Kirjoitukset avainsanalla Ruoka

Kauppojen hyllyt pullistelevat uutuustuotteita. Tuntuu, että joka kerta kun teen isot ruokaostokset, kaupassa maistatetaan tai lehdissä kirjoitetaan uudesta, mullistavasta super-ruoasta, jota on tietenkin ihan pakko kokeilla!

Tiesitkö, että ruoka- ja juomayritykset oikeasti kisaavat siitä, kuka kehittää vuoden parhaan elintarvikkeen? Kilpailun nimi on Vuoden Suomalainen Elintarvike, ja sen yleisöäänestys on juuri tänään alkanut!

Minulla oli ilo ja kunnia olla mukana raadissa, joka valitsi finaaliin päässeet tuotteet 50 kilpailuun osallistuneen joukosta. Raati tapasi, maisteli ja arvioi kilpailutuotteita yhden aamupäivän ajan ja teki vaikeita valintoja.

Nämä seitsemän tuotetta me valitsimme kisan viimeiselle kierrokselle, ja nyt on sinun vuorosi. Kuka tahansa voi äänestää lempparituotettaan kilpailun voittajaksi täälläÄänestysaika päättyy 27.4.2017, ja voittaja julkistetaan 16.5.2017.

Apetit Tuorekset, Sienestäjän pannuvihannes 
Todellinen arjen helpottaja, joka innostaa ja auttaa kokkaamaan kasviksista, kun niitä ei tarvitse kuoria ja pilkkoa itse. Maistuvia sieniä sisältävä sekoitus vetoaa erityisesti metsän antimia arvostaviin suomalaisiin.

Linkosuon Leipomon uunipaahdettu RuisLastu sour cream & onion
Yhtä ohuita ja rapeita kuin perunalastut, mutta rukiinen vaihtoehto sipsihyllylle! Perunalastuista lainattu sour cream -maku toimii myös ruislastussa. 

Chipstersin Hyvä Apaja uunivalmis, ruodoton kirjolohifilee paistopussissa, pippuri
Maistuvaa kirjolohta lautaselle ilman perkausta ja kalan käsittelyä. Tarjoaa vaihtoehdon norjalaiselle lohelle. Paistopussissa kirjolohi kypsyy herkullisen meheväksi.

Pramian Kelkka drinkkisekoitus
Raikas juomasekoitus valmiina muovipullossa. Täysin kierrätettävä pullo valmistetaan suomalaisista kierrätysmuovipulloista oman tuulivoimalan energialla. 

HK:n Maakarit® Nürnbergin Günther grillimakkara 
Suomalaiseen makkaraan on tuotu kansainvälinen maku kotimaisin voimin. Street food -trendin inspiroima kotikokki voi valmistaa Güntheristä vaikkapa herkullisen hodarin.

Leivon Leipomon Jyväjemmari ruissiemenkuivaleipä
Näkkileivän uutta sukupolvea edustava tuote. Maistuu hyvältä ja säilyy hyvin. Plussaa myös lisäaineettomuudesta. 

Gold & Green nyhtökaura nude 
Ohittamaton suomalainen ruokainnovaatio maistuvassa muodossa. Nyhtökaura on madaltanut kynnystä kokeilla uudenlaisia raaka-aineita ruuanlaitossa. 

Ovatko nämä tuotteet sinulle tuttuja? Onko pääsiäisen ohjelmassasi kokkailua ja herkuttelua vai jotain aivan muuta? Ihanaa pääsiäistä kaikille blogimme lukijoille!

Kilpailutuotteiden arvioiminen oli sekä hauskaa että haastavaa. Raadissa olivat mukana minun lisäkseni juontaja ja ruokakirjailija Vappu Pimiä (vas.), toimialapäällikkö Pekka Heikkilä Elintarviketeollisuusliitosta, Citymarket-ketjun johtaja Johanna Kontio, S-kokeilukeittiön  tuoteasiantuntija Anni Puurunen ja toimialapäällikkö Elisa Piesala Elintarviketeollisuusliitosta.
Kilpailutuotteiden arvioiminen oli sekä hauskaa että haastavaa. Raadissa olivat mukana minun lisäkseni juontaja ja ruokakirjailija Vappu Pimiä (vas.), toimialapäällikkö Pekka Heikkilä Elintarviketeollisuusliitosta, Citymarket-ketjun johtaja Johanna Kontio, S-kokeilukeittiön  tuoteasiantuntija Anni Puurunen ja toimialapäällikkö Elisa Piesala Elintarviketeollisuusliitosta.


// Postauksen tuotekuvat: Apetit, Linkosuon Leipomo, Chipsters, Pramia, HKScan, Leivon Leipomo ja Gold & Green. //

Blogi myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin | Snapchat (Aino): @ainomarja

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Mastoin ensimmäisen kerran nieriää köyhänä opiskelijana vuonna 2002, kun kesätyöpaikan pomo vei työporukan syömään hienoon ravintolaan. Aiemmin en ollut nieriästä kuullutkaan. Meillä kotona syötiin kyllä kalaa mutta useimmiten lohta, seitä, silliä ja joskus myös kuhaa.

En koskaan unohda tuota makuelämystä viidentoista vuoden takaa: kalan pehmeä, murea ja lempeä maku suli kielelleni. Maku oli lähellä kirjolohta mutta jotenkin kevyempi ja kiinteämpi.

Eilen koin saman makuelämyksen uudestaan. Testasimme Ravintola Rantapuiston  à la carte -listaa, kun yövyimme hotellissa blogiyhteistyön merkeissä.* Valitsin listalta pääruoaksi päivän kala-annoksen, joka oli nieriää.

Nieriä eli rautu on lohikala, joka elää kylmissä vesissä: Suomessa Pohjois-Lapissa ja Vuoksen vesistössä Itä-Suomessa, Keski-Euroopassa vuoristojärvissä. Se on maailman pohjoisimpana elävä sisävesikala.

WWF:n kalaoppaan mukaan ravintoloissa ja kalatiskeillä tarjottava nieriä on useimmiten kasvatettua kalaa. Kotimainen kiertovesikasvatettu nieriä on järjestön mukaan vastuullinen valinta sen vähäisten ympäristövaikutusten takia.

Hotelli Rantapuiston ravintola tarjoaa suomalaista ruokaa pientuottajatiloilta ja lähialueelta. Ravintola-annosten yrtit kerätään omasta yrttipenkistä ja grilliruokien reseptit ovat oman keittiön käsialaa.

Yritin udella hotellin vastaanotosta nauttimani nieriäannoksen reseptiä, mutta valitettavasti se on salainen. Ei mikään ihme.

Yritän kuitenkin itse huomenna jäljitellä annokseni makua, jotta myös muu perhe pääsisi osallisiksi samasta kokemuksesta. Annokseni nieriä oli todennäköisesti paistettu nopeasti pannulla, jolloin kalan ominainen maku tulee selvimmin esille.

Annoksessa oli kasvispeti, jossa oli lohkoperunoita, rapeiksi al dente -tyyliin kypsennettyjä porkkanasiivuja, muutama rapsakka sipulisuikale, tuoreita pinaatinlehtiä ja makoisaa kermakastiketta. Kalan sekä kasvisten päälle oli ilmeisesti ripsaistu kevyesti pikanttia öljy-pippuriseosta.

Oletko sinä valmistanut nieriää? Ole kiltti ja jaa tässä paras reseptisi!

*Majoituimme hotellissa ja nautimme ravintolan antimia blogiyhteistyönä veloituksetta.

Blogi muualla somessa:
Facebook | Twitter Instragram | Pinterest | Bloglovin | Blogipolku | Blogit.fi  | YouTube | Snapchat @ruuhkavuodet

Kommentit (1)

Vierailija

Nieriää tuli viime kesänäkin syötyä lähes joka viikonloppu, useinmiten ruotsalaista alkuperää. Sen kummempaa reseptiä ei valitettavasti ole sillä "mausteena" oli vain merisuolaa mutta savustuspöntössä valmistettuna maku oli aivan uskomaton. Valmiin kalan päälle sitten vähän sitruunaa, niin avot! Muuta en kaipaa. Suosittelen lämpimästi!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.