Kirjoitukset avainsanalla Sisustus

Lienee sanomattakin selvää, että olen ihastunut pastellisiin sävyihin ja niitä onkin koko koti täynnä. Lastenhuoneen maalausprojektista oli jäänyt yli maalia ja maalattiin vanha hoitopöytä uuteen uskoon. 

Ikean Leksvik -hoitopöytä koki muodonmuutoksen ja hoitopöydän taso sahattiin niin, että se mahtuu tuonne rappusten väliin jäävään koloon. Hommasin laatikkoon myös uudet posliiniset vetimet käsityömessuilta. Hoitopöytä eteisessä on ollut aikasempienkin lasten kanssa ihan ehdoton ja näihin laatikoihin mahtuu ylltättävän paljon vaatetta ja tavaraa. 

Kummasti laatikoihin on kertynyt ihan huomaamatta jo aika paljon pientä tavaraa ja vaatetta. Hattuja ja myssyjäkin taitaa olla vauvalle jo jokaiselle viikonpäivälle. :D Toisaalta parempi ajoissa ja rauhassa laitella kotia kesävauvaa varten. Edessä on kuitenkin vielä huhtikuussa vauvan huoneen remontti ja viimeiset kuukaudet saa sitten mennä levätessä. 

(A little lovely company yövalo ja valotaulu; Tuutilulla -blogiyhteistyö. Automatto H&M. Tee itse säilytyskori paperista ja katso ohje vauvanmobileen. Katso ohje henkarinaulakkoon.)

Lillin piti päästä testaamaan uusi matto heti ja poseeraamaan kameralle. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kaapissa on lojunut pitkään vanhoja pitsiliinoja, joiden käyttämiseen on punottu vaikka mitä suunnitelmia. Tämä lampunvarjostin on odottanut valmistumistaan tovin ja nyt se ihastuttaa vihdoin kuistilla. Projektiin löysin lisäksi kirppikseltä ison pinon pitsiliinoja muutamalla eurolla. Näiden sommittelussa voi käyttää mielikuvitusta ja värejä miettiä oman maun mukaan. Kloritella pitsiliinat voi halutessaan valkaista saman värisiksi. Tarkoitus olisi tehdä samalla tekniikalla vielä pieniä pitsipalloja ledvalonauhaan. 

Ohje myös Kodin Kuvalehti 15/2016

Projektia varten tarvitet kuusi tai seitsemän pyöreää pitsiliinaa sekä lampunjohdon. 

Tee näin: 

Puhalla suurehko ilmapallo ja solmi se kiinni. Aseta se solmu ylöspäin muovikulhon päälle. Sekoita muoviämpärissä keskenään kolme desilitraa Erikeeper -liimaa ja yksi desi vettä. Liiman sijasta voit käyttää tapettiliisteriä. Upota pitsiliinat yksi kerrallaan liimaliuokseen ja purista ylimääräinen neste pois. Asettele liimat ilmapallon päälle varjostimen muotoon. 

Tarvitset johdon paikan, joten aseta päälimmäiseksi liina, jossa on reikä keskellä. Kun liinat ovat sopivasti lomittain, levitä saumakohtiin siveltimellä liimaliuosta. Anna varjostimen kuivua noin kaksi vuorokautta. Kun varjostin on kovettunut, puhkaise pallo ja pujota johto paikoilleen. 

Onneksi en heittänyt vanhoja pitsiliinoja pois. Näyttävä kattovalaisin kuistilla kertoo uutta tarinaa. 

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

Olohuoneesta tuli entistäkin mieluisempi koko perheelle, kun saatiin asennettua sinne voimistelurenkaat ja puolapuut. Vanha vitriini sai siirtyä keittiöön ja tilalle asennettiin kauniit kotimaiset puolapuut. Puiset puolapuut sopii hyvin sisustukseen ja mikä parasta, nykyisin olohuoneessa vietetään enemmän aikaa. Kaksi viikkoa näitä testanneena en vaihtaisi enää pois! :) Lapsilla on lupa kiipeillä luvan kanssa ja samalla ne mahdollistavat meidän vanhempienkin kotitreenit iltaisin. 

(Tuotteet saatu bloginäkyvyyttä vastaan.) 

Näitä puolapuita on testannut meillä lapset ja naapuruston ystävät. Ne on herättäneet innostusta ja hauskoja hetkiä vaikka kuinka. Parhaimmillaan puolapuissa on roikkunut neljä lasta yhtä aikaa. Kerrankin kiipeily omassa olohuoneessa on lapsille sallittua. Taidot kehittyy huomaamatta leikkien ja ohimennen voi käydä myös keinumassa omassa olohuoneessa. Vaikka sitten kattoon asti! 

Joku varmaan muistaakin ne vanhat kirpparilta ostetut voimistelurenkaat, jotka meillä roikkui ennen olohuoneessa. Onneksi saatiin päivitettyä ne vihdoin uusiin ja turvallisempiin. Voimistelurenkaat on valmistettu alusta loppuun käsityönä Suomessa kestävästä koivuvanerista. Voimistelurenkaat on tukevat lapsen ja aikuisen käsiin ja kestävät isotkin hypyt. Niiden tilalle voi helposti vaihtaa myös trapetsin, jolla on mahdollista tehdä kieppejä ja keinua. Lisää tietoa voimistelurenkaista löydät täältä.

Pieni ballerina ja koko muukin perhe on ollut innoissaan näistä sisustusmuutoksista. Upeita esityksiä ja temppuja on saatu seurata suoraan olohuoneen sohvalta. Myös itse olen onnistunut tekemään tehokkaita kotitreenejä ja venyttelyitä puolapuiden sekä voimistelurenkaiden avulla. Paras sisustus kestää leikin ja innostaa temppuilemaan. Koti on tarkoitettu elämistä ja hyviä hetkiä varten! 

Kommentit (6)

Kats

Olen katsellut näitä puolapuita ja voimistelurenkaita jo pitkään. Ehdottomasti hankintalistalla varsinkin nyt!

niuho

Moikka!

Suomen kielessä kuitenkin tapana taivuttaa verbiä monikon mukaan: Puiset puolapuut sopiVAT, ne oVAT herättäneet, voimistelurenkaat oVAT tukevat jne. Kukaan ei oleta perus nettikirjoittelussa huoliteltua kieltä, mutta oikean lehden sivuilla blogikirjoituksissa olisi kiva ettei huomio jatkuvasti kiinnittyisi näin yksinkertaisiin kielioppivirheisiin.

Vierailija

Tämähän oli hyvä idea!

Saa lapsille lisää hyödyllistä tekemistä omaan huoneeseen.

Jokin työkalukauppa netissä myi näitä puolapuissa käytettäviä puita myös metritavarana, joten jos lähtee tekemään itse niin siinä säästää sievoisen summan.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Käsityömessuilla haukoin henkeä, kun törmäsin näihin Ebba Masalin upeisiin opetustauluihin. Oli juostava heti Taitoshopin pisteelle tyttö toisessa kädessä ihastelemaan lähempää näitä upeita tauluja. Oman kärpässieni opetustauluni olen löytänyt aikanaan Niittylähomen verkkokaupasta, mutta pari tälle on ollut hakusessa jo pitkään! Nyt sellainen löytyi käsityömessuilta.

Valinnanvaikeus iski, sillä saatavilla oli niin monta erilaista kasvitaulua. Eniten tykästyin pahvisiin 25e maksaviin tauluihin, jotka muistutti eniten tuota alkuperäistä. Saatavilla oli myös julisteita ja muita kasviaiheista tehtyjä tuotteita, kuten keittiöpyyhkeitä. (Pikku vinkki joulupukille). :) 

Ja olihan nuo tuotteet ja hienot printit herättäneet myös muun messuväen huomion, sillä uutuustuote 2015 -kilpailun voittajaksi palkittiin Mustikka-puolukka-keittiöpyyhe. Nuo tuotteet kuuluivat Taito Itä-Suomi ry:n ideoimaan tuotesarjaan.

"Haaveilimme pitkään, että pääsisimme ottamaan tavalla tai toisella vanhoja printtitauluja uusiokäyttöön. Ebba Masalinin 1900-luvun alussa suunnittelemat kasviaiheiset opetustaulut olivat omiaan tähän tarkoitukseen. Kaunis ja trendikäs kuvamaailma sopii nykysisustukseen ja visuaalinen kuvasto vetoaa myös miehiin. Sosiaalisessa mediassa ajankohtainen tuote on jo löytänyt myös nuoret aikuiset. Mustikka-puolukka-keittiöpyyhkeen lisäksi tuotesarjaan kuuluu kaitaliina ja pussilakanasetti, kertoo toiminnanjohtaja Anne Ossi Taito Itä-Suomi ry:stä."

"Vanha kansakoulun opetustaulu on muovautunut kekseliääksi ja tyylikkääksi nykyajan toimivaksi käyttötuotteeksi. Tämä tuote on oiva esimerkki siitä, kuinka tänään tehdään huomisen perinnettä. Nykyaikaiseen kotiin sopiva, kaunis käyttötuote, josta luotu tuoteperhe-ajattelu on viety pitkälle. Uusi innovaatio luo myös mahdollisuudet laajentaa tuoteperhettä, sanoo toiminnanjohtaja Virve Pajunen Taito Pirkanmaa ry:stä."

Upeaa, että näitä on saatavilla nykyisin Taitoshopista ja meidänkin metsästys viimein päättyi. Kaikki erilaiset mallit on nähtävillä Taitoshopin verkkokaupassa; klik. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.