Kirjoitukset avainsanalla DIY

Helmistä tehty naulakko on kaunis kuin koru. Se on myös niin helppo tehdä, että valmista jälkeä syntyy alle puolessa tunnissa. Tarvitset vain vahvaa narua, runsaat parikymmentä isoa puuhelmeä ja kaksi kattokoukkua.

(Ohje myös Kodin Kuvalehdessä ilm. 29.6.2017)

Naulakon voi ripustaa myös seinälle tai jopa kaapin sisään. Pujottele puuhelmet 30 mm naruun ja solmi narun päät napakasti koukkuihin. Puuhelmet myydään yleensä käsittelemättöminä, mutta ne on helppo maalata itse. Mitä jos joukossa vilkkuisi pari kiiltävää tai värikästä helmeä?

Katso ohje myös henkareista tehtyyn naulakkoon. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Muutama viikko sitten minut yllätettiin täysin. Itkettää vieläkin, kun ajattelee sitä hetkeä. Yhtäkkiä keittiössä seisoi monta rakasta ystävää, jotka pyysivät lähtemään mukaansa. Minua ei ole koskaan yllätetty samalla lailla ja liikutuin täysin! Hammasta purren lähdin seuraamaan saattuetta, että en olisi räjähtänyt vollottamaan ihan täysin! Olen niin kiitollinen ystävistä, naapureista ja tukiverkosta ympärillä. Vauvan on hyvä syntyä tällaisten ihmisten ympärille. Esikoisen aikaan olin aika yksin oman odotukseni kanssa, eikä ympärilläni ollut samalla lailla tukiverkostoa. 

Juhlat alkoivat naapurin puolella, jonne oli laitettu kaikki valmiiksi. Oli ihanaa yhdessäoloa, herkuttelua, pientä ohjelmaa ja naurua. Kaikista tärkeintä oli nähdä ystävät yhdessä, saada viettää ikimuistoinen kesäpäivä ja ilta ilman huolia. Tätä päivää ja noihin hetkiin palaan varmasti vielä monta kertaa uudelleen. Kun vauva syntyy, väsymys on ihan erilaista ja tällainen päivä oli maailman parasta ennen pienen syntymää. Voi kumpa sen hyvän olon saisi purkitettua talteen noita väsymyksen hetkiä varten. On ihmisiä, jotka välittää ja tahtoo hyvää. Sanotaanhan, että lapsen kasvattamiseen tarvitaan kokonainen kylä ja se sanonta pitää varmasti paikkansa. Yksin rämpiminen marraskuun loskassa on ainakin tuhat kertaa raskaampaa ja pieten lasten äitinä sitä tukiverkostoa ei ole koskaan liikaa. 

Raskausajan maha ikuistettiin kipsivaluun. Olen ollut itse kerran aikaisemmin tekemässä ystävälleni samanlaista, mutta tälläkertaa sain olla mallina itse. Kuumana hellepäivänä sen tekeminen pihalla onnistui parhaiten ja kylmä vesi kipsissä tuntui mukavalle. Kipsimahan tekeminen kestää noin puoli tuntia ja kannattaakin ostaa valmiiden askartelukaupan pakkauksien sijaan apteekista edullisempaa kipsinauhaa. Kipsimahan tekoon tarvitsee myös alustan, elmukelmua ja vesikulhon. Ensin maha suojataan elmukelmulla, jonka jälkeen kipsinauhasta leikataan soiroja. Soirot kastellaan veteen ja ladotaan mahan päälle. Valmis maha saa kuivua n. 10 min ja se irtoaa helposti mahan päältä. Kipsimahan voi koristella esim valokuvilla decoupage -lakalla tai maaleilla. 

Ilta jatkui ja poskipäät kipeänä & hymy korvissa oli ihana mennä nukkumaan. Tästä raskaudesta minulla on monta hyvää muistoa ja valokuvaa. Kerrankin olen tallentanut ne pienet potkut mahan läpi, ottanut valokuvia ja ikuistanut raskausmahan kipsivaluun. Sillä tiedän, että kaikesta kivustakin huolimatta, näitä hetkiä tulee vielä ikävä ja ihan kohta tämä odotus on vain muisto. Oletko järjestämässä ystävällesi yllätystä? Katso ideat vauvajuhliin

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Franzilan tilamyymälä ja kahvila Hämeenkyrössä on vierailemisen arvoinen paikka ja viimeksi sieltä tarttui mukaan muutamia eteerisiä öljyjä. Eteeristen öljyjen valikoima on Franzilassa suuri ja tuoksukynttilöihin voi valita jokainen mieleisensä. Olen tehnyt soijavaha -kynttilät yleensä itse ja tällä kertaa tuoksuna käytettiin hyttysiä karkottavaa sitronella -öljyä

Samalla kun sitruunainen aromi karkottaa ötökät, kynttilä antaa kotiin raikkaan tuoksun, joka ei muistuta lainkaan perinteistä hyttyskarkotetta. Ekologinen tuoksukynttilä on helppo tehdä soijavahasta ja eteerisestä sitronella-öljystä. Soijavahan sulamispiste on matala 45 -astetta, joten sulaa vahaa on miellyttävä levittää myös iholle. Lämmin öljy imeytyy ihoon ja kosteuttaa vaikkapa koppuraisia käsiä.  (ohjeet myös KK:n numerossa 11/2017) 

Tee näin: Tarvitset kynttilöihin kaksi lasipurkkia, joiden vetoisuus on noin 4 dl, 500 g soijavahaa (esim. Sinelli), sydänlankaa sekä sitronella öljyä (Franzila). Sulata soijavaha kattilassa miedolla lämmöllä samalla hämmentäen. Sido sydänlanka tikkuun, esimerkiksi grillivartaaseen. Aseta tikku lasipurkin päälle poikittain niin, että lanka riippuu suorana kohti purkin pohjaa. Kaada sulanut vaha purkkiin ja lisää 12-17 tippaa eteeristä öljyä. Anna kynttilöiden jähmettyä yön yli ennen käyttöä. 

Hyttysiä karkottavat kynttilät ovat ihana lahja vaikkapa mökkiviemisiksi ja tuovat omaan kotiinkin raikkaan tuoksun.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Äiti ja kevään muutkin juhlittavat sankarit ilahtuvat somasta medaljongista, jossa rakas valokuva pysyy aina mukana.

Tee medaljongi näin:

Valitse mieleisesi valokuva. Jos haluat mustavalkoisia riipuksia, muokkaa kuva kuvankäsittelyohjelmalla mustavalkoiseksi ja teetä se paperikuvaksi.

Paina läpinäkyvä kuplatarra sopivaan kohtaan valokuvan päälle. Leikkaa kuva tarran ympäriltä pyöreäksi. Levitä sitten liimaa korupohjaan ja kiinnitä siihen tarralla päällystetty valokuva. Kiepauta korurengas kiinni medaljongiin ja pujota riipus ketjuun. Pullonkorkkia muistuttavista korupohjista voi tehdä myös vaikkapa jääkaappimagneetin tai avaimenperän. 

Korupohja ja tarvikkeet; nappikauppa punahilkka

Katso ohje myös valouvasta tehtyihin tyynyliinoihin täältä

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.