Kirjoitukset avainsanalla Resepti

Kaupallinen yhteistyö

Pienet herkkuhetket piristävät ihan tavallista arkea kummasti. Aina ei ole aikaa leipoa alusta loppuun itse, joten helposti toteutettavat herkkureseptit tulevat tarpeeseen. Ulkonäön puolesta voisi luulla, että näiden tekemiseen menee monta ainesosaa ja kauan aikaa, mutta totuus on toinen. Kinuskimousse keksien päälle on tehty kahdesta aineesta ja perhoskoriste omar -karkista. 

Fazerin uudet ja herkulliset kinuskimousse -suklaakeksit voi koristella helposti vieläkin paremmiksi. Kinuski ja omar -karkit kuuluvat omiin suosikkimakuihin ja näissä kekseissä yhdistyy lempimakuni. Nämä herkut sopivat täydellisesti myös kevään ja kesän juhliin. Koristeluun voi kinuskimoussen ja omar -karkkien lisäksi käyttää myös uuden sadon mansikoita, vadelmia ja oman pihan marjoja. 

Olen aikaisemmin tehnyt Omar -karkeista ruusuja, mutta näiden perhosten tekeminen karkeista onnistuu yhtä hyvin.  

Omar -perhoset

Kuori karamellit ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä karkkeja noin 10 sekunttia. Kauli pehmentynyt massa ohueksi levyksi leivinpaperin päällä ja paina perhosleikkurilla kuvio. Käännä siivet ylöspäin ja anna perhosten jähmettyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan. Näiden tekemisessä apuna käytin Heirolin perhosleikkuria.

Kinuskimousse

Omar -perhosten kanssa tein keksien päälle ihanan kinuskimoussen. Pehmeä kinuskimousse sopii erinomaisesti makunsa puolesta näiden uutuuskeksien kanssa. Tähän nopeasti valmistettavaan mousseen tarvitsee ainoastaan kuohukermaa ja fariinisokeria. Kinuskiseos kannattaa tehdä valmiiksi jo edellisenä iltana ja vatkata kuohkeaksi juuri ennen pursotusta. Käytä ehdottomasti kuohukermaa, jotta koostumuksesta tulee oikeanlainen. 

  • 2,5dl kuohukermaa
  • 2dl fariinisokeria

Keitä kerma ja fariinisokeri kattilassa kunnes seos kiehuu. Anna jäähtyä mielellään yön yli, kunnes seos on varmasti jäähtynyt. Vatkaa valmis seos sähkövatkaimella kreemiksi ja pursota keksien päälle. Lisää omar -perhoset pursotuksen päälle ja halutessasi koristele lisäksi marjoilla. 

Kauniit kinuskimousse -keksit ovat kuin pieniä leivoksia juhalpöydässä ja arjen herkkuhetkestäkin tulee astetta täydellisempi. Minkälainen on sinun herkkuhetkesi? Kannattaa käydä kertomassa siitä MeNaisten ja Fazerin kisassa. Vastaajien kesken arvotaan vierailulippuja Fazerin vierailukeskukseen tai halutessaan voi valita palkinnoksi myös tuotepaketin. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Lueskekin Kodin Kuvalehden tämän kesän Rakas puutarhani lehteä ja sieltä osui silmiini tämä mansikka-sitruunabritakakun resepti. Lehti oli pullollaan muitakin hyviä reseptejä, hauskoja tee se itse -ideoita ja puutarhatietoa. Oli kokeiltava leipoa kakku ja suosikkireseptien joukkoon herkku pääsi! Tämä olisi aivan täydellinen äitienpäivän juhlapöytään ja varmasti uusien mansikoiden saapuessa toreille tehdään kakku vielä uudelleen. 

Mansikka-sitruunabrita 15 palaa

pohjataikina 

  • 175 g voita
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 3 keltuaista 
  • 1 muna
  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 2 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1 luomusitruunan kuori
  • 1 1/2 dl maitoa

Marenki

  • 3 valkuaista
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1 dl mantelilastuja

Täyte ja koristelu

  • 6 dl vispikermaa
  • 1/2 dl tomusokeria
  • 1/2 l mansikoita
  • 300 g sitruunatahnaa eli lemoncurdia
  • sitruunankuorisuikaleita

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi seokseksi. Lisää keltuaiset ja muna yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään. Pese sitruuna ja raasta ohut, keltainen kuoriosa. Sekoita jauhoseos, suurin osa sitruunankuorista sekä maito taikinaan. Jätä hieman kuoriraastetta koristeeksi. Levitä taikina leivinpaperin uunipellille ohueksi levyksi. Puhdista vatkaimen vispilät. Vatkaa valkuaisia, kunnes niistä muodostuu kestävä vaahto. Lisää sokeri ohuena nauhana kaataen. Jatka vatkaamista pari minuuttia, kunnes marenki on kiiltävää ja kovaa. Levitä marenki pohjataikinan päälle. Ripottele pinnalle mantelilastut. Paista kakkulevyä 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta tomusokerilla. Halkaise mansikat. Leikkaa kakkulevy kolmeen osaan. Nosta yksi levyistä tarjoiluvadille. Levitä puolet kermavaahdosta levylle, lusikoi päälle sitruunatahnaa ja ripottele päälle puolet mansikoista. Nosta toinen levy täytteen päälle. Täytä seuraava kerros lopulla vaahdolla, sitruunatahnalla ja mansikoilla. Nosta viimeinen levy paikoilleen. Koristele mansikanpuolikkailla ja sitruunankuorisuikaleilla. 

Katso myös resepti Omar -kinuskileivoksiin

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Otettiin varaslähtö vappuun ja kuorrutettiin muutama munkki itsetehdyllä Omar -kastikkeella ja koristeltiin strösseleillä. Omar -kinuski on todella helppo tehdä ja maistuu taivaalliselta. Jos innostusta ja aikaa riittää munkit tai donitsit voi toki tehdä myös itse- katso resepti täältä. Meistä koristelu oli tällä kertaa kaikista hauskinta puuhaa ja kerrankin hommiin pääsi helposti ja nopeasti käyttämällä kaupan valmiita donitseja. 

Omar -kinuski 

  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 pussi Omar-karkkeja

Lämmitä kerma kattilassa miedolla lämmöllä hämmentäen. Lisää joukkoon kuoritut Omar -karkit ja anna niiden sulaa kerman joukkoon. Anna kastikkeen jäähtyä ja sakeentua kylmäksi. Lusikoi kastike munkkien tai donitsien päälle ja koristele lopuksi strösseleillä. 

Katso ohje Omar -leivoksiinOmar -kääetorttuun ja Omar -jäätelöön.

Kommentit (2)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kyllä se kesä vielä tulee, vaikka ei ihan joka päivä siltä näytä. Jäätelökausi oli kuitenkin startattava ja itsetehtyä jäätelöä saatava. Tällä kertaa makuaineena käytettiin kinuskikastiketta ja Omar -karkkeja. Kermasta ja kondensoidusta maidosta jäätelön tekeminen on ihan mielettömän helppoa ja nopeaa. 

Kinuskijäätelö

  • 5 dl vispikermaa
  • 1 tölkki kondensoitua maitoa (397 g / 304 ml)
  • ripaus vaniljasokeria

Makuaineet

  • 100g kinuskikastiketta
  • 1 pussi Omar -karkkeja

Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää sekaan kondensoitu maito ja vaniljasokeri. Vatkaa seos kuohkeaksi ja sekoita joukkoon pieniksi paloitellut Omar -karkit (jätä muutama koristeluun) ja kinuskikastike- kääntele massaa vain muutaman kerran. Kaada massa sopivaan kulhoon ja lisää vielä päälle kinuskikastiketta raitoina ja vetele veitsellä kinuskiin raitoja, niin että se uppoaa osittain massan sisään. Jäädytä massa pakastimessa mielellään yön yli kelmun alla. 

Katso resepti minttu-suklaajäätelöön ja vanhanajan jäätelötötteröihin. Katso myös resepti herukkasorbettiin. 

Kommentit (2)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.