiksi. 

- Ninni - / Pisaran verran poikkeavampi

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogin takana kirjoittelee:

- 29-vuotias

- harvinaista sairautta sairastava

- onnellisesti avoliitossa elävä mimmi .

joka...

- rakastaa keittiössä häärimistä - ja sisustamista.

- fanittaa ylpeydellä Cheekkiä & Elastista

- on ehdoton kahvi- ja suklaa-addikti.

Jonka ...

- Unelmat ovat tavoittelemisen arvoisia,

- lauluääni on kuulemma kaunis,

- hiukset ovat hänen itsensä mielestä ainoa kaunis kohta hänessä.

Jolle...

- Perhe ja ystävät ovat kaikki kaikessa,

- nukkuminen missään ei ole ongelma,

- musiikki on kuin huumetta.

Josta...

- Kesä on paras vuodenaika,

- jokaisessa meissä pitää olla hiukan lapsenmielisyyttä, heittäytyä eri asioihin.

- elämä on kivempaa pienellä huumorilla maustettuna.

Tervetuloa mukaan elämääni! Matkan verralla on kaikenlaista tiedossa.

Blogiarkisto

Instagram