Kirjoitukset avainsanalla tapahtumat

Viikonloppuna piipahdettiin Sastamalassa ja tehtiin pieni kesäreissu lasten kanssa maalaismaisemiin. Ei oltu aikaisemmin käyty Herra Hakkaraisen -talolla ja en oikein tiennyt etukäteen mitä odottaa. 

Paikka oli kuitenkin positiivinen yllätys edullisen sisäänpääsyn lisäksi ja lapset viihtyivät talossa muutaman tunnin. Ulos rakennettu liikennepuisto, sisällä rooliasut ja kaikki toiminnallinen tekeminen oli lasten mielestä parasta. Lavasteet oli rakennettu Koiramäki -tyyliin ja jokapuolella riitti katseltavaa. Uskonkin, että tänne tehdään vielä uudelleen pieni kesäreissu. Paikka sopiikin parhaiten alle 10 vuotiaille lapsille- lue lisää täältä.

Lounaalla piipahdettiin kahvila Pukstaavissa, joka sijaitsee aivan Herra Hakkaraisen -talon vieressä. Maistuva lounas ja kakut oli koko porukan mieleen ja maalaismaisema Pukstaavin pihalla kaunis. Pukstaavissa lounastamisen jälkeen suunnattiin vielä katsastamaan kaunis Pyhän Olavin kirkko, lampaat ja maisemat kirkon ympärillä. Tänne oli lyhyt ajomatka Herra Hakkaraisen -talolta ja paikka oli vierailemisen arvoinen. Meille tuli mieleen kauniit Ahvenanmaan maisemat kallioista ja laiduntavista lampaista vanhan kirkon ympärillä. 

Kesäreissuja lähiympäristöön suositaan varmasti tänä kesänä enemmänkin. Ainkain Kiviniityn Kotieläinpuisto katsastetaan tänäkin kesänä ja muutama uusi kotieläinpiha. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kaupallinen yhteistyö- Särkänniemi Oy. 

Saimme kutsun tulla tutustumaan koiramäen jouluun Särkänniemeen. Heti alussa meitä oli toivottamassa tervetulleiksi iloinen tonttupari ja koko alue oli koristeltu jouluiseen asuun. Lapset olivat odottaneet kovasti erityisesti joulupukin tapaamista itse tehtyjen joululahjalistojen kanssa.  Lapsilla kesti tovi jos toinenkin kertoessaan kaikki lahjatoiveet joulupukille.

Koiramäkeen oli luotu lapsille ja miksei aikuisillekin joulupolku jonka varrella oli rasteja kysymyksineen. Aloitimme kierroksen Tropin ja Nekun apteekista mistä muuten löytyy maistuvia vanhan ajan tyyliin valmistettuja makeisia. Jatkoimme kierrosta yhdelle puuhapajoista jossa lapset saivat tehdä omat kuusenkoristeet.

Ilma oli melko kylmä vierailumme aikaan ja kävimme valillä lämmittelemässä Koiramäen lavalla, jossa järjestettiin hauskoja tanssiesityksiä. Pupujussin mäenlasku -leikin aikana vähän varttuneemmatkin varpaat lämpenivät. Myös luomiukko esiintyi ja leikitti lapsia lavalla hauskalla tavalla. 

Koiramäen erikoisuutena tänä vuonna olivat porot, joita ei muuten näillä leveyksillä kovin usein tapaakaan. Myös lampaat, ponit ja kaikki Koiramäen kotieläimet olivat erityisesti lasten mieleen. Yhteen kasaan lämmittelemään kerääntyneet lampaat olivat suloinen näky ja herättivät ihastusta.

Koiramäen kahvilassa oli käytävä välillä lämmittelemässä ja herkuttelemassa. Kahvilassa oli tarjolla jouluherkkuja, glögiä ja riisipuuroa kera luumukiisselin. Onneksi myös ulkona pääsi nuotiolle lämmittelemään ja paistamaan vaahtokarkkeja. Lämmittelyiden ja herkutteluiden voimalla jälkeen jaksoi taas eteenpäin. 

Erilaisia puuhapajoja oli tapahtumassa monta. Lasten mielestä parasta oli isojen piparkakkujen koristelu, joulukorttien ja kuusenkoristeiden askartelu. Tapahtumassa itse tekeminen oli suuressa osassa ja yhdessä puuhapajassa pääsi mm. kokoamaan pikkulegoja.

Koiramäki johdatti todellisen joulun tunnelmaan ja illan hämärtyessä tunnelma oli kaunis. Tapahtumassa meillä vierähtikin koko iltapäivä yhdessä hujauksessa. Kotiin lähdettiin suut hymyssä ja repussa muistona itse tehdyt koristeet sekä kortit. Koiramäen joulun aukioloajat löydät täältä

Kommentit (1)

Katja_optimismia

Taasko me olimme melkein yhtä aikaa Koiramäessä, tällä kertaa en kyllä bongannut sinua. :D Olen siis pitkään seurannut blogiasi, koska meillä on yhteinen tuttu joka kovasti on kehunut kotiasi yms. Tuntuu että melkein tuntisi sinut, vaikka oikeasti emme tunne ollenkaan. :) Koiramäessä on kyllä aivan ihanaa, hirmuinen pyry oli eilen kun siellä vierailimme!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Viikonloppu pyörähti ennätysvauhtia suomen suurimmilla käsityöalan messuilla. Oli ilo huomata, kuinka käsityöt ja itse tekeminen innostaa aina vaan enemmän! Tänäkin vuonna messut rikkoivat kävijäennätykset. Suomesta löytyy mahtavaa muotoilua, käsityötä ja upeita suunnittelijoita vaikka kuinka.

Kiitos kaikille, jotka piipahtivat moikkaamassa A -hallissa ja askartelemassa betonipastatöitä. Ihan mielettömän inspiroivaa oli kohdata joukko samanhenkistä porukkaa ja päästä juttusille ihan livenä. Nappasin messuilta valokuvia muutamista inspiroivista jutuista jouluakin ajatellen. Marraskuun harmauden ja sateiden keskelle tämä tapahtuma on joka vuosi erittäin tervetullut. 

4H-liiton pisteellä sai askarrella ihania paperitähtiä kierrätyspahvista ja käytöstä poistetuista tapeteista sekä jätepaperista.

kuvassa upeat Villalinus Niinan tekemät myssyt- pääset verkkokauppaan ihailemaan tuotteita tästä.

Itse innostuin mm. näistä lasisista himmeleistä, joita oli kokeiltava tehdä jo kotona. Erilaiset himmelit taisivatkin olla suosituimpien tuotteiden joukossa messuilla ja tarvikkeet olivatkin loppuneet monesta pisteestä. Katso ohje yksinkertaiseen himmelivalonauhaan täältä. 

KK:n ja Suuri Käsityö -lehden pisteellä sai askarrella betonipastatöiden lisäksi näitä suloisia makrameenukkeja. Ohjevideon suloisiin avaimenperiin löydät täältä.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kaupallinen yhteistyö Särkänniemi Oy

Päästiin viikonloppuna kummittelemaan Koiramäen kummitusjuhlaan. Lapset ovat tänä vuonna innostuneet erityisellä tavalla Halloween-hassutteluista ja tuo tapahtuma oli kovin odotettu. 

Juhlaan sai pukeutua Halloween- asuun ja tapahtumassa vilahtikin vaikka kuinka paljon polvenkorkuisia pieniä kummituksia ja noitia. Valmistautuminen ja pukeutuminen juhaan olikin yksi tärkeimmistä asioista lasten mielestä. 

Koiramäen kummitusjuhla oli juuri viisi ja kuusivuotiaille sopiva ja kummitusjuhlan aikana Koiramäessä seikkaili myös hauska kummitusperhe (kuulemma samaa sukua meidän pienen lakana kummituksen kanssa). Koko koiramäki oli naamioitu hämähäkinseiteillä, hämähäkeillä ja kummitusjuhlien henkeen sopivasti. 

Parasta lasten mielestä oli kepposkierros ja kummitustanssit. Paperipussukat, joihin sai kerätä eri pisteiltä karkkia, kunhan vaan uskalsi kysyä; "karkki vai kepponen." 

Noita Koukkunokan loitsukoulu oli myös lasten mieleen ja puuhapajassa pääsi askartelemaan hämähäkkejä paperista. Kaupungin Raatihuoneelta löytyi ällöttävien juttujen huone. Lapset kihisivät jännityksestä tutkiessaan ällöpurkkeja ja ällötuoksuja. 

Viimeisenä illalla lapset totesivat onnellisina päivän olleen vuoden hauskimpia, joten tapahtuma oli ehdottomasti vierailemisen arvoinen.  Koiramäen Kummitusjuhla on avoinna vielä lauantaisin 29.10 ja 5.11. Voit katsoa tapahtumasta lisää tietoa täältä. Jos juhlavieraat rohkenevat pukeutua teeman mukaisesti, on heti portilla luvassa hauska yllätys.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.