Kirjoitukset avainsanalla Halloween

Kaupallinen yhteistyö Särkänniemi Oy

Päästiin viikonloppuna kummittelemaan Koiramäen kummitusjuhlaan. Lapset ovat tänä vuonna innostuneet erityisellä tavalla Halloween-hassutteluista ja tuo tapahtuma oli kovin odotettu. 

Juhlaan sai pukeutua Halloween- asuun ja tapahtumassa vilahtikin vaikka kuinka paljon polvenkorkuisia pieniä kummituksia ja noitia. Valmistautuminen ja pukeutuminen juhaan olikin yksi tärkeimmistä asioista lasten mielestä. 

Koiramäen kummitusjuhla oli juuri viisi ja kuusivuotiaille sopiva ja kummitusjuhlan aikana Koiramäessä seikkaili myös hauska kummitusperhe (kuulemma samaa sukua meidän pienen lakana kummituksen kanssa). Koko koiramäki oli naamioitu hämähäkinseiteillä, hämähäkeillä ja kummitusjuhlien henkeen sopivasti. 

Parasta lasten mielestä oli kepposkierros ja kummitustanssit. Paperipussukat, joihin sai kerätä eri pisteiltä karkkia, kunhan vaan uskalsi kysyä; "karkki vai kepponen." 

Noita Koukkunokan loitsukoulu oli myös lasten mieleen ja puuhapajassa pääsi askartelemaan hämähäkkejä paperista. Kaupungin Raatihuoneelta löytyi ällöttävien juttujen huone. Lapset kihisivät jännityksestä tutkiessaan ällöpurkkeja ja ällötuoksuja. 

Viimeisenä illalla lapset totesivat onnellisina päivän olleen vuoden hauskimpia, joten tapahtuma oli ehdottomasti vierailemisen arvoinen.  Koiramäen Kummitusjuhla on avoinna vielä lauantaisin 29.10 ja 5.11. Voit katsoa tapahtumasta lisää tietoa täältä. Jos juhlavieraat rohkenevat pukeutua teeman mukaisesti, on heti portilla luvassa hauska yllätys.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Halloween -juhliin kuuluu toki koristeiden lisäksi herkut. Marenkikummitukset, marsipaanihämähäkin ja muumiot voi valmistaa jo hyvissä ajoin ennen juhlia. 

Marenkikummitukset säilyvät hyvin huoneenlämmössä viikon. Kummitukset pursotettiin marenkitaikinasta ja paistamisen jälkeen tehtiin kummituksille silmät mustalla marsipaanilla. Kummitusten lisäksi tehtiin muutama marenkikakkupohja, katso resepti täältä. Kakku koristeltiin vasta vähän ennen juhlia ja kummitukset pääsivät kakun koristeiksi. Ohjeen kakkupohjan tein kolminkertaisena ja yhdestä osasta pursotin kummitukset. Täytteenä kakussa oli rahkakeramseos ja rouhittu maitosuklaalevy.

Hauskat muumiot voitaikinasta tehtiin KK:n ohjeella. Reseptissä olevan kurpitsahillon sijasta käytettiin itsetehtyä omenahilloa. Katso resepti ja hauska video muumioihin täältä. 

Hämähäkki tehtiin marsipaanista ja silmät ranskanpastilleista & marsipaanista. Hämis pääsee lakuseitin lisäksi koristamaan porkkanakakkua. 

Katso ohje Halloween koristeluihin täältä

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Näin pimeän vuodenajan keskellä ylimääräinen hassuttelu ei ole ollenkaan pahitteeksi. Lapset rakastavat kaikkea "jännittävää" ja tehtiin yhdessä pienen budjetin halloween -koristeet kotoa löytyvillä materiaaleilla. Varsinkin tuo iso lakanakummitus kuistilla on niin sympaattinen, että se saa nauramaan jokaisen vierailijan. 

Tuikkukippoihin maalattiin mustalla posliinitussilla hämähäkinseittjeä ja hämähäkkejä. Kuvioimisen jälkeen tuikkukuppi paistettiin uunissa 160 asteessa 90 min. Tuikkukupit kestävät paistamisen jälkeen astianpesukoneessakin. Hämähäkinseiteistä ja kummituksista innostuneena piirrettiin myös ikkunoihin ja peileihin seittejä mustalla kulmakynällä. 

Pöytäkoristeiksi laitettiin Tigerin hehkulampun -mallinen valonauha. Valot päälystettiin valkoisella servetillä ja kummituksen silmät kuvioitiin lopuksi mustalla tussilla. Rautalanka servetin ympärillä pitää kummituksen oikein päin.

Katso ohje soodataikina kummituksiin täältä. Liitutaulumaalilla maalattuihin kiviin täätä

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Soodataikinasta taas innostuneena tehtiin syyslomalaisten kanssa muutama kummitus lyhtyihin roikkumaan Halloweeniksi. Jos ei jaksa tehdä soodataikinaa itse, kannattaa askartelussa käyttää askartelukaupoissa myytävää valmista Fimo -massaa. Kummitukset tehtiin vaahteranlehdellä ja "enkeli" -piparkakkumuotilla painaen. 

Soodataikina -kummitukset (n.10 kpl)

  • 1dl maissitärkkelystä
  • 2 dl soodaa
  • 1,25 dl vettä
  • Kaulin & muotteja (vaahteranlehti ja enkelimuotti)
  • Puutikku tai pilli reijittämiseen

Laita maissitärkkelys, sooda ja vesi kattilaan. Sekoita ainekset keskenään ja lämmitä miedolla lämmöllä, kunnes taikina kiinteytyy. Siirrä kiinteä taikina kulhoon ja peittele kostealla liinalla. Massa on valmista muotoiltavaksi jäähdyttyään. Kauli soodataikina mielellään muovialustan tai liinan päällä noin 0,5 cm ohueksi levyksi. Jos soodataikina meinaa juuttua kaulimeen kiinni, aseta leivinpaperi soodataikinan päälle ja kauli. Muista tehdä reijät ripustuslenkeille esim. muovipillillä. Anna valmiiden koristeiden kuivua yön yli huoneenlämmössä tai 75 asteessa uunissa noin 1h.  Maalaa silmät ja suu akryylivärillä tai esim. mustalla kynsilakalla. Käsittele valmis työ halutessasi Decoupage-lakkalla.

Tyttö halusi tehdä myös pupujen kotiin oman "nimikyltin" leimasimilla painaen ja pieniä herkkuja mini -piparkakkumuoteilla. Katso ohjeet myös joulukuusen koristeisiin täältä.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.