Kirjoitukset avainsanalla Reseptit

Kaupallinen yhteistyö- Lejos 

Kesällä retkeillään ja mökkeillään paljon. Lasten myötä eväät ovat yksi tärkein osa retkeilyä. Eväiden pitää olla helppoja ottaa mukaan, herkullisia ja mielellään myös terveellisiä. Kolmen lapsen kanssa ei ole aikaa hifistellä mahdottomasti eväiden suhteen ja pingottaa ei ehdi. Reissuun on päästävä mahdollisimman helposti ja kivuttomasti tai muuten jää koko retki tekemättä. 

Tähän elämäntilanteeseen yhden vastasyntyneen ja kahden taaperon kanssa sopii hyvin Ruotsista maailmalle levinnyt lagom - elämäntapa ja ajattelumalli, jossa kaikkea on kohtuudella. Lagom tarkoittaa, että kaikkea on juuri sopivasti – ei mitään liikaa tai liian vähän. Lagom-ajattelutavan kautta etsitään tasapainoa ja tehdään asioita kohtuudella - ei stressiä, pingottamista tai ylisuorittamista. Juurikin tervetullut ajatusmalli meidän perheeseen! 

Tämän ajattelutavan ympärille on Lejos lanseerannut kanafileet, jotka ovat lisäaineettomia, runsasproteiinisia, vähärasvaisia, maukkaita, helppoja ja nopeita käyttää. Säilyke on aina helppo kuljettaa mukana piknikillä, mökillä tai veneessä. Kanafile on monipuolinen ja se soveltuu salaatteihin, pastaan, voileivän päälle, burgerin väliin, osaksi lounasta tai miltei mihin vaan.

Tärkeintä eväiden valmistelussa on, että voidaan ilman pingottamista koko perhe osallistua niiden tekemiseen. Seitsemän ja kuusivuotiaalta onnistuu hyvin alusta loppuun näiden piknikrullien ja salaatin valmistaminen yhdessä vanhempien kanssa. Muistan vielä hyvin, kuinka lapsena parhaalta maistui retkellä itse valmistetut eväät. Ja mikä siinä onkaan, että ulkona ruoka maistuu aina niin täydelliseltä? Ihan ilman stressiä ja pingottmaista- lagomisti ja helposti! Voi kumpa aina olisi kesä. 

Kanafile rullarieskat

  • 1 paketti rullarieskoja (7kpl)
  • 6 x kanafile tomaattikastikkeessa, 90g tölkki
  • 400 g Tuorejuustoa esim. chili
  • Salaatinlehtiä
  • Basilikaa tai perisljaa maun mukaan
  • Voitele rieska tuorejuustolla ja pilko väliin kanafile ja salaatit. Rullaa rieska ja leikkaa n. 4 cm paloja. 

Psst. Lejoksella on käynnissä kisa, jossa on pääpalkintona kahden hengen viikonloppu Lagomisti Helsingissä hotelli Radisson Blue Seasidessa + illallinen (viikonloppu 2 hh/2 vrk arvo noin 230€ menun arvo noin 90€). Seuraa Lagomia instassa ja tägää kaverisi, kenen kanssa haluaisit viettää viikonlopun Lagomisti Helsingissä. 

Kommentit (1)

Vierailija

Hei!

Kiitos ohjeesta! Tätä täytyy kokeilla. Harmillista, että kanan rintafileessä on niin runsaasti suolaa...

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Meillä oli pakastimessa vielä viimekesän marjoja, jotka koitan saada syötyä ennen uuden sadon kypsymistä. Kesällä kuuluu herkutella jäätelöä. Jatkuvan sokerihumalan välttämiseksi on ihan hyvä, että pakastimesta löytyy terveellisempiäkin välipaloja. Näitä banaaniherukka jäätelöitä voi herkutella ja antaa lasten herkutella huolella, sillä näihin ei ole lisätty lainkaan ylimääräistä sokeria. 

Herukkajäätelö n. 1l 

Pilko 5 banaania lohkoiksi ja jäädytä pakastimessa muutama tunti. Sekoita blenderissä tai sauvasekoittimella jäiset banaanilohkot ja n.3 dl marjoja. Jäädytä seos pakastimessa kokonaisessa 1 l kulhossa tai kaada massa pieniin mehujäämuotteihin. Näihin ohjeen mehujäihin upotin hieman tavallista enemmän marjoja. Seoksesta tulee pehmeämpää ja jäätelömäisempää riippuen banaanin määrästä- katso lisää kuvia täältä

Katso myös resepti raparperisorbettiin ja minttu-suklaajäätelöön

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Viime viikolla aurinko helli ja juhlittiin miehen synttäreitä ulkona. Suklaan, kinuskin ja suolapähkinän ystävälle ei mikään muu kakku ole täydellisempi! Resepti löytyi uudesta Kodin Kuvalehden -juhlat numerosta ja jo kuvan näkeminen sai haukkomaan henkeä. Eikä turhaan, sillä pienen palan jälekeen olisin voinut syödä koko kakun! 

Tuossa KK:n Juhlat -numerossa oli 44 huippureseptiä, joista ihan varmasti kokeillaan vielä monia muitakin. Lisäksi sain paljon vinkkejä juhlien järjestämiseen ja uusia ideoita koristeluun! 

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Puutarhan ensimmäinen herkku eli raparperi alkaa kypsyä monessa puutarhassa. Yleensä on tehty tätä maisemakahvilan raparperipiirakkaa, mutta tänä vuonna oli kokeiltava tätä uutta reseptiä. Raparperipiirakka kuuluu koko perheen suosikkeihin ja samalla kannattaa tehdä iso pellillinen. Yleensä se pellillinenkin katoaa varsin nopeasti parempiin suihin. 

Resepti tähän piirakkaa löytyi KK:n Puutarha -numerosta. Valkosuklaa ja mantelit tekevät piirakasta ihanan rapsakan. Happaman ja makean liitto tekee tästä erityisen hyvän. Katso resepti täältä. 

Tämä hieman parempi versio raparperipiirakasta sopii hyvin myös kevään juhliin ja vaniljakastike tai jäätelö kruunaa herkun! 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.