Kyllä se kesä vielä tulee, vaikka ei ihan joka päivä siltä näytä. Jäätelökausi oli kuitenkin startattava ja itsetehtyä jäätelöä saatava. Tällä kertaa makuaineena käytettiin kinuskikastiketta ja Omar -karkkeja. Kermasta ja kondensoidusta maidosta jäätelön tekeminen on ihan mielettömän helppoa ja nopeaa. 

Kinuskijäätelö

  • 5 dl vispikermaa
  • 1 tölkki kondensoitua maitoa (397 g / 304 ml)
  • ripaus vaniljasokeria

Makuaineet

  • 100g kinuskikastiketta
  • 1 pussi Omar -karkkeja

Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää sekaan kondensoitu maito ja vaniljasokeri. Vatkaa seos kuohkeaksi ja sekoita joukkoon pieniksi paloitellut Omar -karkit (jätä muutama koristeluun) ja kinuskikastike- kääntele massaa vain muutaman kerran. Kaada massa sopivaan kulhoon ja lisää vielä päälle kinuskikastiketta raitoina ja vetele veitsellä kinuskiin raitoja, niin että se uppoaa osittain massan sisään. Jäädytä massa pakastimessa mielellään yön yli kelmun alla. 

Katso resepti minttu-suklaajäätelöön ja vanhanajan jäätelötötteröihin. Katso myös resepti herukkasorbettiin. 

Kommentit (2)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa. Huvikummussa asustaa myös remppataitoinen mies, kaksi lasta, Lilli-kissa ja Ransu-koira. 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012

Instagram