Kirjoitukset avainsanalla DIY

Kokeilin syksyllä käsitellä paperisen jauhopussin askartelukaupasta saatavalla betonipastalla ja kokeilu onnistui hyvin. Tällä kertaa vuorossa oli kiviefektin kokeilu. Valmispastan avulla paperipusseista tuli jämäköitä, mutta silti kevyitä. Ruukut kestävät hieman kosteutta, mutta täysin vedenpitävän niistä saa vuoraamalla sisustan muovilla. Sokeripussit ja jauhopussit saivat uuden elämän suloisina kukkaruukkuina. 

(tuotteet saatu sinellistä bloginäkyvyyttä vastaan. Ohjeet myös KK. 8/2017)

Tee näin: Suojaa työpiste roiskeilta. Leikkaa ja taita paperipussi haluamaasi korkeuteen. Maalaa siveltimellä kerros kiviefektimassaa jauhopussin päälle. Anna työn kuivua ja maalaa toinen kerros. Sienellä pyyhkien saat aikaan erilaisia pintoja. Kun työ on täysin kuivunut, tupsuttele pakkauksen sisältämä lasite maalatun pinnan päälle sienellä. Lasite kiinnittää pinnan niin, ettei se pölyä. 

Harmaa pussi on käsitelty betoniefektimassalla ja vaalea kiviefektimassalla. Valmiita askartelupakkauksia myy mm. Sinelli. Pakkauksessa on tarvittavat massat, sienet sekä lasitteet. Massa on varsin riittoisaa ja jo ohut kerros saa aikaan oikeanlaisen pinnan. Kiviefekti tarttuu hyvin lasi, styrox, savi ja pahvipinnoille. Maalasin myös muutaman Sinellistä saatavan pahvisen pikkutalon kiviefektillä ja yksi vanha tarjotin on vielä odottamassa vuoroaan. 

Katso lisää betonimassa askartelusta.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Haukoin henkeä, kun tyttö näytti youtubesta videoita, minkälaisen yksisarvis -kakun haluaa tänä vuonna kaverisynttäreilleen. Vastasinkin, että ihan kaikkeen ei äiti tällaisena kotileipurina pysty, mutta päätin ottaa haasteen silti vastaan ja katsoin videot. 

Löysinkin monta hyvää vinkkiä ja loppujen lopuksi kakku olikin yllättävän simppeli toteuttaa muutaman idean avulla. Lähdin koristelemaan kakkua aikaisemmin valmistamani 10 kananmunan sokerikakkupohjan päälle. Sarvi kieputettiin valkoisesta sokerimassasta grillivarrastikun ympärille. Korvat painettiin sokerimassasta sydämen mallisella piparkakkumuotilla, taitettiin leveästä päästä yhteen ja asetettiin muotoonsa jääkaappiin kovettumaan.

Karkkikoristeina kakussa sokerimassasta kieputetut ruusut, ranskanpastillit, marengit, värikkäät suklaamunat ja koristerakeet/strösselit. Kaiken runsauden kruunasi mansikanmakuiset sokerikreemiruusut. Toki pelkästään pursotetut mansikanmakuiset sokerikreemi ruusut riittävät koristeluun esim. strösseleiden kanssa. Ylimääräisellä mansikkakreemillä voi koristella esim. muffinit. 

Mansikkakreemi

  • 300 g mansikanmakuinen tomusokeri
  • 80 g huoneenlämpöistä voita
  • 150 g maustamatonta Piladelphiaa

Sekoita tomusokeri ja voi murumaiseksi seokseksi. Lisää tuorejuusto ja vaahdota ilmavaksi. Varo vaahdottamasta liikaa, jotta seos ei lössähdä. Täytä tähtityllalla varustettu pursotin ja pursota ruusukkeita kakun päälle. 

Teemaan sopivat viirinauhat, julisteen ja lightboxin sain Tuutilulla -verkkokaupasta ja näiden avulla tytön toivoma teema saatiin toteutettua helposti. Muutama ilmapallo ja serpentiini laitettiin myös katosta roikkumaan. Söpöt pastellinsävyiset paperimukit ja lautaset löysin Ikeasta. 

Katso lisää synttärijuhlien koristeluideoita.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Mikä ihmeen imetyskoru? 

Imetyskorun idea on antaa pienille käsille imetyksen aikana tekemistä äidin nipistelyn sijaan. Imetyskorun helmet on tehty kestävästä BPA-vapaasta silikonista ja niitä voi antaa turvallisesti vauvan pureskella. Koru toimii hyvin vauvan puruleluna turvallisesti. Kun turvalukosta vetää liian lujaa, lukko napsahaa auki. Tarvittaessa helmet voi pestä saippuavedellä. 

Jos esikoisen aikana olisi tällaisia ollut, luulen että koru olisi tullut enemmän kuin tarpeeseen. Tällä kertaa päätin olla ajoissa ja tein muutaman korun jo valmiiksi itse. Koru on todella helppo, nopea ja yksinkertainen tehdä itse ja itsetehtynä hinnaksi tulee n. 5-8e riippuen helmien määrästä ja mallista. Nappikauppa punahilkassa on kattava valikoima erilaisia helmiä imetyskorun askarteluun ja sieltä löytyy kaikki muukin tarvittava korujen valmistukseen. 

Tarvitset; Tarvikkeen päältä klikkaamalla pääset tuootteen hankintapaikkaan

Tee näin; Pujota silikonihelmet haluamassasi järjestyksessä nyöriin. Solmi lopuksi turvalukko kiinni naruun lukon läpi vetäen. Testaa lukon toimivuutta, mutta älä koskaan jätä lasta vahtimatta korun kanssa. 

(Tarvikkeet saatu Nappikauppa Punahilkasta bloginäkyvyyttä vastaan.)

Katso ohje itsetehtyyn mobileen täältä

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sain Sinellistä testattavaksi ihan uutta muotoiltavaa betonimassaa, jota oli kokeiltava heti. Muovailubetoni on muovi- ja kuituvahvistettu, melkein pölyämätön, sään- ja pakkasenkestävä betonimassa, joka kuivuu itsestään.

Muovailubetonia oli mukavan helppo työstää ja sen avulla  erityisen tarkkoja kuvioita. Kuten painaa kuvioita massaan pittsiliinalla, leimasimilla tai vaikka puun lehdillä. Muovailubetonilla voi päälystää styroxia, lasia ja muovailla käsin erilaisia muotoja. Katso video täältä.

Muovailubetonin avulla saa helposti muotoiltua käsissä ihan minkälaisia muotoja vaan ja esimerkiksi ilmapallon päälle tehty kulho onnistui hyvin. Tein lisäksi pitsiliinalla painamalla lasin- ja pannunalusia. 

(Tarvikkeet saatu Sinellistä bloginäkyvyyttä vastaan. Katso lisätietoja betonimassasta)

Tee näin:

Suojaa työpiste ja käytä työskennellessäsi muovihanskoja ja kasvosuojaa. Sekoita betonipulveria veteen. Sekoitussuhde: 10 osaa betonia/1,6 osaa vettä. Tarkista sekoitustaulukko pakkauksen kyljestä. Sekoita vesi ja betonipulveri leveällä veitsellä tms. kunnes massa on tasaista ja notkeaa. Anna levätä n. 2 minuuttia ja sekoita vielä kunnolla.

Muovailubetonia voi työstää n. 1 tunnin ajan (muista suojakäsineet!). Muovailun helpottamiseksi voit tarvittaessa kastaa sormenpäitä vedellä.

Massaa voi esim. kaulita, pistellä, painaa leimasimilla tai muotoilla vapaasti. Massan paksuuden mukaan kuivumisaika voi olla useita tunteja. Suuret työt tarvitsevat jopa useamman päivän kuivumisajan.

Töiden kuivuttua käsittelin vielä kulhon sisältä ja osan pannunalusista inka gold -maalilla. Nämä työt pääsevät kesällä puutarhan kesäkeittiöön. Katso ohje myös betoniefektillä askarteluun täältä. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.