Kirjoitukset avainsanalla Reseptit

Meillä oli pakastimessa vielä viimekesän marjoja, jotka koitan saada syötyä ennen uuden sadon kypsymistä. Kesällä kuuluu herkutella jäätelöä. Jatkuvan sokerihumalan välttämiseksi on ihan hyvä, että pakastimesta löytyy terveellisempiäkin välipaloja. Näitä banaaniherukka jäätelöitä voi herkutella ja antaa lasten herkutella huolella, sillä näihin ei ole lisätty lainkaan ylimääräistä sokeria. 

Herukkajäätelö n. 1l 

Pilko 5 banaania lohkoiksi ja jäädytä pakastimessa muutama tunti. Sekoita blenderissä tai sauvasekoittimella jäiset banaanilohkot ja n.3 dl marjoja. Jäädytä seos pakastimessa kokonaisessa 1 l kulhossa tai kaada massa pieniin mehujäämuotteihin. Näihin ohjeen mehujäihin upotin hieman tavallista enemmän marjoja. Seoksesta tulee pehmeämpää ja jäätelömäisempää riippuen banaanin määrästä- katso lisää kuvia täältä

Katso myös resepti raparperisorbettiin ja minttu-suklaajäätelöön

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Viime viikolla aurinko helli ja juhlittiin miehen synttäreitä ulkona. Suklaan, kinuskin ja suolapähkinän ystävälle ei mikään muu kakku ole täydellisempi! Resepti löytyi uudesta Kodin Kuvalehden -juhlat numerosta ja jo kuvan näkeminen sai haukkomaan henkeä. Eikä turhaan, sillä pienen palan jälekeen olisin voinut syödä koko kakun! 

Tuossa KK:n Juhlat -numerossa oli 44 huippureseptiä, joista ihan varmasti kokeillaan vielä monia muitakin. Lisäksi sain paljon vinkkejä juhlien järjestämiseen ja uusia ideoita koristeluun! 

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Puutarhan ensimmäinen herkku eli raparperi alkaa kypsyä monessa puutarhassa. Yleensä on tehty tätä maisemakahvilan raparperipiirakkaa, mutta tänä vuonna oli kokeiltava tätä uutta reseptiä. Raparperipiirakka kuuluu koko perheen suosikkeihin ja samalla kannattaa tehdä iso pellillinen. Yleensä se pellillinenkin katoaa varsin nopeasti parempiin suihin. 

Resepti tähän piirakkaa löytyi KK:n Puutarha -numerosta. Valkosuklaa ja mantelit tekevät piirakasta ihanan rapsakan. Happaman ja makean liitto tekee tästä erityisen hyvän. Katso resepti täältä. 

Tämä hieman parempi versio raparperipiirakasta sopii hyvin myös kevään juhliin ja vaniljakastike tai jäätelö kruunaa herkun! 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Viime viikonloppuna meillä juhlittiin tytön 7-vuotissynttäreitä ja hänen yksi toiveensa juhliin oli porkkanakakku. 

Löysin viime syksynä tämän Kakkutaiturin porkkanajuustokakun reseptin ja siitä lähtien se on ollut meillä ahkerassa käytössä. Tästä ihan mielettömän hyvästä reseptistä tulee kätevästi pellillinen, joka riittää isommallekin porukalle. Juustokakku ja porkkanakakku samassa pellillisessä on vähän liiankin hyvää ja joka kerta se on hävinnyt varsin nopeasti parempiin suihin. Katso resepti täältä.

Synttäreitä meillä on joka vuosi juhlimassa iso joukko sukulaisia ja ystäviä, joten leivottavaa riittää. Tykkään leipoa kerralla isomman määrän ja tietyt reseptit tehdään aina vuodesta toiseen. Tämä Hellapoliisin välimerenpiirakka on ollut jo pitkään meidän suosikki, joka sopii myös kasvissyöjille. Katso resepti täältä.

Pääsiäisteemaisilla synttäreillä piti olla toki asu päästä varpaisiin. :) Kiinnitettiin itsetehty PomPom -mekkoon ja viimevuonna tehdyt pupunkorvat pääsivät myös taas käyttöön. Katso ohje PomPom -koristeisiin ja pupunkorviin.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.