Kirjoitukset avainsanalla tapahtumat

Kaupallinen yhteistyö- Särkänniemi Oy. 

Saimme kutsun tulla tutustumaan koiramäen jouluun Särkänniemeen. Heti alussa meitä oli toivottamassa tervetulleiksi iloinen tonttupari ja koko alue oli koristeltu jouluiseen asuun. Lapset olivat odottaneet kovasti erityisesti joulupukin tapaamista itse tehtyjen joululahjalistojen kanssa.  Lapsilla kesti tovi jos toinenkin kertoessaan kaikki lahjatoiveet joulupukille.

Koiramäkeen oli luotu lapsille ja miksei aikuisillekin joulupolku jonka varrella oli rasteja kysymyksineen. Aloitimme kierroksen Tropin ja Nekun apteekista mistä muuten löytyy maistuvia vanhan ajan tyyliin valmistettuja makeisia. Jatkoimme kierrosta yhdelle puuhapajoista jossa lapset saivat tehdä omat kuusenkoristeet.

Ilma oli melko kylmä vierailumme aikaan ja kävimme valillä lämmittelemässä Koiramäen lavalla, jossa järjestettiin hauskoja tanssiesityksiä. Pupujussin mäenlasku -leikin aikana vähän varttuneemmatkin varpaat lämpenivät. Myös luomiukko esiintyi ja leikitti lapsia lavalla hauskalla tavalla. 

Koiramäen erikoisuutena tänä vuonna olivat porot, joita ei muuten näillä leveyksillä kovin usein tapaakaan. Myös lampaat, ponit ja kaikki Koiramäen kotieläimet olivat erityisesti lasten mieleen. Yhteen kasaan lämmittelemään kerääntyneet lampaat olivat suloinen näky ja herättivät ihastusta.

Koiramäen kahvilassa oli käytävä välillä lämmittelemässä ja herkuttelemassa. Kahvilassa oli tarjolla jouluherkkuja, glögiä ja riisipuuroa kera luumukiisselin. Onneksi myös ulkona pääsi nuotiolle lämmittelemään ja paistamaan vaahtokarkkeja. Lämmittelyiden ja herkutteluiden voimalla jälkeen jaksoi taas eteenpäin. 

Erilaisia puuhapajoja oli tapahtumassa monta. Lasten mielestä parasta oli isojen piparkakkujen koristelu, joulukorttien ja kuusenkoristeiden askartelu. Tapahtumassa itse tekeminen oli suuressa osassa ja yhdessä puuhapajassa pääsi mm. kokoamaan pikkulegoja.

Koiramäki johdatti todellisen joulun tunnelmaan ja illan hämärtyessä tunnelma oli kaunis. Tapahtumassa meillä vierähtikin koko iltapäivä yhdessä hujauksessa. Kotiin lähdettiin suut hymyssä ja repussa muistona itse tehdyt koristeet sekä kortit. Koiramäen joulun aukioloajat löydät täältä

Kommentit (1)

Katja_optimismia

Taasko me olimme melkein yhtä aikaa Koiramäessä, tällä kertaa en kyllä bongannut sinua. :D Olen siis pitkään seurannut blogiasi, koska meillä on yhteinen tuttu joka kovasti on kehunut kotiasi yms. Tuntuu että melkein tuntisi sinut, vaikka oikeasti emme tunne ollenkaan. :) Koiramäessä on kyllä aivan ihanaa, hirmuinen pyry oli eilen kun siellä vierailimme!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Viikonloppu pyörähti ennätysvauhtia suomen suurimmilla käsityöalan messuilla. Oli ilo huomata, kuinka käsityöt ja itse tekeminen innostaa aina vaan enemmän! Tänäkin vuonna messut rikkoivat kävijäennätykset. Suomesta löytyy mahtavaa muotoilua, käsityötä ja upeita suunnittelijoita vaikka kuinka.

Kiitos kaikille, jotka piipahtivat moikkaamassa A -hallissa ja askartelemassa betonipastatöitä. Ihan mielettömän inspiroivaa oli kohdata joukko samanhenkistä porukkaa ja päästä juttusille ihan livenä. Nappasin messuilta valokuvia muutamista inspiroivista jutuista jouluakin ajatellen. Marraskuun harmauden ja sateiden keskelle tämä tapahtuma on joka vuosi erittäin tervetullut. 

4H-liiton pisteellä sai askarrella ihania paperitähtiä kierrätyspahvista ja käytöstä poistetuista tapeteista sekä jätepaperista.

kuvassa upeat Villalinus Niinan tekemät myssyt- pääset verkkokauppaan ihailemaan tuotteita tästä.

Itse innostuin mm. näistä lasisista himmeleistä, joita oli kokeiltava tehdä jo kotona. Erilaiset himmelit taisivatkin olla suosituimpien tuotteiden joukossa messuilla ja tarvikkeet olivatkin loppuneet monesta pisteestä. Katso ohje yksinkertaiseen himmelivalonauhaan täältä. 

KK:n ja Suuri Käsityö -lehden pisteellä sai askarrella betonipastatöiden lisäksi näitä suloisia makrameenukkeja. Ohjevideon suloisiin avaimenperiin löydät täältä.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kaupallinen yhteistyö Särkänniemi Oy

Päästiin viikonloppuna kummittelemaan Koiramäen kummitusjuhlaan. Lapset ovat tänä vuonna innostuneet erityisellä tavalla Halloween-hassutteluista ja tuo tapahtuma oli kovin odotettu. 

Juhlaan sai pukeutua Halloween- asuun ja tapahtumassa vilahtikin vaikka kuinka paljon polvenkorkuisia pieniä kummituksia ja noitia. Valmistautuminen ja pukeutuminen juhaan olikin yksi tärkeimmistä asioista lasten mielestä. 

Koiramäen kummitusjuhla oli juuri viisi ja kuusivuotiaille sopiva ja kummitusjuhlan aikana Koiramäessä seikkaili myös hauska kummitusperhe (kuulemma samaa sukua meidän pienen lakana kummituksen kanssa). Koko koiramäki oli naamioitu hämähäkinseiteillä, hämähäkeillä ja kummitusjuhlien henkeen sopivasti. 

Parasta lasten mielestä oli kepposkierros ja kummitustanssit. Paperipussukat, joihin sai kerätä eri pisteiltä karkkia, kunhan vaan uskalsi kysyä; "karkki vai kepponen." 

Noita Koukkunokan loitsukoulu oli myös lasten mieleen ja puuhapajassa pääsi askartelemaan hämähäkkejä paperista. Kaupungin Raatihuoneelta löytyi ällöttävien juttujen huone. Lapset kihisivät jännityksestä tutkiessaan ällöpurkkeja ja ällötuoksuja. 

Viimeisenä illalla lapset totesivat onnellisina päivän olleen vuoden hauskimpia, joten tapahtuma oli ehdottomasti vierailemisen arvoinen.  Koiramäen Kummitusjuhla on avoinna vielä lauantaisin 29.10 ja 5.11. Voit katsoa tapahtumasta lisää tietoa täältä. Jos juhlavieraat rohkenevat pukeutua teeman mukaisesti, on heti portilla luvassa hauska yllätys.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Käsityömessuilla haukoin henkeä, kun törmäsin näihin Ebba Masalin upeisiin opetustauluihin. Oli juostava heti Taitoshopin pisteelle tyttö toisessa kädessä ihastelemaan lähempää näitä upeita tauluja. Oman kärpässieni opetustauluni olen löytänyt aikanaan Niittylähomen verkkokaupasta, mutta pari tälle on ollut hakusessa jo pitkään! Nyt sellainen löytyi käsityömessuilta.

Valinnanvaikeus iski, sillä saatavilla oli niin monta erilaista kasvitaulua. Eniten tykästyin pahvisiin 25e maksaviin tauluihin, jotka muistutti eniten tuota alkuperäistä. Saatavilla oli myös julisteita ja muita kasviaiheista tehtyjä tuotteita, kuten keittiöpyyhkeitä. (Pikku vinkki joulupukille). :) 

Ja olihan nuo tuotteet ja hienot printit herättäneet myös muun messuväen huomion, sillä uutuustuote 2015 -kilpailun voittajaksi palkittiin Mustikka-puolukka-keittiöpyyhe. Nuo tuotteet kuuluivat Taito Itä-Suomi ry:n ideoimaan tuotesarjaan.

"Haaveilimme pitkään, että pääsisimme ottamaan tavalla tai toisella vanhoja printtitauluja uusiokäyttöön. Ebba Masalinin 1900-luvun alussa suunnittelemat kasviaiheiset opetustaulut olivat omiaan tähän tarkoitukseen. Kaunis ja trendikäs kuvamaailma sopii nykysisustukseen ja visuaalinen kuvasto vetoaa myös miehiin. Sosiaalisessa mediassa ajankohtainen tuote on jo löytänyt myös nuoret aikuiset. Mustikka-puolukka-keittiöpyyhkeen lisäksi tuotesarjaan kuuluu kaitaliina ja pussilakanasetti, kertoo toiminnanjohtaja Anne Ossi Taito Itä-Suomi ry:stä."

"Vanha kansakoulun opetustaulu on muovautunut kekseliääksi ja tyylikkääksi nykyajan toimivaksi käyttötuotteeksi. Tämä tuote on oiva esimerkki siitä, kuinka tänään tehdään huomisen perinnettä. Nykyaikaiseen kotiin sopiva, kaunis käyttötuote, josta luotu tuoteperhe-ajattelu on viety pitkälle. Uusi innovaatio luo myös mahdollisuudet laajentaa tuoteperhettä, sanoo toiminnanjohtaja Virve Pajunen Taito Pirkanmaa ry:stä."

Upeaa, että näitä on saatavilla nykyisin Taitoshopista ja meidänkin metsästys viimein päättyi. Kaikki erilaiset mallit on nähtävillä Taitoshopin verkkokaupassa; klik. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.