Kirjoitukset avainsanalla puutarha

Viikonloppuna uskalsin laittaa jo orvokit ja pelargoniat pihalle. Maanantaina pelargoniat oli nostettava kuitenkin lumisateen saattelemana nopeasti takaisin kuistille. Miten voikaan sää muuttua hetkessä aivan toisenlaiseksi? Orvokit kestivät onneksi tuiskun, mutta kovasti tekisi mieli laittaa jo enemmänkin kesäkukkia pihalle.  

Orvokit pääsi itsetehtyihin paperipussukoihin- katso ohjeet täältä. Viikonloppuna pystyi yhtenä päivänä olemaan pihalla jo hieman kevyemmällä vaatetuksella ja hörppimään aamukahvit rappusilla. Kaivettiin trampoliinikin talvivarastosta esille ja pian siinä hyppi koko naapuruston lapset. 

(Blaa blaa -mekko saatu bloginäkyvyyttä vastaan- Tuutilulla

Toivotaan lämpimämpiä ilmoja ja aurinkoisia päiviä lisää, viime vuonna pihalla näytti toukokuun lopussa jo tältä- klik

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Tämän kesän isoin projekti on ollut pihalle rakennettu terassi poreammeineen. Mietin etukäteen kauhulla, miten hassulta näyttää poreamme rintamamiestalon pihassa, mutta lopputuloksesta tuli parempi, kuin ikinä olisin osannut ajatella. Terassi alkaa olla valmis ja kyllä se on ollut  mielettömän kovassa käytössä puolivalmiinakin. Aamupalasta iltapalaan on vietetty päiviä terassilla ja etenkin lasten iloa on ollut ihana seurata. 

Parhaimmillaan poreissa on lillunut 10 lasta ja iltaisin 6 aikusita (katso instagram kuva, klik). Yllättäen meillä ja lapsilla on ollut monta ystävää ja vierasta tämän kesän aikana! Kaikki ovat saapuneet uimapukujen kanssa.. :D Olen nauttinut täysin siemauksin lämpimistä kesäilloista poreissa ystävien seurassa ja hetkeäkään ei olla kaduttu tähän projektiin ryhtymistä. 

Veden saa pidettyä puhtaana kemikaaleilla, mutta tarpeen tullen veden saa myös helposti vaihdettuakin. Terassiin upotettiin Bestwayn Lay-Z Palm Springs poreamme ja rakennettiin myös sen koneistolle pieni suoja. Altaan saa lämmitettyä 40 asteeseen ja se lämpiää n.2 astetta tunnissa. Mielettömän ihanaa, kun voi istua pitkään illalla lämpimässä vedessä välittämättä kylmästä ilmasta tai sateesta. Allas on toiminut koko kesän hyvin ja upotettuna terassiin se on paremmin suojassa. Talveksi allas tyhjennetään ja otetaan sisälle varastoon. 

Terassin ympärille rakennettiin heinäseipäistä näkösuoja ja istutin köynnöshortensiaa terasiin eteen kiipeilemään. Heinäseipäitä on käytetty pitkin pihaa aitoina ja näkösuojina. Ajatuksena on maalata vielä syksyllä terassi heinäseipäiden sävyisiksi. Tiheä heinäseiväsaita toimii tosi hyvin näkösuojana ja siihen saa mukavasti roikkumaan juhlavalot ja lyhtyjä. 

Poreammeesta innostui moni ystäväkin ja ainakin muutama rakensi jo samanlaisen omaankin kotiin! :) Toivotaan, että vielä olisi edessä lämmin syksy ja monta hetkeä tähtitaivaan alla. 

Kommentit (2)

IraMaria

Ihana! Olen yrittänyt saada miestä innostumaan vastaavasta projektista, pitää näyttää kuvat hänelle.

Minsku

Voi kun kivalta näyttää, kuten kaikki teillä. Olet ihan käsittämättömän aikaansaava!
Mutta mistä noita heinäseipäitä olette hankkineet? Hauskemman näköinen kuin peruslauta-aita.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Blogi on viettänyt hiljaiseloa muutaman viikon, mutta yllätyksekseni blogissa mustikkapiirakka -resepti on ollut ahkerassa käytössä poissa ollessani. Huomasin, että tätä reseptiä on jaettu yli 8000 kertaa! Enkä ihmettele, sillä piirakka on helposti muunneltavissa ja nopea tehdä. Katso resepti TÄÄLTÄ. Vadelmaa on riittänyt paljon tänä vuonna ja niiden innoittamana tehtiin piirakka vadelmaisena versiona. Siitä vasta herkullinen kuningatarpiirakka tulikin ja seuraavaksi lisätään joukkoon vielä mustaviinimarjoja. 

Ollaan oltu koko perhe lomalla ja pakkohan se on ollut ottaa kaikki ilo irti auringosta. Olen viettänyt hetken lomaa somesta ja kamerakin on ollut huollossa muutaman viikon. On seilattu järvellä veneellä, nukuttu hyvin, uitu ja unohdettu ajankulku. Herätty joutsenten lauluun aamuisin ja paistettu räiskäleitä rannalla yömyöhään. Rakastan kiireetöntä olotilaa, ahmin aurinkoa talven varalle varastoon. Sillä tiedän, että katselen näitä valokuvia joskus hyytävän kylminä pakkaspäivinä ja haaveilen kesästä.

Tiedän, että kohta alkaa taas aikataulutettu arki, jossa ei ole varaa mennä niin kuin tahtoo. Lasten päiväkodit, esikoulut ja harrastukset kolkuttelee jo kulman takana. Aika aikaansa kutakin, loman jälkeen se arki tuntuu taas hyvältä. Kunhan saan kerättyä ensin punaviinimarjat ja mustaviinimarjat talven varalle talteen. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Pihalla kukkii vielä vähän aikaa ruusut ja niistä hurmaantuneena oli saatava ne säilöttyä ruususokeriin. Olen tehnyt aikaisemmin syreenistä sokeria ja herkkua on käytetty säästeliäästi leivontaan. Ruusun terälehtiä sokeriin ei tarvitse paljon ja muutaman kukan poimiminen jo riittää. Oman pihan ruusut ovat turvallisia käyttää, mutta kaupan ruusuissa vaarana on myrkyt ja torjunta-aineet. Ehkä joku onnellinen saa pienen purkin tätä myös joululahjaksi ensi talvena. 

Tee näin: 

Murskaa ruusun terälehdet pienessä sokerimäärässä morttelissa. Nuiji seosta, kunnes ruusun terälehdet ovat murskaantuneet ja niistä irronnut neste sekoittunut sokeriin. Sekoita sokeri isompaan määrään n. 2-3 dl ja hämmennä, kunnes kaikki ruusuneste irtoaa ja sokeri värjääntyy. Anna sokerin kuivua lautasella n. vuorokauden. Siivilöi isoimmat ruusun terälehdet pois ja purkita. 

 

Video, jonka Anni Lehto (@huvikumpu) julkaisi

Tätä herkkua ei raaski käyttää kuin pieninä määrinä. Omar -kinuski kääretortun päälle ruususokeri sopii täydellisesti ja vaikkapa iltateen joukkoon. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.