Itsetehty toffee on parasta. Varsinkin, jos se on sopivasti pehmeää ja maustettu vaniljalla. Tämä helppo resepti on muodostunut monen kokeilun ja epäonnistumisen myötä. Silikoniset pikkumuotit toimii parhaiten, kun sipaisee niihin hieman ruokaöljyä ennen kuuman toffeen kaatamista. Tämä resepti on myös todella yksinkertainen tehdä ja makeanhimo on taatusti täytetty jo muutaman palan jälkeen! 

Vaniljatoffee

  • 5 dl kuohukermaa
  • 3 dl sokeria
  • 1,5 dl tummaa siirappia
  • 2 tl vaniljauutetta
  • 70 g voita

Kuumenna ja sekoita yhteen kaikki täytteet kattilassa. Anna seoksen kiehua kunnolla poreillen n.30-35 min. Sekoita seosta välillä ja tarkkaile, jotta seos ei pääse tarttumaan pohjaan. Kokeile onko toffee valmista keittoajan lopuksi tipauttamalla seosta kylmään veteen pieni määrä ja anna jäähtyä hetken. Jos seos jähmettyy vedessä niin, että sitä voi muotoilla käsissä, on toffeeseos valmista. Kaada seos ruokaöljyllä voideltuihin silikonimuottivuokiin tai yhteen korkeareunaiseen ja leivinpaperilla vuorattuun peltiin. Anna jähmettyä viileässä. 

Katso resepti myös itsetehtyyn fudgeen täältä ja omar -rockyroadiin täältä. 

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa. Huvikummussa asustaa myös remppataitoinen mies, kaksi lasta, Lilli-kissa ja Ransu-koira. 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012

Instagram