Kirjoitukset avainsanalla Resepti

Otettiin varaslähtö vappuun ja kuorrutettiin muutama munkki itsetehdyllä Omar -kastikkeella ja koristeltiin strösseleillä. Omar -kinuski on todella helppo tehdä ja maistuu taivaalliselta. Jos innostusta ja aikaa riittää munkit tai donitsit voi toki tehdä myös itse- katso resepti täältä. Meistä koristelu oli tällä kertaa kaikista hauskinta puuhaa ja kerrankin hommiin pääsi helposti ja nopeasti käyttämällä kaupan valmiita donitseja. 

Omar -kinuski 

  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 pussi Omar-karkkeja

Lämmitä kerma kattilassa miedolla lämmöllä hämmentäen. Lisää joukkoon kuoritut Omar -karkit ja anna niiden sulaa kerman joukkoon. Anna kastikkeen jäähtyä ja sakeentua kylmäksi. Lusikoi kastike munkkien tai donitsien päälle ja koristele lopuksi strösseleillä. 

Katso ohje Omar -leivoksiinOmar -kääetorttuun ja Omar -jäätelöön.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kyllä se kesä vielä tulee, vaikka ei ihan joka päivä siltä näytä. Jäätelökausi oli kuitenkin startattava ja itsetehtyä jäätelöä saatava. Tällä kertaa makuaineena käytettiin kinuskikastiketta ja Omar -karkkeja. Kermasta ja kondensoidusta maidosta jäätelön tekeminen on ihan mielettömän helppoa ja nopeaa. 

Kinuskijäätelö

  • 5 dl vispikermaa
  • 1 tölkki kondensoitua maitoa (397 g / 304 ml)
  • ripaus vaniljasokeria

Makuaineet

  • 100g kinuskikastiketta
  • 1 pussi Omar -karkkeja

Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää sekaan kondensoitu maito ja vaniljasokeri. Vatkaa seos kuohkeaksi ja sekoita joukkoon pieniksi paloitellut Omar -karkit (jätä muutama koristeluun) ja kinuskikastike- kääntele massaa vain muutaman kerran. Kaada massa sopivaan kulhoon ja lisää vielä päälle kinuskikastiketta raitoina ja vetele veitsellä kinuskiin raitoja, niin että se uppoaa osittain massan sisään. Jäädytä massa pakastimessa mielellään yön yli kelmun alla. 

Katso resepti minttu-suklaajäätelöön ja vanhanajan jäätelötötteröihin. Katso myös resepti herukkasorbettiin. 

Kommentit (2)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Marenkikakku on osoittautunut meidän suosikiksi lasten juhlissa, sillä se on helppo valmistaa ja herkullinen! Lisäksi se sopii myös gluteenittomille vieraille. 16 annoksen kakkuun olen tehnyt 10 valkuaisen marenkivaahdon- katso resepti täältä.

Pohjat voi toki tehdä hyvissä ajoin valmiiksi, mutta koristelu kannattaa tehdä vasta juuri ennen tarjoilua teemaan sopivasti. Ja meidän suosikkitäytteenä kakussa oli 4 dl kermaa, 4 dl rahkaa & nutellaa. 

Kakkuun tein pupukoristeet sokerimassasta ja ranskanpastillisilmistä. Lisäksi päälle oli ripoteltava kinder rouhetta ja pieniä suklaamunia. Katso ohje sokerimassapupuun.

Meidän viime vuoden marenkinen pupukakku näytti tältä- katso lisää koristeluideoita pääsiäsieksi ja kinuskisen kinderjuustokakun resepti

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Toffeesydänten innostamana tehtiin myös mansikkamarmeladeja sydänmuotteihin. Vannoutuneena vihreiden kuulien ystävänä nämä marmeladit maistuivat herkullisilta ja katosivat varsin nopeasti parempiin suihin. Tämä herkku on todella helppo ja nopea valmistaa hillo-marmeladisokerista.

Samalla tulee käytettyä pakastimen ylimääräisetkin marjat. Yksi satsi tehtiin myös puolukasta sekä toinen mustikoista. Mansikasta tehty marmeladi taisi olla kuitenkin lasten mielestä parasta. Ihana lahja vaikkapa ystävänpäivänä. 

Marjamarmeladit n.650 g

  • 500 g marjoja
  • 6 dl hillo-marmeladisokeria
  • 1/2 sitruunan mehu
  • erikoishienoa sokeria pinnalle

Soseuta marjat blenderissä. Kaada hienoksi soseutetut marjat, hillo -marmeladisokeri ja sitruunanmehu kattilaan ja lämmitä miedolla lämmöllä, kunnes sokeri sulaa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä jatkuvasti sekoittaen, kunnes seos sakeutuu (n.15 min).

Kaada valmis massa silikonisiin muotteihin ja tasoita pinta lopuksi veitsellä. Voit myös kaataa seoksen leivinpaperilla vuorattuun 26 x 26 cm:n vuokaan ja jähmettymisen jälkeen leikata palat pienellä sydämenmallisella piparkakkumuotilla. Jähmettymisen jälkeen pyörittele marmeladit hienossa sokerissa. Pakkaa marmeladit tiiviisiin rasioihin, joissa ne säilyvät kuukauden.

 

Katso resepti toffeesydämiin täältä. 

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.