Kirjoitukset avainsanalla makeiset

Toffeesydänten innostamana tehtiin myös mansikkamarmeladeja sydänmuotteihin. Vannoutuneena vihreiden kuulien ystävänä nämä marmeladit maistuivat herkullisilta ja katosivat varsin nopeasti parempiin suihin. Tämä herkku on todella helppo ja nopea valmistaa hillo-marmeladisokerista.

Samalla tulee käytettyä pakastimen ylimääräisetkin marjat. Yksi satsi tehtiin myös puolukasta sekä toinen mustikoista. Mansikasta tehty marmeladi taisi olla kuitenkin lasten mielestä parasta. Ihana lahja vaikkapa ystävänpäivänä. 

Marjamarmeladit n.650 g

  • 500 g marjoja
  • 6 dl hillo-marmeladisokeria
  • 1/2 sitruunan mehu
  • erikoishienoa sokeria pinnalle

Soseuta marjat blenderissä. Kaada hienoksi soseutetut marjat, hillo -marmeladisokeri ja sitruunanmehu kattilaan ja lämmitä miedolla lämmöllä, kunnes sokeri sulaa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä jatkuvasti sekoittaen, kunnes seos sakeutuu (n.15 min).

Kaada valmis massa silikonisiin muotteihin ja tasoita pinta lopuksi veitsellä. Voit myös kaataa seoksen leivinpaperilla vuorattuun 26 x 26 cm:n vuokaan ja jähmettymisen jälkeen leikata palat pienellä sydämenmallisella piparkakkumuotilla. Jähmettymisen jälkeen pyörittele marmeladit hienossa sokerissa. Pakkaa marmeladit tiiviisiin rasioihin, joissa ne säilyvät kuukauden.

 

Katso resepti toffeesydämiin täältä. 

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Itsetehty toffee on parasta. Varsinkin, jos se on sopivasti pehmeää ja maustettu vaniljalla. Tämä helppo resepti on muodostunut monen kokeilun ja epäonnistumisen myötä. Silikoniset pikkumuotit toimii parhaiten, kun sipaisee niihin hieman ruokaöljyä ennen kuuman toffeen kaatamista. Tämä resepti on myös todella yksinkertainen tehdä ja makeanhimo on taatusti täytetty jo muutaman palan jälkeen! 

Vaniljatoffee

  • 5 dl kuohukermaa
  • 3 dl sokeria
  • 1,5 dl tummaa siirappia
  • 2 tl vaniljauutetta
  • 70 g voita

Kuumenna ja sekoita yhteen kaikki täytteet kattilassa. Anna seoksen kiehua kunnolla poreillen n.30-35 min. Sekoita seosta välillä ja tarkkaile, jotta seos ei pääse tarttumaan pohjaan. Kokeile onko toffee valmista keittoajan lopuksi tipauttamalla seosta kylmään veteen pieni määrä ja anna jäähtyä hetken. Jos seos jähmettyy vedessä niin, että sitä voi muotoilla käsissä, on toffeeseos valmista. Kaada seos ruokaöljyllä voideltuihin silikonimuottivuokiin tai yhteen korkeareunaiseen ja leivinpaperilla vuorattuun peltiin. Anna jähmettyä viileässä. 

Katso resepti myös itsetehtyyn fudgeen täältä ja omar -rockyroadiin täältä. 

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kun sulattaa kaikki lempimaut yhteen, lopputuloksen on oltava hyvä. Tässä Rocky Roadissa on ihan kaikki lempparit samassa- omar -karkit, minivaahtokarkit, suolapähkinät ja suklaa. Ihan täydellinen herkku juhlapöytään ja todella nopea ja helppo valmistaa. Suolainen, toffee ja suklaa muodostavat yhdessä ihanan liiton- kokeile vaikka! 

Omar -Rocky road

  • 600 g tummaa suklaata, 70 %
  • 2 pussia Omar karkkeja palasina
  • 2 kourallista minivaahtokarkkeja
  • 3 dl suolapähkinöitä 

Sulata suklaa vesihauteessa. Anna jäähtyä jonkin verran. Sekoita kaikki muut ainekset sulatettuun suklaaseen. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun 13 x 18 cm vuokaan, lisää vielä lopuksi päälle kourallinen minivaahtokarkkeja ja laita jääkaappiin jähmettymään. Paloittele sopiviksi palasiksi. 

Katso myös resepti myös maapähkinäfudgeen täältä.

Kommentit (2)

Vipu

Tunari keittiössä täällä kyselee, että onko suklaan oltava nimenomaan tummaa? Käyttäytyykö se erilailla, vai kävisikö myös maitosuklaa tähän?

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Itsetehdyt karkit kuuluvat perinteisesti meidän jouluun. Tänä vuonna kokeilin tehdä näitä taivaallisia maapähkinäfudgeja. Ohje vaikutti helpolta sekä nopealta tehdä ja myös edulliselta valmistaa. Tämän ohjeen löysin kirjasta; Itse tehdyt lahjat 100 ohjetta, Alison Walker. Kirjassa oli monta muutakin herkkureseptiä, joita pitää ehdottomasti kokeilla! 

Valmistus : 20 min & seisottaminen, keittoaika: 10 min. Noin 800 g

Tarvitset; 

  • 6 dl sokeria
  • 1 rkl glugoosisiirappia
  • 1 1/2 dl täysmaitoa
  • 150 g voita
  • 1 1/2 dl rouheista maapähkinävoita

Vuoraa 13 x 18 cm uunivuoka kelmulla niin, että kelmu tulee vuoan reunojen yli. Valuta kylmää vettä tiskialtaaseen tai isoon vatiin.  Lämmitä kaikkia aineksia paksupohjaisessa kattilassa miedolla lämmöllä, kunnes sokeri on täysin liuennut. Varmista, että kaikki sokerikiteet ovat sulaneet, muuten fudgesta ei tule sileää. Pyyhi kattilan kiteitä, ne voivat myöhemmin kiteyttää koko seoksen. Kuumenna seos kiehuvaksi välillä sekoitellen, jottei se tartu kiinni kattilan pohjaan. Keitä kunnes se on 116-asteista (pehmeä palloaste). Ellei sinulla ole sokerilämpömittaria, pudota teelusikallinen seosta kylmään veteen. Kun poimit massan vedestä, siitä pitäisi muodostua joustava pallo, joka latistuu muutamassa sekuninssa. Kasta kattilan pohja heti kylmään veteen, jotta kiehuminen loppuu. Siirrä kattila työtasolle ja anna seistä 5 minuuttia, tämä on tärkeää, koska muuten fudgen koostumuksesta tulee rakeinen eikä sileä. Vatkaa fudgea sähkövatkaimella 5-10 minuuttia, kunnes se on paksua. Kaada sitten kelmulla vuorattuun vuokaan ja tasoita pinta. Kun fudge on jäähtynyt, leikkaa se neliöiksi tai patukoiksi. Maapähkinävoifudge säilyy kuukauden tiiviissä rasiassa tai suljetussa pakkauksessa. 

Pakattiin muutama herkku suloisiin rasioihin jouluviemisiksi. Katso resepti joulupöydän marenkikakkuun täältä, sekä resepti herkullisiin suklaapalloihin täältä.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.