Kirjoitukset avainsanalla Leivonnaiset

Syksyn tullen on joka vuosi tehtävä tätä maailman parasta porkkanakakkua. Tässä kakussa yhdistyy juustokakku ja mehevä porkkanakakku täydellisesti. Valmis kakku saa suupielet hymyyn ja sokeriton syyskuu unohtuu hetkessä. Kuistilla on vielä ollut tarpeeksi aurikoisia päiviä istua iltaa ja herkutella. 

Olen kokeillut tehdä monenlaisia porkkanakakkuja, mutta tämä Kakkutaiturin resepti on ehdottomasti koko perheen suosikki. Sokeria ei ole tässä kakussa säästelty. Meidän perheen lapset osaavat pyytää tätä porkkanajuustokakkua aina uudelleen makeanhimon yllättäessä. Vaikka ei olisikaan mitään erityistä juhlaa, tätä kakkua on leivottava- katso resepti täältä. 

Kakusta tulee kätevästi pellillinen, joka riittää isommallekin porukalle. Meillä juhlitaan ensi viikonloppuna pienen pojan nimiäisiä ja tätä kakkua tehdään myös noihin juhliin. Juustokakku uppoaa kauniisti porkkanakakun sisään ja valmis kakku päälystetään vielä tomusokeri ja philadelphia kuorrutteella. Melkein kaikki tätä kakkua maistavat vieraat pyytävät tämän kakun reseptin itselleen ja nopeasti se katoaakin pelliltä. 

Katso resepti myös Omar-leivoksiin

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Maukkaiden vadelmien innoittamana leivottiin ekaluokkalaisen kanssa kääretorttu. Tyttö halusi leipoa ja koristella kääretortun ihan itse ja tämä oli sopivan helppo sekä nopea tehdä. Kinuski ja vadelmat sopivat hyvin yhteen ja valmis kääretorttu katosi nopeasti parempiin suihin. Piha on täynnä toinen toistaan parempia marjoja leivontaan ja tähän kääretorttuun sopii vadelmien tilalle vaikkapa myös punaviinimarjat. 

Kääretorttupohja

  • 4 munaa 
  • 1 ½ dl sokeria 
  • ¾ dl perunajauhoja 
  • ¾ dl vehnäjauhoja 
  • 1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne siivilän läpi vaahtoon varovasti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Paista 200 asteessa n.10 min. Kumoa paistettu pohja sokerilla vuoratulle leivinpaperille. Anna pohjan jäähtyä. 

Täyte

  • 4 dl kuohukermaa 
  • 400 g rahkaa
  • 3 rkl sokeria
  • 2 tl vaniliinisokeria
  • kinuskikastiketta

Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Lisää seokseen rahka ja sokerit. Levitä jäähtyneen pohjan päälle valmista kinuskikastiketta haluamasi määrä. Levitä myös puolet kermaseoksesta kääretorttupohjan päälle. Kääri torttu rullaksi leivinpaperin avulla. Koristele torttu vadelmilla, Omar -karkeilla ja kermaseoksella. Pyörittele halutessasi Omar -karkeista ruusuja. 

Koristeluun

  • Omar -karkkeja murusina
  • Vadelmia tai marjoja

Katso ohje Omar-ruusujen valmistukseen.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Ystävänpäivä lähestyy ja herkullisia leivoksia oli tehtävä jo etukäteen. Helppoa ja herkullista vadelma/vaahtokarkkimoussea olen tehnyt aikaisemminkin, mutta tällä kertaa yhdistettiin se meidän suosikki porkkanakakkupohjaan. Vadelmamousse maistuu taivaalliselle myös brownies- kakkupohjan päällä. 

Ystävänpäiväleivokset 

Pohja

  • 1,5 dl fariinisokeria
  • 0,5 dl kidesokeria
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl rypsi-/rapsiöljyä
  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 1tl leivinjauhetta
  • 1tl ruokasoodaa
  • n. puoli tl kanelia, suolaa ja vaniljasokeria
  • n.2 porkkanaa raasteena

Sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään. Kaada täytteet leivinpaperilla vuoratun korkeareunaisen 34x24 cm vuoan pohjalle. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa n. 30 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä ja valmista sillä välin vaahtokarkkimousse. 

VADELMA-VAAHTOKARKKIMOUSSE

  • 2 dl pakastevadelmia
  • 1 dl vettä
  • 4 rkl sokeria
  • 150 g minivaahtokarkkeja
  • 4 dl kuohukermaa

Kiehauta vadelmat, vesi ja sokeri kattilassa muutaman minuutin ajan. Siivilöi liemi siemenettömäksi toiseen kattilaan, niin että kaikki mehu tulee talteen.  Kuumenna seos uudelleen kiehuvaksi ja nosta kattila syrjään & lisää seokseen vaahtokarkit. Sekoita, kunnes seos on tasaista. Anna seoksen jäähtyä kunnolla ja yhdistä vaahdotettuun kermaan varovasti nostellen. Kaada seos porkkanakakkupohjan päälle ja anna jäähtyä jääkaapissa. Leikkaa hyytynyt kakku paloiksi ja koristele halutessasi suklaasydämillä, vaahtokarkeilla tai marjoilla. 

Katso ohjeet myös ystävänpäivän suklaapusuihin täältä. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Omar-karkit kuuluu ehdottomasti omiin suosikkeihin ja jotain hyvää niistä oli tehtävä. Muokkasin vähän suosikki juustokakku -reseptiä ja annoin kakun jähmettyä neliskanttisessa vuoassa. Jähmettymisen jälkeen leikkasin palat pieniksi ruuduiksi ja laitoin ne avattujen muffinsivuokien päälle. Voin kertoa, että leivokset katosivat varsin nopeasti parempiin suihin ja onneksi kirjoitin reseptin talteen tulevaisuutta varten. Nämä omar -leivokset olisivat myös ihana ystävänpäivän herkku! 

Omar -leivokset (n.24 kpl)

Pohja:

  • 300 g digestive -keksejä
  • 75 g voisulaa

Täyte:

  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl Flora -vanilla vaahtoa
  • 175 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 valkosuklaalevy
  • 1 dl kinuskikastiketta täytteeseen ja loput kinuskikatikkeesta kakun päälle kinuskiraitoihin
  • 5 liivatelehteä 0,5 dl veteen sulatettuna ja 2 tl sitruunamehua
  • 1 Omar -karkkipussi. n. 15 kpl Omar-karkkeja täytteeseen ja loput ruusuiksi leivosten päälle
  • Koristeeksi; mintunelhtiä ja jäisiä puolukoita

  • Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita tasaisesti keskenään. Painele seos neliskanttisen ja leivinaperilla vuoratun vuoan 19×29 cm pohjalle
  • Liota liivatelehdet kylmässä vedessä ja kiehauta liotuksen jälkeen kuumassa vedessä (0,5dl) ja 2 tl sitruunamehua
  • Vaahdota kerma ja vaniljakastike. Lisää 1 dl kinuskikastiketta vaahdon joukkoon. Leikkaa veitsellä palasiksi n. 15 kpl omar -karkkia ja lisää vaahtoon. Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja kaada nauhana tuorejuustoon. Sekoita tuorejuustoseos varovasti kerma/vaniljavaahtoon käännellen. Lisää lopuksi nesteessä sulatetut liivatelehdet seokseen
  • Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan 
  • Kaada kinuskikastikkeella viivoja kakun päälle ja vedä veitsellä raitojen päältä, niin että kastike valuu kakun sisään 
  • Anna jähmettyä mielellään yön yli jääkaapissa
  • Leikkaa kakku ruuduiksi ja koristele halutessasi Omar -ruusuilla, mintunlehdillä ja jäisillä puolukoilla
  • Katso ohjeet Omar -ruusujen valmistukseen täältä

Katso ohje Omar -kääretorttuihin täältä. Katso ohje Omar -rocky roadeihin täältä. 

Kommentit (3)

Mirri

Ompas ihanan näköisiä. Ovat varmaan niin makeita, että juuri tuollainen pieni leivos riittää taittamaan makeanälän.

Vierailija

Näyttää ihanalta! Lapsen synttäreille voisikin tehdä näitä :)

Kestääköhän kuinka hyvin pakastusta?

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa. Huvikummussa asustaa myös remppataitoinen mies, kaksi lasta, Lilli-kissa ja Ransu-koira. 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012

Instagram