Kirjoitukset avainsanalla askartelu

Mikä ihmeen imetyskoru? 

Imetyskorun idea on antaa pienille käsille imetyksen aikana tekemistä äidin nipistelyn sijaan. Imetyskorun helmet on tehty kestävästä BPA-vapaasta silikonista ja niitä voi antaa turvallisesti vauvan pureskella. Koru toimii hyvin vauvan puruleluna turvallisesti. Kun turvalukosta vetää liian lujaa, lukko napsahaa auki. Tarvittaessa helmet voi pestä saippuavedellä. 

Jos esikoisen aikana olisi tällaisia ollut, luulen että koru olisi tullut enemmän kuin tarpeeseen. Tällä kertaa päätin olla ajoissa ja tein muutaman korun jo valmiiksi itse. Koru on todella helppo, nopea ja yksinkertainen tehdä itse ja itsetehtynä hinnaksi tulee n. 5-8e riippuen helmien määrästä ja mallista. Nappikauppa punahilkassa on kattava valikoima erilaisia helmiä imetyskorun askarteluun ja sieltä löytyy kaikki muukin tarvittava korujen valmistukseen. 

Tarvitset; Tarvikkeen päältä klikkaamalla pääset tuootteen hankintapaikkaan

Tee näin; Pujota silikonihelmet haluamassasi järjestyksessä nyöriin. Solmi lopuksi turvalukko kiinni naruun lukon läpi vetäen. Testaa lukon toimivuutta, mutta älä koskaan jätä lasta vahtimatta korun kanssa. 

(Tarvikkeet saatu Nappikauppa Punahilkasta bloginäkyvyyttä vastaan.)

Katso ohje itsetehtyyn mobileen täältä

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sain Sinellistä testattavaksi ihan uutta muotoiltavaa betonimassaa, jota oli kokeiltava heti. Muovailubetoni on muovi- ja kuituvahvistettu, melkein pölyämätön, sään- ja pakkasenkestävä betonimassa, joka kuivuu itsestään.

Muovailubetonia oli mukavan helppo työstää ja sen avulla  erityisen tarkkoja kuvioita. Kuten painaa kuvioita massaan pittsiliinalla, leimasimilla tai vaikka puun lehdillä. Muovailubetonilla voi päälystää styroxia, lasia ja muovailla käsin erilaisia muotoja. Katso video täältä.

Muovailubetonin avulla saa helposti muotoiltua käsissä ihan minkälaisia muotoja vaan ja esimerkiksi ilmapallon päälle tehty kulho onnistui hyvin. Tein lisäksi pitsiliinalla painamalla lasin- ja pannunalusia. 

(Tarvikkeet saatu Sinellistä bloginäkyvyyttä vastaan. Katso lisätietoja betonimassasta)

Tee näin:

Suojaa työpiste ja käytä työskennellessäsi muovihanskoja ja kasvosuojaa. Sekoita betonipulveria veteen. Sekoitussuhde: 10 osaa betonia/1,6 osaa vettä. Tarkista sekoitustaulukko pakkauksen kyljestä. Sekoita vesi ja betonipulveri leveällä veitsellä tms. kunnes massa on tasaista ja notkeaa. Anna levätä n. 2 minuuttia ja sekoita vielä kunnolla.

Muovailubetonia voi työstää n. 1 tunnin ajan (muista suojakäsineet!). Muovailun helpottamiseksi voit tarvittaessa kastaa sormenpäitä vedellä.

Massaa voi esim. kaulita, pistellä, painaa leimasimilla tai muotoilla vapaasti. Massan paksuuden mukaan kuivumisaika voi olla useita tunteja. Suuret työt tarvitsevat jopa useamman päivän kuivumisajan.

Töiden kuivuttua käsittelin vielä kulhon sisältä ja osan pannunalusista inka gold -maalilla. Nämä työt pääsevät kesällä puutarhan kesäkeittiöön. Katso ohje myös betoniefektillä askarteluun täältä. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sinelliin oli saapunut erivärisiä kutistemuoveja ja pakkohan näitä oli päästä heti kokeilemaan. Kutistemuovista askartelu on helppoa ja mm. pienet eläinfiguurikorut tekee nopeasti. Netti on pullollaan erilaisia eläinsabluunoita ja vaihtoehtoisesti mallin voi ottaa esim. piparkakkumuotista, lastenkirjoista, valmiista leimasimista tai sabluunoista. 

(Tuotteet saatu Sinellistä bloginäkyvyyttä vastaan.) 

Tee näin; 

Piirrä hennosti haluamasi kuvan ääriviivat kutistemuoviin ja leikkaa kuva irti. Muista, että työ pienenee kolmannekseen alkuperäisestä. Voit värittää kuvan halutessasi myös Permanent tusseilla, puuväreillä, liiduilla tai käyttää leimasinvärejä leimasimella painamiseen. (tarkista kuitenkin jokaisen kutistemuovin kohdalla, minkälaiset värit sopivat työhön.) 

Muista tehdä reikä vaikkapa reijittimellä ennen uuniin laittamista. Aseta työt leivinpaperin päälle ja anna paistua uunissa 160 asteessa n.2 min. Älä säikähdä, työ käpristyy ensin ja suoristuu kunnes on valmis.  Kuvassa ylimmät bambi, pupu ja perhonen ennen uunissa paistamista. Alemmat koirat ja bambi uunissa paistamisen jälkeen.

Katso lisää ideoita kutistemuovista täältä.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sain Sinellistä testattavaksi uuden värisiä leveitä ilmastointiteippejä ja malttamattomina oli päästävä heti testaamaan näitä. Pinterest ja netti pursuaa erilaisia teippausohjeita ja kokeiltiin tehdä muutama rusetti, jotka liimataan vielä pinneihin ja sulkia. Sulista voisi hyvin tehdä vaikkapa korvikset tai kaulakorun.

 

Teippasin myös neuvolakortin vanhan muovisen kotelon washi ja ilmastointiteipeillä. Ajattelin päällystää sen vielä kontaktimuovilla, jotta se kestää varmasti matkassa mukana.

Rusetti: 

Leikkaa ilmastointiteippiä n. 5 cm palanen ja taita se kahtia ja liimaa puolet toisiinsa kiinni.  Vekitä rusetti neljälle taitokselle ja litistä se kiinni keskeltä kapealla teipinpalasella. 

Sulka:

Leikkaa ilmastointiteippiä n. 5 cm palanen ja taita se kahtia ja liimaa puolet toisiinsa kiinni. Taita vielä kerran kahtia ja pyöristä kulmat. Leikkaa sulan hapsut ja avaa sulka. 

Teippailu ja ilmastointiteipeillä on hauskaa ja askartelu onnistuu lastenkin kanssa! 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.