Kirjoitukset avainsanalla muoti

Tässä vielä kurkistus meidän pihalla kukkiviin perennoihin ja tällä hetkellä loistossaan oleviin kasveihin. Voisin ihailla tuota kukkaloistoa päivästä toiseen. Istuskella ison omenapuun alla kirja kädessä, nauttien tuulen pienestä huminasta. Ilman kiirettä mihinkään. Pihalla kukkii tällä hetkellä kuunliljat, ruusut, malvat, liljat ja värien loisto on kaunis. Lettuliiterin eteen olen istuttanut vähän milloin mitäkin kukkaa ja aina sieltä jotain yllättävää ilmestyy!

Malvat kuuluu ehdottomasti lempikukkiin ja niitä on istutettu joka vuosi lisää sinne tänne.

Myös ruusuja on istutettu aina lisää. Viime kesän uusin tulokas oli tämä Mamma Mia -ruusu. Joka näytti selvinneen onneksi hyvin talvesta. Vielä yksi kukkamekkokin oli hankittava. Eikai niitä ole koskaan liikaa? Vaikka voisikin pitää edes yhden viikonlopun koko kesänä.. :) 

Toivottavasti auringonpaistetta riittäisi vielä vähän aikaa, edes tämän viikonlopun- sillä tarkoituksena on kerätä marjoja talven varalle talteen. Mökillä odottaa aika urakka.. Siitä myöhemmin lisää! :) Ihanaa viikonloppua jokaiselle!

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Yksi mekoista ja käsintehdyt korut..

Viihdyn yleensä kameran toisella puolella paljon paremmin ja siksi näitä asukuvia itsestäni näkyy erittäin harvoin blogissa. Näiden Tallinnasta löytyneiden mekkojen ja korujen innostamana kuitenkin halusin napata muutaman "asukuvan" bloginkin puolelle. Ihanaa, kun ilmatkin sallii taas mekkojen pitämisen ja vaatekaapista löytyy yhtäkkiä paljon uusia vaihtoehtoja..

Tämä vanha, mutta todella hyvässä kunnossa oleva hame ja kaksi muuta mekkoa löytyi Tallinnan Les Petites nimisestä kaupasta. Hameen suloinen kuosi, malli ja leikkaus vei mennessään! Kannattaa ehdottomasti piipahtamaan tuolla Telliskiven Les Petites design & vaatekaupassa, jos vintage vaatteet on lähellä sydäntä! Siellä näitä mekkoja oli vaikka kuinka..

Suloiset korvikset ja muutama muukin koru löytyi Tallinnan käsityömessuilta. Heliivikagan käsintehtyjä koruja pääsee ihailemaan lisää täällä, klik. Nuo allaolevat korut jäivät vielä messuille, mutta nappasin koruista kuvia, jos myöhemmin haluaa tilata koruja lisää.

Nyt vain niitä vappujuhlia odottelemaan. Inkivärisimaa on keitelty jääkaappiin, reseptin lupaan vielä huomenna!

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Vintage kauppoja ja ihania pikkupuoteja Tallinnassa

Keskityimme Tallinnan reissullamme kiertelemään pieniä kauppoja, design liikkeitä ja putiikkeja! Etenkin Kalamajan Telliskiven liikekeskuksessa niitä oli monta. Tänne Tallinan keskustasta kivenheiton päässä olevaan Telliskiven keskukseen kannattaa ehdottomasti tulla, jos sydäntä lähellä ovat käsintehdyt esineet, vintagevaatteet, korut ja huonekalut. Alueella sijaitsee myös suosittu Telliskiven kirpputori, joka kesäisin toimii luovan alueen keskusaukiolla ulkona.

Minä löysin peräti kolme Vintage mekkoa Telliskiven Les Petites nimisestä kaupasta ja muutama ihana mekko oli silti pakko jättää henkareihin odottamaan seuraavaa vierailua. Lupaan asukuvia myöhemmin, instagramissa nähtävissä jo yksi. Mielettömän ihania vaatteita, asusteita ja esineitä oli pullollaan koko Telliskiven keskus ja ehdottomasti vierailemisen arvoinen paikka! Plussaa myös se, että kaikki kaupat ovat lähekkäin toisiaan saman käytävän varrella. Taidetta, luomukosmetiikkaa, käsitöitä ja vaatekauppoja. Vierestä löytää myös kaksi hyvää ravintolaa Baar Bistro Kukeke sekä F-hoone.

kuvat yllä; Vintage Chic, kuvat alla; Homeart  (Telliskivi 60 A)

Telliskiven kauppakeskuskierroksen jälkeen pääsimme osallistumaan vielä ravintola Merineitsin Kabaree -esitykseen (Life is a Cabaret.) Vintage mekko ostosten jälkeen tämä tuli kuin tilauksesta, sillä esityksessä sai nähdä myös paljon upeita vaatteita ja asusteita eri vuosikymmeniltä. Samaan aikaan herkutellen upean 3 ruokalajin illallisen. Esitys oli kokonaisuudessaan upea ja hieno katsaus Kabareen historiaan!

Kokemuksia myös käsityömessuilta Tallinnasta pääset lukemaan täältä, klik.

Jazzkaar- festareilta, klik. Designistä kiinnostuneelle, klik.

Kommentit (3)

Unna K

Hei,
Hyvä tämä juttusarja Tallinnan käsityömessuilta, -kaupoista ja vintagemestoista, kiitos.

Mista liikkeestä on tuo eka kuva? Mulla on useampi kuvassa näkyvä oranssi virolainen purkki (osa tekstistä viroksi, osa venäjäksi), mutta ostaisin niitä mieluusti lisää :)

Huvikumpu blogi

Heippa! Kiva jos jutut ovat tulleet tarpeeseen :) Tuo purkkikuva on Telliskiven kirpputorilta! :)

Nuppuhome

Kiitos katsauksesta. Tuo Homeart on mun ehdoton lemppari Tallinnassa. Se oli ennen Rotermannin keskuksessa kätevän lähellä satamaa. Eipä nytkään kaukana ole. Nyt kun Granit rantautui Helsinkiin, ovat ne vähän niinkuin kilpailijoita. Taitaa Tallinnassa olla kuitenkin vähän halvempaa, vaiko?

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kuori, rasvaa ja lakkaa. Muista hemmotella omiakin käsiä!

Oletteko kuulleet Opi:n kotikutsuista? Minä en ollut ja odotin innolla viikonlopun kutsuja ja mitä tuleman pitää! Saatiin kotiin ihana Opi:n edustaja Linnea esittelemään käsienhoidon uutuuksia ja kynsilakkoja. Kyllä- multaisetkin ja remontista rähjääntyneet kädet tuli ihan uuteen uskoon. Kaikki alkoi käsien kuorinnalla, jonka koko ystäväjoukko pääsi tekemään. Illan emäntänä sain manikyyrin, mutta myös vieraat saivat kokeilla viiloja, hoitotuotteita ja kynsilakkoja.

Lopulta koko poppoon kädet kokivat melkoisen muodonmuutoksen ja kotiinkin oli tilattava muutamia kynsilakkoja ja ihan uudenlaisia hoitotuotteita. Aika paljon opin myös kaikkea uutta käsienhoidosta, sillä niistä omistakin käsistä olisi hyvä muistaa pitää huolta. Olen myös ihan varma, että näitä kutsuja pidetään meillä jatkossakin- sillä ilta kului kuin siivillä. Kynttilöiden loisteessa, ison pöydän äärellä herkutellen, rupatellen ja hoitaen kädet uuteen uskoon. Jos haluat järjestää kutsut kotiisi, niin Linnealta voi tiedustella vapaita aikoja kotikutsuille osoitteesta; linnea@taivasmaa.fi

Ystävyys on kyllä ihmeellinen ja elämän kantava voima! Jokaisen kädet kaipasivat varmasti pientä hemmottelua arjen keskelle. Käsistä pitää huolehtia, niitä pitää hoivata, samalla lailla kuin ystävyyttäkin. Sitten jaksaa taas mennä eteenpäin, kulkea vastatuulessakin hymyillen.

Saatiin me kutsuille myös Willa Wanillan ihana Mirjami esittelemään Pomp De Luxin lastenvaatteita. Katsastetiin tämän kauden suloisia kesävaatteita ja kaipuu kesään taisi iskeä oikein kunnolla. Rimpsumekkoja ja hörhelöitä ei tyttären mielestä ole koskaan vaatekaapissa liikaa, mutta myös poikien vaatteet ovat suloisia Pompilla. Vähän vaahteranmäen Eemelin tyylisiä, juuri sellaisia meidänkin viliskantille sopivia.. :)

Nuo suloiset bikinit ja muutkin vaatteet Pompilta saa tilattua kotiin edullisemmin edustajan kautta mlii@pompdelux.com  Samalla myös tukee suomalaista työtä ja saa tarvittaessa apua koko/värivalinnoissa. Ja vaikka kuinka äkkiä olisikin kesä ohi ja tyttö hujauksessa humahtanut uusiin mittoihin- nuo uikkarit lähtivät tilaukseen!

Tänään on hymyilyttänyt vielä moneen otteeseen, kun kimaltelevilla kynsillä on tehty puutarhahommia ja kuopsuteltu pihaa! Illan herkullisen ja kasvispainotteisen menu:n pääset myös katsastamaan täältä, klik. Leppoisaa sunnuntai iltaa jokaiselle!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.