Kirjoitukset avainsanalla vanhemmuus

Kotona on hyvä olla. Sisarusten sylissä- maidontuoksuinen suu, silkkinen tukka ja pehmeä iho. Kaikki haluaa pidellä poikasta sylissä kilpaa. Sen hetken, minkä toinen on unimaailmastaan hereillä. Nämä päivät on menneet siivillä. 

Jokainen päivä on uusi ja joka päivä tutustutaan toisiimme lisää. Kolmannen lapsen kanssa osaa nauttia ihan erityisellä tavalla vauva-ajasta, eikä ole enää kiire mihinkään. Tuntuu, että päivät menee nopesti ja pieni kasvaa silmissä. Ihan liiankin nopeaa! 

Heinäkuun pojan ensihetket on tallennettu tuhansiin valokuviin. Mitään näistä hetkistä ei halua unohtaa. Pienet sormet ja varpaat ovat maailman suloisinta. Sitä toivoo, että kesä jatkuisi vielä pitkään ja vauvakuplassa saisi kellua ihan rauhassa vielä tovin. Näitä ainutlaatuisia hetkiä tulee vielä ikävä- eikä niitä saa enää koskaan takaisin. Ei haittaa yöheräilyt, eikä valvomiset. Meillä on jotain maailman upeinta tuhisemassa sängyn vieressä. 

Pysy aina pikkuveljenä. Olet meille maailman rakkain ja kauneinta mitä maailma voi antaa. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Meidän perhe kasvoi viikko sitten yhdellä odotetulla poikasella. Kaikki meni hyvin ja onni on suunnaton. Ollaan kellitty vauvakuplassa koko viikko, nuuhkittu pieniä varpaita ja pusuteltu pikkuisia poskia loputtomasti. Meidän perhe tuntuu nyt kokonaiselta ja yksi puuttuva palanen on loksahtanut kohdilleen. 

Onneksemme saatiin sairaalassa perhehuone ja päästiin kummatkin nauttimaan ensimmäisistä päivistä täysillä. Viimeinen yö saatiin viettää Taysin potilashotelli perheonnessa. Lepo uuden pienen kanssa, herkullinen ruoka ja aika yhdessä ei unohdu varmasti ikinä. Tuota silkkistä tummaa tukkaa, maidontuoksuista suuta ja pehmeää ihoa haluaa pidellä mahdollisimman paljon lähellä. 

Niin täydellinen pieni pakkaus. 3980 kg ja 51 cm täyttä kultaa ja rakkautta ensisilmäyksellä. Hassua, kuinka voikaan joku tuntua niin tutulta heti ensikohtaamisesta lähtien. Täällä jatketaan tutustumista toisiimme ja sisaruksiin kotona. Meillä on kaikki hyvin. 

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Muutama viikko sitten minut yllätettiin täysin. Itkettää vieläkin, kun ajattelee sitä hetkeä. Yhtäkkiä keittiössä seisoi monta rakasta ystävää, jotka pyysivät lähtemään mukaansa. Minua ei ole koskaan yllätetty samalla lailla ja liikutuin täysin! Hammasta purren lähdin seuraamaan saattuetta, että en olisi räjähtänyt vollottamaan ihan täysin! Olen niin kiitollinen ystävistä, naapureista ja tukiverkosta ympärillä. Vauvan on hyvä syntyä tällaisten ihmisten ympärille. Esikoisen aikaan olin aika yksin oman odotukseni kanssa, eikä ympärilläni ollut samalla lailla tukiverkostoa. 

Juhlat alkoivat naapurin puolella, jonne oli laitettu kaikki valmiiksi. Oli ihanaa yhdessäoloa, herkuttelua, pientä ohjelmaa ja naurua. Kaikista tärkeintä oli nähdä ystävät yhdessä, saada viettää ikimuistoinen kesäpäivä ja ilta ilman huolia. Tätä päivää ja noihin hetkiin palaan varmasti vielä monta kertaa uudelleen. Kun vauva syntyy, väsymys on ihan erilaista ja tällainen päivä oli maailman parasta ennen pienen syntymää. Voi kumpa sen hyvän olon saisi purkitettua talteen noita väsymyksen hetkiä varten. On ihmisiä, jotka välittää ja tahtoo hyvää. Sanotaanhan, että lapsen kasvattamiseen tarvitaan kokonainen kylä ja se sanonta pitää varmasti paikkansa. Yksin rämpiminen marraskuun loskassa on ainakin tuhat kertaa raskaampaa ja pieten lasten äitinä sitä tukiverkostoa ei ole koskaan liikaa. 

Raskausajan maha ikuistettiin kipsivaluun. Olen ollut itse kerran aikaisemmin tekemässä ystävälleni samanlaista, mutta tälläkertaa sain olla mallina itse. Kuumana hellepäivänä sen tekeminen pihalla onnistui parhaiten ja kylmä vesi kipsissä tuntui mukavalle. Kipsimahan tekeminen kestää noin puoli tuntia ja kannattaakin ostaa valmiiden askartelukaupan pakkauksien sijaan apteekista edullisempaa kipsinauhaa. Kipsimahan tekoon tarvitsee myös alustan, elmukelmua ja vesikulhon. Ensin maha suojataan elmukelmulla, jonka jälkeen kipsinauhasta leikataan soiroja. Soirot kastellaan veteen ja ladotaan mahan päälle. Valmis maha saa kuivua n. 10 min ja se irtoaa helposti mahan päältä. Kipsimahan voi koristella esim valokuvilla decoupage -lakalla tai maaleilla. 

Ilta jatkui ja poskipäät kipeänä & hymy korvissa oli ihana mennä nukkumaan. Tästä raskaudesta minulla on monta hyvää muistoa ja valokuvaa. Kerrankin olen tallentanut ne pienet potkut mahan läpi, ottanut valokuvia ja ikuistanut raskausmahan kipsivaluun. Sillä tiedän, että kaikesta kivustakin huolimatta, näitä hetkiä tulee vielä ikävä ja ihan kohta tämä odotus on vain muisto. Oletko järjestämässä ystävällesi yllätystä? Katso ideat vauvajuhliin

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kolottaa, särkee ja turvottaa. Olo on jo melkoisen iso ja valmis. Mieli pyörii yhä enemmän tulevan ympärillä. Ja sitä pysähtyy kuuntelemaan monta kertaa päivässä vauvan liikkeitä ja potkuja- onko kaikki varmasti hyvin. Odottaa ja miettii miltä toinen näyttää ja tuntuu. Kohta se tuhisee sylissä, vaikka tekeekin vielä hengitysharjoituksia mahassa. On vaikea keskittyä mihinkään muuhun, onneksi kaksi vanhempaa lasta välillä tempaisee muihinkin ajatuksiin. 

Kaiken kivun, turvotuksenkin ja tukalan olonkin läpi sitä silti miettii haikeana, että kohta meidän taival "yhtenä" päättyy. Tätä hetkeä ei saa enää ikinä takaisin. Näitä potkuja mahan läpi tulee kuitenkin vielä ikävä. Pienestä on päästy jo tähän asti ja kuukasien odotus on vaihtunut päiviksi ja päivätkin näyttävät hupenevan kaukaisuuteen. Niin pitkään toivottu ja odotettu pikkuveli. Olen halunnut tallentaa nämä hetket valokuviin, sillä esikoisen ajalta kuvia ei juurikaan ole. 

Kesäloma on lapsilla vielä edessä ja ulkona voi istuskella ilman sen suurempia suunnitelmia. Kun vaan antaa itselleen luvan hiljentää tahtia, ihan vaan olla kaikessa saamattomuudessaan. Siinä on haastetta kerrakseen. Jokainen hetki vie lähemmäksi odotettua ja toivottua. Joka päivä potkut mahassa voimistuu ja kohta meitä on täällä kodissa viisi. Ihanaa juhannusta kaikille! 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.