Kirjoitukset avainsanalla Resepti

Tämä herkku on takuuvarma jälkiruoka. Varsinkin uusien mansikoiden kanssa. Mikä parasta, tämän jälkkärin tekee kädenkäänteessä. Marengit voi ostaa myös valmiina, mutta itse teen yleensä isomman satsin esim. marenkikakkua tehdessä. 

Katso resepti marenkikakkupohjaan. 

Tämän jälkkärin tekemiseen menee vain n.15 minuuttia ja mansikoiden lisäksi voi hyvin käyttää vaikkapa vadelmia, mustikoita tai mitä vain tuoreita marjoja. Herkun kruunaa tuoreet mintunlehdet puutarhasta. 

Eaton Mess

  • 2dl kuohukermaa
  • 1 rkl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • n. 50 g marenkia
  • n. 5 dl tuoreita marjoja paloina
  • n. 4 mintunoksaa

Vaahdota kerma ja lisää siihen sokerit. Palottele marenki jaa ne jälkiruokamaljoihin tai mukeihin. Laita päälle kermavaahtoseos ja marjat & sekoita kevyesti. Koristele mintunlehdillä.

Katso myös resepti britakakkuun. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sadepäivien saattelemana on leivottu paljon. Näitä jätskihamppareita ei kyllä kestä kauan leipoa, mutta lopputulos on täydellinen! Voin kertoa, että jätskihampparit syötiin kyllä suurella innolla. 

Jättikeksit: (n.20 keksiä)

  • 200 g voita
  • 2 1/2 dl sokeria
  • 1 dl tummaa siirappia
  • 1 kananmuna
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • 150 g suklaarouhetta

Sulata voi. Sekoita sulan voin joukkoon sokeri, siirappi ja kananmuna. Sekoita seos tasaiseksi ja lisää jauhot, suola ja leivinjauhe joukkoon. Lisää puolet suklaarouheesta seokseen ja sekoita taikina hyvin. Pyörittele taikinasta lihapullan kokoisia palloja leivinpaperilla vuoratulle pellille ja muista jättää tilaa ympärille. Koristele vielä keksit suklaahipuilla ja paista uunin keskitasolla 200-asteessa n. 10 minuuttia. 

Nämä hampparit voi täyttää toki kaupan valmiilla jäätelöllä nopeasti, mutta tehtiin tällä kertaa jäätelö itse. Katso resepti Omar -jäätelöönsuolakinuskijäätelöön ja minttu-suklaajäätelöön.  Reseptiä voi muokata oman maun mukaan. Lasten mielestä jäätlöiden täyttäminen ja koristelu strösseleillä oli parasta. 

Katso resepti myös helppoon herukkajäätelöön.  

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Raparperisato on nyt parhaimmillaan ja sorbetin ja piirakan lisäksi oli kokeiltava tehdä raparperista juustokakkua. Valkosuklaa ja mansikka sopivat täydellisesti kirpeän raparperin kanssa ja kakusta tuli yksi herkullisimmista juustokakuista. Tätä tullaan tekemään ihan varmasti vielä uudelleenkin. Kakun koristeluun käytin mintunlehtiä ja marja-aronian kukkia puutarhasta. 

Tarvitset: 

Pohja:

  • 200 g Digestive -keksejä
  • 1 tl kanelia
  • 150 g voita

Murskaa keksit. Sulata voi ja sekoita keksimurskaan kanelin kanssa. Painele keksipohja 24cm irtopohjavuoan pohjalle.

Täyte:

  • 2 dl kerma
  • 2 dl rahka
  • 6 dl Philadelphia tuorejuusto
  • 200 g valkosuklaa
  • 1 dl sokeria

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto ja rahka. Murskaa suklaalevy ja sekoita seokseen. Lisää sokeri ja tarkista täytteen makeus. Lisää sokeria halutessasi. Kaada täyte raparperihillokkeella vuoratun keksipohjan päälle.

Raparperihilloke ja mansikat: 

  • 1 l pilkottuja raparperinvarsia
  • 2 rkl voita
  • 1 dl hyytelösokeri-multia
  • 0,5 dl fariinisokeria
  • 2 tl kanelia
  • n. 2 dl mansikoita

Kuori ja pilko raparperit. Sulata voi kattilassa ja lisää raparperit, sokerit ja kaneli. Anna seoksen ja raparpereiden pehmetä. Jähdytä seos ja kaada 2/3 osaa raparperiseoksesta keksimuru -pohjan päälle. Jätä loppu seoksesta kakun koristeluun. Viipaloi mansikat ja lado ne irtopohjavuoan reunoille. Pilko ylijääneet mansikat raparperiseoksen päälle. Kaada valmis kakkutäyte päälle ja lisää loppu raparperihilloke kakun päälle & vedä veitsellä hilloa kakun sisään raitoina. Anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti. 

Katso myös ohje minttu-suklaa juustokakkuun ja överikakkuun. 

Kommentit (11)

Herkkusuu

Hei, herkullisen oloinen kakkuresepti! Jäin kyllä miettimään tuota tuorejuuston määrää.. 6dl kuulostaa kyllä aika hurjalta määrältä.. 😮 onkohan ohjeessa sattunut kirjoitusvirhe? Olisin kiitollinen pikaisesta vastauksesta koska haluaisin tehdä tätä kakkua viikonlopuksi😊

siipirikko

Kyllä on ihana kakku ja ilman liivatetta ja muita kikkailuja. On kuin juhannusneito häihinsä menossa! tämä täytyy toteuttaa viimeistään juhannukseksi! Kiitos ajankohtaisesta kauniista ohjeesta!

raparperit käyttöön

Hei! Laitetaanko toi raparperihilloke siis ekana keksimurujen päälle ja sitten vasta juustoseos? Ohjeen alussa lukee kyllä, että kerma/juustoseos laitetaan keksinmurujen päälle, mutta kuvan perusteella olis toistepäin.

Kotileipuri

Tein kakun ja ohje muuten ok. Raparperimäärä oli litroina, voisiko olla grammoja koska leikkasin pieniä niin litraan mahtui todella paljon. Kakku on vetistä.
Olisi kiva tietää missä tein väärin🤔

Maijutti

Tuleeko tuota raparperiseosta keittää, vai annetaanko vaan pehmetä kuumassa rasvassa ilman lämmittämistä enempää?

Nuttu nurin onni oikein
Liittynyt30.8.2015

Hei! Kiitos houkuttelevasta kakkuohjeesta! 💛 Innostuin kokeilemaan sitä, mutta ainakin vielä neljän tunnin hyydyttelyn jälkeen kakku on aivan valuva....Mikä sen täyteen hyydyttää, kun tuossa ei ole liivatetta tai muutakaan vastaavaa? Vai puuttuuko täytteestä jokin ainesosa...? Voi tietty olla, että mun jauhopeukalolle ohjeessa oli vain liikaa vaiheita. 😄

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Lasten kesäloma alkoi perjantaina ja täällä on päästy loman tunnelmiin! Ihanaa, kun saadaan viettää hetki aikaa yhdessä lasten kanssa ennen vauvan syntymää lomaillen ja sitten vauvan kanssa ennen koulujen alkua. 

Noiden edellisen postauksen banaanijäätelöiden lisäksi tehtiin suolapähkinäkinuski -jäätelöä ihan vaan jo loman kunniaksi. Överihyvästä jäätelöstä saa vieläkin parempaa tekemällä itse vanhanajan jäätelötötteröt, mutta tällä kertaa tyydyttiin kaupan valmiisiin. 

Tässä jäätelössä yhdistyy herkullinen suklaa, kinuski, makea ja suolainen.  Jäätelö tehdään nopeasti kondensoidusta maidosta ja kuohukermasta ilman jäätelökonetta. Makuna jäätelössä on käytetty mm. suklaarouhetta, kinuskikastiketta ja sormisuolaa.  Katso tarkka resepti suolakinuski-suklaajäätelöön täältä

Omenapuun kukat ovat varma merkki kesästä, jota on odotettu jo pitkään. Katso myös resepti omar -jäätelöön,  minttusuklaa -jäätelöön ja mansikkajäätelöön. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.