Omenaa on tänä vuonna niin paljon, että oli loihdittavana viikonloppun kunniaksi ja retkelle Kiviniityn Kotieläinpuistoon omenapiirakkaa! Rakastan vastaleivotun omenapiirakan tuoksua ja lämmintä omenapiirakan palaa vaniljakastikkeen kanssa. Ei ole yhtä oikeaa tapaa tehdä tuota herkkua, mutta tässä meidän yksi suosikkiresepteistä. Turkkilainen jogurtti ja tuorejuusto tuovat sopivasti omenapiirakkaan makeutta.

Huvikummun omenapiirakka

  • 100 g margariinia
  • 1/2 dl sokeria 
  • 1dl kaurahiutaleita
  • 2 dl jauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 tl kanelia

Täyte:

  • 5 isoa tai n.10 pientä omenaa pilkottuna
  • 2 dl turkkilainen jogurtti
  • 2 dl tuorejuustoa
  • 2 kananmunaa
  • kanelia & sokeria maun mukaan.

Sekoita pehmeään margariiniin sokeri. Sekoita keskenään kaurahiutaleet, jauhot ja leivinjauhe. Yhdistä jauhoseos margariiniseokseen. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan. Sekoita muut täyteaineet keskenään ja kaada piirakkapohjan päälle. Viipaloi omenat siivuiksi ja lado siivut kukan muotoon reunalta aloittaen. Paista 150 asteessa n.40 min.

Katso ohje myös omenaisiin ruusupulliin täältä.

Kommentit (23)

M

Miksi ohjeessa ei sanota, että pohjaa on paistettu ennen täytteen lisäämistä? Selvästi näkee, että näin on tehty. Kauanko?

Vierailija

Kuvasta kyllä selkeästi näkyy, että pohjan reunat ovat jo paistuneet ruskeiksi siinä vaiheessa kun omenoita vasta asetellaan. Pohjan esipaisto onkin järkevää kun täyte on nestemäinen. Olisi vain erittäin lukijaystävällistä kirjoittaa paisto-ohjeet tarkasti. Varmaan n. 10-15 min esipaisto riittää?

Jelgba

Millä tasolla uunissa paistoit piirakan? Keski- vai alatasolla? Pohjastani tuli ihan erinäköinen kuin kuvissasi eikä piirakan pintakaan ole läheskään yhtä ruskettunut kuin omasi. Pohjasta tuli siis tooooooosi hauras, palaa ei saa otettua etteikö olis iha murusina koko pala :/

hellukankellukka

Yleensä haku pitkittyy, mutta tämä osui asian ytimeen  ja eikun hommiin ja kerron sitten tuloksesta ja vieraiden kommenteista! kiitos ohjeesta!

Vierailija

Tein tämän omenapiirakan tarkasti ohjeen mukaan - ja tuloksena oli katasrtofaalinen mössö. Pohja pitää ilmeisesti esipaistaa ihan kunnolla, olisihan tuo nyt pitänyt tietysti arvatakin. Ja paistolämpötilan pitää olla 200 C eikä 150 C, se jäi ihan raa´aksi. Jos tuota ohjettaa muuttaa niin, että vähentää kaurahiutaleiden määrää ja lisää vehnäjauhojen määrää, saattaa piirakka joskus onnistuakin. Pohja esiåaistettuna. M.L.

Anni-Maria Lehto
Liittynyt8.1.2014

Voi harmi, jos piirakkasi epäonnistui. Luultavasti tuo kanelin ripottelu lisäksi piirakan pinnalle saa näyttämään, että sitä olisi paistettu etukäteen, mutta ei ole. Riippuu myös toki uunista paistolämpötila. Meidän kiertoilmauunilla tuo 150 c oli tälle piirakalle oiva paistolämpötila. 

Oma blogini: kodinkuvalehti.fi/ruususuu
Somessa: Instagram : Facebook : Blogipolku :
Anni Lehto

Vierailija

Ai kiertoilmalla paistoit? Mikset maininnut ohjeessa, sehän muuttaa asiaa olennaisesti!

Varaelli

Todella hyvä ja helppo piirakka, kun ei tarvitse edes vatkata aineksia. Koska jogurtti-juustoseos tuo kosteutta ja pehmeyttä, kylkeen ei tarvita edes vaniljakastiketta. Teini-ikäinen poikakin oli ihan myyty :)

U

Pohja on selvästi paistettu etukäteen, näkyy kuvasta, jossa omenia vasta ladotaan piirakan päälle. Toivoisin tarkkuutta resepteihin! Jos olet piirakan oikeasti itse leiponut, tiedät myös varmasti esipaistoajan, enkä ymmärrä miksei sitä voi myöntää kun kysytään. Tämänkaltaista vetistä täytettä käytettäessä pohja olisi aina syytä esipaista, muuten se jää raa'aksi. Arvioisin, että 10-15min esipaisto riittää. Toivottavasti tämä kommentti julkaistaan, aiempi ilmeisesti sensuroitiin.

Anni-Maria Lehto
Liittynyt8.1.2014

Toki olen piirakan leiponut itse lasten kanssa! :) ja ei ole esipaistettu. Tuo kaneli voi tehdä sen, että näyttää paistetulta. En ollut ehtinyt näitä komentteja lukemaan ja täällähän niitä olikin monta tullut viikonlopun aikana, julkaisin toki kaikki! Toivottavasti onnistut myös piirakassa!

Oma blogini: kodinkuvalehti.fi/ruususuu
Somessa: Instagram : Facebook : Blogipolku :
Anni Lehto

Kokeilin

Minulla ainakin onnistui erinomaisesti ilman esipaistoa. Tein juuri niin kuin ohjeessa ja hyvää tuli!

Hämmentynyt

Miksi ohjeessa lukee turkkilainen jogurtti, vaikka kuvasta näkee sinun käyttäneen kreikkalaista jogurttia?

Innokas kokeilija

Onko paistolämpötila todella 150c? En meinannut saada pohjaa kypsäksi, nostin 50 min paistettuani lämmön 200c ja annoin olla 20 min lisää, tuli hyvä. Muuten erittäin hyvä piirakka!

Vierailija

Mullakin suuria vaikeuksia saada kypsäksi noilla asteilla, mutta selvishän se. Oot käyttänyt kiertoilmauunia. Ne on paljon tehokkaampia jolloin vähempi lämpö/paistoaika riittää.

Rouva ihmettelijä

En yleensä provosoidu, enkä varsinkaan kommentoi vaikka provosoituisin. Mutta nyt kyllä alko kiristää pinnaa nuo 'esipaisto'- kommentit. Ei voi ku hattua nostaa sinnikkyyestä kommentoijalle, mutta löysää hyvä ihminen vähän pipoa ja esipaistele piirakkaasi kaikessa hiljasuuessa. Kaikkeen ihmisillä onki aikaa.

Tsemppiä bloginpitäjälle ja pisteet asiallisista vastauksista! :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Anni Lehto on intohimoinen DIY-ideoiden toteuttaja ja ammatiltaan kädentaitojen ohjaaja. Huvikumpu-blogista löydät ideat suloisimpiin juhliin, leivontaan ja koristeluun. Kesällä pihan keittiöpuutarha herää eloon ja pihan lettuliiterissä valmistuvat parhaat herkut! Välillä blogissa piipahdetaan sisustuspuodeissa, reissuilla ja käsityötapahtumissa. Huvikummussa asustaa myös remppataitoinen mies, kaksi lasta, Lilli-kissa ja Ransu-koira. 

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiinBloggaajaan saat yhteyden tästä.

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012

Instagram