Kirjoitukset avainsanalla Reseptit

Viime viikonloppuna meillä juhlittiin tytön 7-vuotissynttäreitä ja hänen yksi toiveensa juhliin oli porkkanakakku. 

Löysin viime syksynä tämän Kakkutaiturin porkkanajuustokakun reseptin ja siitä lähtien se on ollut meillä ahkerassa käytössä. Tästä ihan mielettömän hyvästä reseptistä tulee kätevästi pellillinen, joka riittää isommallekin porukalle. Juustokakku ja porkkanakakku samassa pellillisessä on vähän liiankin hyvää ja joka kerta se on hävinnyt varsin nopeasti parempiin suihin. Katso resepti täältä.

Synttäreitä meillä on joka vuosi juhlimassa iso joukko sukulaisia ja ystäviä, joten leivottavaa riittää. Tykkään leipoa kerralla isomman määrän ja tietyt reseptit tehdään aina vuodesta toiseen. Tämä Hellapoliisin välimerenpiirakka on ollut jo pitkään meidän suosikki, joka sopii myös kasvissyöjille. Katso resepti täältä.

Pääsiäisteemaisilla synttäreillä piti olla toki asu päästä varpaisiin. :) Kiinnitettiin itsetehty PomPom -mekkoon ja viimevuonna tehdyt pupunkorvat pääsivät myös taas käyttöön. Katso ohje PomPom -koristeisiin ja pupunkorviin.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kinuski, suklaa ja kinder kuuluvat omiin suosikkimakuihin ja testattiin uutta kinuskituorejuustoa tähän pääsiäisen kakkuun. Kakku on helppo valmistaa pääsiäisenä vaikka mökkiolosuhteissa, vaikka uunia ei olisikaan käytettävissä. 

Tarvitset: 

Pohja:

  • 400g Digestive
  • 1 tl kanelia
  • 150 g voita

Murskaa keksit. Sulata voi ja sekoita keksimurskaan kanelin kanssa. Painele keksipohja 24cm irtopohjavuoan pohjalle. 

  • 2 dl kerma
  • 2 dl maustettu vaniljarahka
  • 6 dl Valio kinuski tuorejuusto
  • 200 g valkosuklaata
  • 1 dl sokeria

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon kinuskituorejuusto ja vaniljarahka. Murskaa suklaalevy ja sekoita seokseen. Lisää sokeri ja tarkista täytteen makeus. Lisää sokeria halutessasi. Kaada täyte pohjan päälle. Koristele kakku valmiilla kinuskikastikkeella, suklaamunilla ja suklaamurskalla. Anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti. 

Koristelu: 

  • 3 kpl Kindereritä
  • suklaamunia
  • valmista kinuskikastiketta

Katso myös ohje valkosuklaa-mustikkakakkuun.  Katso ohje pääsiäisen pavlova kakkuun. 

Kommentit (11)

mestarikokki

Kivan näköinen kakku. Kinderit ei vaan laktoosin vuoksi sovi meillä, joten ne täytyisi korvata.
Mieheni, joka kakut syö, ei pidä voi-keksimurupohjasta, joten pohjan teen vaikka etukäteen murotaikinasta.

ea

Laitoitko siis kinuskikastikkeenkin (ja kinderit/karkit) kakun päälle ennen jääkaapissa jähmettymistä?

Jennikkä

Ohjeessa ei mainita, että valkosuklaa pitäisi sulattaa. Luulisin, että tarkoitus on laittaa sulatettu suklaa mössöön ja se on myös perustelu sille että ei tarvitse liivatetta. Vai olenko väärässä?

HeidiO

Kiitos! Ihana ohje ja varsinkin lasten makuun! Aivan ihanan helppo, lapsikin voi tehdä kun ei tarvitse liivatteita ja kiehuvia nesteitä. Itse olen jättänyt liivatteet jo vuosia sitten ihan maunkin takia. Ihana blogi, olen täältä muutamia ohjeita napannut ennenkin. Mukavaa kevättä :)

Vierailija

Kiitos ohjeesta! Aivan ihanan makuista, mutta hieman jäi täyte löysäksi (hyytymisaika 6h). Kun kakusta leikkasi palasen, rupesi täyte valumaan. Ensi kerralla sulatan suklaan niin tulee taatusti nätti leikkauspinta 😊 Vaikka siinä kyllä menettää mahtavan, valkosuklaamuruista tulevan suutuntuman.

Vierailija

Nami..Aika makea kylläkin mutta hyvin maistui. Pohjaan käytin keksiä 200g silti tuli paksu. Joten 400g olisi kyllä ollut ihan liikaa.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Muffinit maistuu aina ja ne on helppo valmistaa nopeastikin yllätysvieraille. Koristeltiin muffinit pääsiäisen teemaan sopivasti ja kokeiltiin samalla uutta valion kinuskituorejuustoa. Puolukkatäytteiset muffinit ja kinuski sopi täydellisesti yhteen. Kinuskituorejuusto sopisi hyvin varmasti myös vaikkapa vadelmatäytteisten muffinien kanssa. 

Pääsiäisen muffinit (n.15 kpl)

  • 4 munaa
  • 2 dl sokeria
  • 200 g sulatettua voita
  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 dl marjoja (esim. puolukoita tai vadelmia) 

Kuorrute

  • 200 g kinuskituorejuustoa
  • 2 dl kermavaahtoa
  • suklaamunia

Sekoita munat ja sokeri keskenään. Lisää sulatettu voi ja jogurtti. Sekoita joukkoon lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lsää taikinaan marjat ja sekoita hieman. Jaa taikina muffinivuokiin. Paista muffinit 175 asteessa 15–20 minuuttia. Anna muffinien jäähtyä ja valmista sillä välin kuorrute. Kuorrute: Vatkaa kermavaahto kuohkeaksi ja lisää joukkoon kinuskituorejuusto. Tarkista maku ja lisää halutessasi hieman sokeria. Pursota kuorrute muffinien päälle "linnunpesäksi" ja lisää päälle pienet suklaamunat. 

Katso ohje marenki pääsiäiskakkuun. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kaupallinen yhteistyö- Blue Diamond Almond Breeze

Vohvelit kuuluvat meidän koko perheen suosikkeihin ja niitä paistetaan lähes joka viikonloppu aamupalaksi. Tuplaraudalla paistaa vohvelit hetkessä isollekin joukolle ja yleensä ne katoavatkin varsin nopeasti lautaselta. Vaihtelua ja uutta makua vohveleihin saa käyttämällä maidon sijaan mantelimaitoa. Tavallista maitoa tuskin käytetään enää tämän kokeilun jälkeen, sillä mantelimaito antoi vohveleihin aivan erityisen hyvän ja täyteläisen maun. 

Saatiin testattavaksi tätä uutta Almond Breeze makeuttamatonta mantelijuomaa, johon on lisätty paljon kalsiumia. Mantelijuoma sisältää tuplasti enemmän kalsiumia kuin tavallinen maito hyvien vitamiinien lisäksi. Meidän mielestä parasta mantelimaito vohveleissa oli niiden täyteläisempi kermainen maku ja pieni mantelin vivahde. Vohvelitaikinan joukkoon olen lisännyt myös makua tuomaan kardemummaa ja kanelia. Meillä on paljon maitoallergisia ystäviä, joten myös silloin mantelimaito on paikallaan. Erilaisia vaihtoehtoja voit katsella täältä. 

Mantelimaito vohvelit

  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl kanelia
  • 5 dl Almond Breeze mantelimaitoa 
  • 2 kananmunaa
  • 1/2 dl sulatettua voita

Sekoita jauhot, leivinjauhe, sokeri ja kardemumma kulhossa. Kaada keskelle puolet mantelimaidosta ja sekoita tasaiseksi. Lisää loppu mantelimaito sekä kananmunat taikinaan. Lisää lopuksi sulatettu voi. Anna taikinan turvota n. 30 minuuttia ja paista vohvelit kullanruskeiksi molemmin puolin. Tarjoile marjojen, hillon ja siirapin kanssa. 

Katso resepti itsetehtyyn omenahilloon täältä

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.