Kirjoitukset avainsanalla askartelu

Helmistä tehty naulakko on kaunis kuin koru. Se on myös niin helppo tehdä, että valmista jälkeä syntyy alle puolessa tunnissa. Tarvitset vain vahvaa narua, runsaat parikymmentä isoa puuhelmeä ja kaksi kattokoukkua.

(Ohje myös Kodin Kuvalehdessä ilm. 29.6.2017)

Naulakon voi ripustaa myös seinälle tai jopa kaapin sisään. Pujottele puuhelmet 30 mm naruun ja solmi narun päät napakasti koukkuihin. Puuhelmet myydään yleensä käsittelemättöminä, mutta ne on helppo maalata itse. Mitä jos joukossa vilkkuisi pari kiiltävää tai värikästä helmeä?

Katso ohje myös henkareista tehtyyn naulakkoon. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Halusin yllättää tulevat sisarukset pienillä paketeilla. Vähän viime tippaan näiden loppuun tekeminen jäi, mutta onneksi ehdittiin saada valmista ennen vauvan syntymää. Paketit on tarkoitus antaa lapsille sitten, kun tulevat katsomaan vauvaa ensimmäisen kerran. Niiden sisältö on mietitty 7 ja 5 -vuotiaiden mieleen. Ihana muistaa myös vanhempia lapsia, jotka ovat olleet täysillä raskaudessa ja odotuksessa mukana alusta loppuun. 

(Vaatteet saatu Tuutilullaa:n verkkokaupasta. Nimikorutarvikkeet Nappikauppapunahilkasta.)

Paketeista paljastuu leijat, jousipyssyt, kesävaatetta, juomapullot, puuhavihkot, nimillä varustellut kaulakorut, karkkia ja pienet pehmolelut. Kirjoitin myös paketteihin pienet kirjeet. Suloiset Blaa:n ja Vimman vaatteet sopivat hyvin yhteen vauvan vaatteiden kanssa. Suomalaisen yrityksen Blaa:n vaatteet on osoittautuneet meillä kestäviksi pesusta toiseen ja niiden suloiset kuosit ovat olleet lasten mieleen. Kannattaa kuitenkin muistaa Blaa:n vaatteita tilatessa, että niiden mitoitus on reilua. Nimikorujen helmet on valmistettu elintarvikekelpoisesta silikonista. Korua voi siis käyttää vauvan puruleluina ja viihdykkeinä, kun lapset pitävät vauvaa sylissä. Värivalikoima helmissä on laaja- katso lisää täältä.

Katso ohje imetyskorujen valmistukseen. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Terveiset mökiltä. Kesäloman tunnelmaan on päästy toden teolla ja Lidlistä löytyi reissulle mukaan edullinen jättisaippuakuplavehje ja valmis sekoitus kuplien tekoon. Saippuakuplavehkeen ja seoksen kestäviin saippuakupliin voi tehdä toki myös itse- katso lisää täältä. Nämä kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa, kuinka kivaa voi jättikuplien tekeminen olla. 

Kesäloman riemua jokaiselle. Katso ohje myös kivien maalaukseen

Kommentit (1)

Eepu

Jättikuplat ovat huippuja! Meillä samaa Lidlin ainetta odottamassa, mikäli purkki oli nallekuvioinen? Oletko pessyt vaatteet kuplien teon jälkeen? Meillä jätti viimekesänä Prisman vastaava kupla-aine valtavat tahrat vaatteisiin, jotka näkyivät vasta pesun jälkeen. Kiinnostaisi tietää onko Lidlin versio yhtä sotkevaa?

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Äiti ja kevään muutkin juhlittavat sankarit ilahtuvat somasta medaljongista, jossa rakas valokuva pysyy aina mukana.

Tee medaljongi näin:

Valitse mieleisesi valokuva. Jos haluat mustavalkoisia riipuksia, muokkaa kuva kuvankäsittelyohjelmalla mustavalkoiseksi ja teetä se paperikuvaksi.

Paina läpinäkyvä kuplatarra sopivaan kohtaan valokuvan päälle. Leikkaa kuva tarran ympäriltä pyöreäksi. Levitä sitten liimaa korupohjaan ja kiinnitä siihen tarralla päällystetty valokuva. Kiepauta korurengas kiinni medaljongiin ja pujota riipus ketjuun. Pullonkorkkia muistuttavista korupohjista voi tehdä myös vaikkapa jääkaappimagneetin tai avaimenperän. 

Korupohja ja tarvikkeet; nappikauppa punahilkka

Katso ohje myös valouvasta tehtyihin tyynyliinoihin täältä

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.