Kirjoitukset avainsanalla sairaus

Tällä viikolla on käyty mediassa kiinnostavaa keskustelua lisäravinteista. Aiheesta julkaistut jutut pysäyttivät, minä kun olen ollut lisäravinteiden suurkuluttaja.

Oli tullut aika kurkistaa omaan kaappiin ja pohdiskella päivittäistä lisäravinneannosta uusin silmin. Otan nykyään päivittäin

Bio Lattea

Kävin kesällä suolihuuhtelussa, minulla kun on aina ollut kenkku vatsa ja kärsin usein ummetuksesta. Sain silloin hoitajalta erinomaisia ruokavaliovinkkejä, joista Bio Latte on ollut ihan paras! Olen testannut sitä heinäkuusta asti.

Valmiste sisältää muun muassa psylliumia, mustikkajauhetta ja maitohappobakteereita. Psyllium on liukenematon luontainen kuitu, joka turpoaa kun joutuu kosketuksiin nesteen kanssa. Se lisää liikettä suolistossa ja samalla puhdistaa suolta. 

Otan tätä iltaisin ruokalusikallisen veteen sekoitettuna. Eron kyllä huomaa aamulla vessassa, jos Bio Latte on illalla unohtunut!

D-vitamiinia

D-vitamiinilisä on jo virallisissa terveysohjeissakin sallittu kaikille. Minä syön kesät talvet vähintään 50 mikrogrammaa D-vitamiinia.

Osteoporoosi-diagnoosin jälkeen seerumistani mitattiin D-vitamiinipitoisuus ja luustoasioihin erikoistunut lääkäri suositteli minulle tämänsuuruista D-vitamiinilisää.

B-vitamiinia

Vaihdoin kesällä vegaaniruokavalioon. Kasvikunnan tuotteista saa muuten kaikki välttämättömät vitamiinit ja aminohapot paitsi B-vitamiinia.

Vaikka kaikilla meillä, jotka joskus olemme syöneet lihaa, on elimistössä varastossa B-vitamiinia pitkäksi ajaksi, aloitin kuitenkin varmuuden vuoksi ottamaan tätä B1-, B2-, ja B16-vitamiineja sisältävää ravintolisää.

K-vitamiinia

Suolihuuhteluhoitajani suositteli myös K-vitamiinilisää, kun hän sai lisää tietoa elimistöstäni.

K-vitamiini vaikuttaa luuston terveyteen, sillä se siirtää kalsiumia verestä luukudokseen. Ilman riittävää K-vitamiinia veressä oleva kalsium voi tarttua suonten seinämiin ja kalkeuttaa verisuonia.

Oen nyt testannut K-vitamiinilisää kesästä lähtien. Päälle päin sen vaikutuksia ei ole huomannut.

Haluaisinkin taas käydä luuntiheysmittauksessa, jotta saisin selville, ovatko nykyiset elämäntapani kunnossa osteoporoosin kannalta.

Kalsiumia

Samoin osteoporoosini takia syön päivittäin 500 mg kalsiumia, lääkärin määräyksestä.

Sen lisäksi juon 2-3 lasillista vitaminoitua kauramaitoa.

Magnesiumia

Olen viime aikoina taas ottanut magnesium-lisän ruokavaliooni, vaikka pidin siitä jonkin aikaa taukoa. Magnesiumia suositellaan paljon liikkuville, sillä se edistää lihasten toimintaa.

Tietojeni mukaan terveen ihmisen elimistöön ei kerry liikaa magnesiumia ruoasta tai valmisteista, joten tätä en aio jättää pois. Uskon, että sillä on iso merkitys myös vatsan toimintaan.

Verrattuna aikaisempaan olen jättänyt C-vitamiinin, sinkin ja omgegaöljyt pois. En huomannut C-vitamiini-sinkkivalmisteessa kuitenkaan mullistavaa vaikutusta ja uskon saavani nykyään ihan tarpeeksi hyviä rasvahappoja pelkästä ruoasta, olenhan kasvissyöjä.

Minkä verran sinä käytät ravintolisiä?

P.S. Muistathan osallistua arvontaani jättämällä kommentin blogipostaukseen viimeistään sunnuntaina 10.9. klo 21 mennessä. Voit voittaa lähes 50 euron arvoisen paketin tuoretta, käsintehtyä kosmetiikkaa!

Blogi myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin 

Kommentit (1)

Uukka

liian vähän syön...talvisin D-vitamiinia sen 50mg ja ajoittain c+sinkki ...tuota Biolattea aion kokeilla, kun mun pitää nyt käyttää koko ajan ViSibliniä, jossa ei ole muuta kuin kuitua.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Olen 43-vuotias, 3-4 kertaa viikossa liikuntaa harrastava normaalipainoinen mies. Kunto ja fysiikkani ovat muuten hyvät, mutta elinikäisenä vaivana minulla on oikesta jalasta alakouluikäisenä todettu Perthesin tauti. Jalkani leikattiin lapsuusaikana neljä kertaa, ja se jäi pysyvästi noin sentin lyhyemmäksi kuin vasen.

Perheemme viikonloppulomalla Savonlinnassa Spahotel Casinolla sain Fysiosatamalta kutsun tuki- ja liikuntaelimistön toiminnan kartoitukseen*. Se on uudentyyppinen palvelu, jossa taustalla on urheilijoiden kanssa tehty harjoittelua optimoiva kartoitus.

Kartoituksessa fysio- ja jalkaterapeutti tutkivat asiakkaan ruumiinrakenteen ja fyysisen kunnon sananmukaisesti päästä jalkoihin, selvittävät eri lihasryhmien kunnon, toimintakapasiteetin ja kuormituksen antavat sen perusteella kuntoutusohjeita.

Fysiosatama on fysio- ja jalkaterapiapalveluita tarjoava yritys, joka toimii kylpylähotellin kanssa samoissa tiloissa. Tarjolla on terapiaa ja hoitoja niin urheilijoille, hemmottelua kaipaaville kuin perinteisten selkävaivojen kanssa tuskailevillekin. 

Minua tutkivat jalkaterapeutti Merja Kukkamäki ja hänen puolisonsa, fysioterapeutti Petri Kukkamäki, jonka neuvoja ovat saaneet useat suomalaiset maajoukkuetason urheilijat, mm. keihäänheittäjä Antti Ruuskanen.

Kroppani tarina tarjosi jotakin uutta jopa Petrille ja Merjalle. Kartoituksessa terapeutit laittoivat oitis merkille etukenoisen asentoni, toispuoleisen ryhtini ja vinon hartialinjani, joka on seurausta jalkojen pituuserosta.

Leikkausten jälkeen 80-luvulla en saanut kuntoutusohjeita tai mitään muutakaan selkeää liikunnallista neuvoa aikuisiän varalle. Tokko niitä olikaan.

Olen klenkannut 30 vuotta liikeradoiltaan rajoittuneella ja lyhyeksi jääneellä jalalla, joten ei ihme, että selkä on alkanut oireilemaan. Sekä selkää että jalkaa olen kuntouttanut fysioterapeutin ohjeiden mukaan ja kuntosalilla käymällä viiden viime vuoden ajan.

Leikattu lonkka on myös huomattavan jäykkä ja jonkin verran tervettä lonkkaa heikompi, mikä aiheuttaa ylikuormitusta vasemmalle jalalle ja kipuja selkään. Selkärangassa Petri totesi myös lievän skolioosin.

Kiitosta sain keskivartalon lihasten hyvästä kunnosta, joka on paikallisen Balanssi-kuntokeskuksemme henkilökunnalta saamieni harjoitteiden tulosta. Jaloissakin on voimaa, myös leikatussa, mutta terveen jalan ylikuormituksen vuoksi oikean jalan käyttö on vähäistä. Lonkka on siksi jäykkä ja liikeradat suppeat.

Sain suureksi ilokseni selkeitä ohjeita siitä, miten kannattaa ryhtyä kuntouttamaan operoitua jalkaani ja kipuilevaa selkääni. Jalkaterapeutti  Merja antoi lisäksi suosituksen hommata kunnon työjalkineet sekä yksilöllisesti muotoillut tukipohjalliset. 

Tukipohjallisen kanssa kävelemään opettelu ja ryhdin suoristaminen vaatii terapeuttien mukaan paljon työtä. Siihen olen kuitenkin valmis, sillä sain Fysiosatamasta mukaani jotakin ihan uutta: toivoa terveemmästä, kivuttomasta huomisesta. Nyt tiedän, millä keinoilla sinne suuntaan!

*Testasin Fysiosataman palvelua veloituksetta blogiyhteistyönä.

Blogi myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin 

Kommentit (1)

Sassa

Silmänympärysvoide on tärkein.ihossa huomaa kiristystä jos ei huomaa käyttää. Mukaan arvontaan.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Olen aikaisemminkin täällä blogissa kertonut, että minulla on kenkku vatsa. Aamuisin kestää vähintään kaksi tuntia ennen kuin on asiaa vessaan, mikä on pitkä aika.

Olen käyttänyt magnesiumia jo useamman vuoden ajan, eikä vatsa toimisi ilman sitä ollenkaan. Kiireisinä aamuina olen yrittänyt juoda chilillä ja cayenne-pippurilla maustettua kahvia aamulla tyhjään mahaan, jotta alkaisi tapahtua.

Olen siis koittanut yhtä sun toista vuosien varrella. Siksi kiinnostuinkin kovasti, kun joogaopettajakoulutuksessa puhuttiin joogisesta elämäntavasta ja erilaisista tavoista puhdistautua. Suolihuuhtelu mainittiin yhtenä tapana pudistaa kehoa.

Kurssimme opettajat puhuivat todella kannustavaan sävyyn suolihuuhtelusta. Toinen heistä sanoi, että jos olisi pakko, hän luopuisi vaikka päivittäisestä asana- eli liikunnallisesta harjoituksesta mieluummin kuin kuukausittaisesta suolihuuhtelusta. Se oli mielestäni paljon sanottu, ohjaaja kun oli hyvin sporttinen tyyppi.

Niinpä Suomeen palattuani aloin ottaa selvää toimenpiteestä ja päätin testata hoitoa! Varasin ajan Colonic-suolihuuhteluun Carlina-nimisestä hoitolasta Helsingin keskustasta.

Mikä ihmeen suolihuuhtelu?

(Lähde: Suolihuuhteluinfo)

Colonic-suolihuuhtelu on ikivanha  hoitomenetelmä, joka tunnettiin jo muinaisessa Kiinassa ja Hippokrateen aikana Kreikassa.

Suolihuuhtelu auttaa palauttamaan suolen toiminnan normaaliksi  ja lisää suolen seinämän luontaista liikettä, joka työntää ulostemassaa ruokailun jälkeen eteenpäin suolistossa.  Suoli toimii kunnolla,  kun voit käydä vessassa yhtä monta kertaa päivässä kuin olet syönyt ja kun uloste on pehmeää, yhtenäistä, lähes hajutonta massaa, joka tulee kivutta ulos.

Nykyään myös koululääketiede tunnustaa, että suolisto on ihmisen terveyden moottori, joka vaikuttaa merkittävästi vastutuskykyyn.  Suolihuuhtelussa paksusuolesta poistuu vanhaa suolen seinämään ”jämähtänyttä” ulostemassaa sekä epäedullisia mikrobeja kuten mädättäjäbakteereita ja hiivoja.  Suolihuuhtelu auttaa siis tasapainottamaan paksusuolen mikrobikantaa, jolloin vastustuskyky kohenee.

Ummetus voi kuormittaa kehon puhdistumiskanavia: munuaisia, ihoa, maksaa, keuhkoja ja imusuonistoa. Jos kehon jätteidenpoistokyky on heikentynyt, suolessa seisova massa alkaa käydä ja suolistoon voi kerääntyä haitallisia aineita, mikä taas voi aiheuttaa ärtyneisyyttä, masennusta, heikkoutta, turvotusta, väsymystä ja ennenaikaista vanhenemista. 

Suolihuuhtelun sanotaan auttavan myös muihin vatsavaivoihin kuin ummetukseen. Jos ongelmana on ripuli tai levoton tai ärtynyt suoli, suolihuuhtelu rauhoittaa ja tasoittaa suolen toimintaa. Jopa närästys, refluksi, sekä kihtikin saattavat johtua ummetuksesta, jos täysi vatsaontelo painaa mahalaukun ja sydämen aluetta.

Yhdysvalloissa, Englannissa ja Saksassa suolihuuhtelu on osa normaalia elämää ja terveydenhoitoa, mutta Suomessa suolihuuhteluun liittyy ennakkoluuloja ja väärinkäsityksiä. Esimerkiksi Yhdysvalloissa toimii noin 6 000 suolihuuhtelijaa, kun taas Suomessa hoitajia on enää kymmenkunta.

Suolihuuhteluusta tuli suosittua 1940-luvulla Yhdysvalloissa, kun laitteet tulivat turvallisemmiksi ja koulutetut hoitajat tekivät työn. Nykyisin amerikkalainen DRC-huuhtelulaite tunnetaan ympäri maailman.

Mitä Colonic-suolihuuhtelussa tehdään?

Olin iloisesti yllättynyt, kun tulin Carlina-hoitolaan. Hämmästyin, kuinka tyylikäs ja idyllinen paikka se oli. Olin odottanut jotain muuta sillä ajattelin, että suolihuuhtelu on jotenkin likaista hommaa joka tapahtuu vähintäänkin kylpyhuoneessa.

Carlina on kuin kauneushoitola: harmoninen, miellyttävä, lempeästi valaistu tila. Myös hoitajani Maarit Lipsanen oli aivan yhtä elegantti ja viehättävä: hän pukeutuu tyylikkäästi ja puhuu hillitysti ja rauhallisesti.

Suolihuuhtelu hoitolassa tapahtuu koneen avustamana. Asetuin makaamaan hoitopöydälle pyyhkeen alle. Hoidossa käytetään henkilökohtaisia letkuja, joita siis ei käytetä kenellekään toiselle.

Hoidossa peräsuolen suulle laitetaan geelillä liukastettu suulake, johon yhdistetään vedentuloletku sekä toinen, kuonaa poistava letku. Poistoletkusta kuona poistuu suoraan viemäriin.

Paksusuoleen annetaan virrata kehonlämpöistä vettä pienissä erissä. Hoitaja seuraa hoidon aikana veden kulkua ja tarkkailee painetta suolistossa.

Jos vesi kohtaa suolessa jätettä, kaasua tai mutkia, hoidettava voi tuntea pientä paineen tunnetta ja ulostamisen tarvetta. Tällöin hoitaja pysäyttää vedentulon ja ohjaa suoleen päässeen veden sekä siellä olevan massan poistoletkuun.

Välillä hoidon aikana Maarit hieroi vatsaani kevyesti, jotta vesi sekoittuisi ulostemassaan, siitä tulisi juoksevampaa ja kuiva uloste poistuisi helpommin.

Kävin itse samalla viikolla suolihuuhtelussa kolme kertaa kuten Maarit suositteli. Yllätyksekseni ensimmäisellä kerralla suolistosta ei tullut ulos paljon mitään, pelkkiä kaasukuplia.

En koskaan tullut ajatelleeksi, että suolistossani olisi niin paljon ilmaa! Kyllähän sitä nyt huomaa, jos on ilmavaivoja, ajattelin.

Toisella kerralla vesi pääsi paksusuolessani jo pidemmälle ja puhdistautuminen todella alkoi, kun ulos tuli kaasukuplien lisäksi todellista kuonaa. Vielä kolmannellakin kerralla ilmakuplat olivat vaivana, eikä aivan kaikki paksusuoleni alussa ja ohutsuolen lopussa oleva pinttynyt jäte päässyt vielä viimeiselläkään kerralla ulos.

Suolihuuhtelulaite on järeännäköinen kone. Onneksi ammattitaitoinen hoitaja osaa käyttää sitä oikein.
Suolihuuhtelulaite on järeännäköinen kone. Onneksi ammattitaitoinen hoitaja osaa käyttää sitä oikein.

Suolihuuhtelun aikana opin paljon uutta suolistosta, joka on aika ihmeellinen kokonaisuus!
Suolihuuhtelun aikana opin paljon uutta suolistosta, joka on aika ihmeellinen kokonaisuus!

Suolistoon patoutuu tunteita ja muistoja?

Sanotaan, että suolistoon kertyy myös muutakin kuin fyysistä kuonaa ja jätettä: esimerkiksi patoutuneita tunteita ja muistoja. Tämän vuoksi toisilla hoidettavilla tulee tarve puhua hoitajalle elämänsä tapahtumista ja esimerkiksi lapsuuden kokemuksista. Minulle ei tällaista tarvetta tullut.

Joogaopettajamme olivat kuvailleet vapauttavaa tunnetta joka tulee, kun vanha kuona lähtee liikkeelle. Valitettavasti itse en kokenut hoitopöydällä varsinaista euforiaa tai hyvänolon tunteita. Pikemminkin kolmannella kerralla, kun vesi kiersi aivan paksusuoleni perukoille asti minusta tuntui samalta kuin pahassa ripulitaudissa: mahassa kiersi ja jopa hieman etoi.

Maarit antoi kuitenkin hoidon yhteydessä korvaamattomia vinkkejä ruokavaliosta ja lisäravinteista. Olen noudattanut niitä parhaani mukaan ja kerron niistä tarkemmin erillisessä postauksessa myöhemmin.

Pelkäsin, että suolihuuhtelu laiskistuttaisi suolen toimintaa ja kehoni jotenkin tottuisi koneelliseen avustamiseen. Onneksi näin ei käynyt, vaan pääsin normaalisti jo seuraavana aamuna vessaan. Suoli ei siis totu huuhteluihin.

Vaikka hoito ei ollut minulle pelkästään miellyttävä kokemus, sillä oli tehoa. Hoitosarjan jälkeen vatsani on nimittäin toiminut kuin unelma: säännöllisesti ja ilman vaikeuksia.

En tiedä, menenkö uudestaan koneelliseen suolihuuhteluun mutta ainakin aion kokeilla huuhtelua kotikonstein. Tätä varten apteekeissa on tarjolla hygieenisiä ja turvallisia välineitä.

Oletko sinä kokeillut suolihuuhtelua? Millaisia ajatuksia aihe herättää mielessäsi?

P.S. Muistathan osallistua arvontaani, jossa voit voittaa uuden Atopik-luonnonkosmetiikkasarjan ihania kasvojen- tai vartalonhoitotuotteita! Osallistua ehdit vielä perjantaina 4.8. kommentoimalla tätä postausta.

Blogi myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin 

Kommentit (4)

Vierailija

Sanoit kokeileesi kaikkea. Oletko kokeillut Vi-Sibliniä. Sitä Gastroenterologit suosittelevat. Saa reseptillä tai ilman.

Aino Pajukangas
Liittynyt9.9.2015

Hei vaan ja kiitos kommentista! En toki väittänyt kokeilleeni kaikkea, vaan kirjoitin että olen kokeillut "yhtä sun toista". Tuosta tuotteesta en kuitenkaan ole kuullutkaan. Voitko kertoa lisää? Oma tilanteeni tosin on tällä hetkellä tosi hyvä tuon suolihuuhtelun sekä Maaritin neuvomien tuotteiden ansiosta. Kirjoitan niistä myöhemmin erillisen postauksen.

Kirjoitan blogia 13-vuotiaan tyttäreni kanssa: Sulassa sovussa

Blogimme myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin

Mirri

Visiblin on kuituvalmiste, jota tosiaan suositellaan mm. ärtyvän suolen oireyhtymään päivittäin otettavaksi. Osalle auttaa, osalle ei, mutta kokeilemisen arvoinen on.

Vierailija

Kävin noin viisi vuotta sitten ensimmäisen kerran colonichoidossa, siitä lähtien olen käynyt 3kerran hoitosarjan kerran vuodessa. Colonichoidon jälkeen on hyvä aloittaa uusi ruokavalio ja sillä on merkitystä miten ja mitä syö. Mutta repsahduksia riittää kun on herkkuihin taipuvainen. Suolihuuhtelu on auttanut nivelkipuihin ja turvotukseen minulla.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Olen viime päivinä soitellut ahkerasti eläinlääkäriin: Napsu-koiran hiljattain otettujen tutkimusten tulokset ovat selviämässä.

Napsu tuli muutama viikko sitten äkillisesti tosi huonovointiseksi, joten kiikutin sen pikaisesti eläinlääkäriin. Halusin että koiran kokonaiskunto selvitetään perusteellisesti, sillä minusta tuntui että pitkään aikaan karvakorvani ei ollut ihan kunnossa.

Napsun ruokahalu alkoi heiketä joulun jälkeen. Samoihin aikoihin se oli alkanut purra vähän väliä vasenta eturaajaansa ja välillä myös oikeaa lonkkaansa.

Ensimmäisen kerran asiaa tutkittiin helmikuussa, jolloin koira sai kymmenen päivän särkylääkekuurin. Sillä ei ollut sanottavaa vaikutusta oireisiin.

Tällä kertaa Napsu tutkittiin läpikotaisin. Yllättävän oksentelun takia siitä otettiin kaikki mahdolliset verikokeet, ulostenäytteet ja sen vatsa kuvattiin. Lisäksi samalla kuvattiin myös lonkat ja etutassujen nivelet.

Tänä maanantaina olin jo hämmentynyt mutta toiveikas: kaikki verikokeiden tulokset olivat normaalit ja kuvienkin perusteella kaikki näytti olevan kunnossa. Ulostenäytteiden tulokset ja ortopedin lausunto tulivat vasta eilen, joten tänään oli vuorossa uusi keskustelu eläinlääkärin kanssa.

Sain sekä hyviä että huolestuttavia uutisia. Karvaisella ystävälläni ei ollut matoja, ei loisia eikä hiivaakaan. Sen sijaan vasemmassa etutassussa, jota se tosiaan puree vimmaisesti, näkyi alkavaa, lievää nivelrikkoa.

Nivelrikko kuulosti kamalalta. Napsu-parkahan ei vielä ole edes kahta vuotta!

Nivelrikko on mitä todennäköisimmin synnynnäistä, sillä Napsu on koko elämänsä liikkunut ainoastaan pehmeällä alustalla, enimmäkseen vapaana metsässä ja pelloilla.

Varsinaisia asvalttilenkkejä lemmikkimme on tehnyt elämänsä aikana vain yhden. Lisäksi yritin välttää pidempiä juoksulenkkejä sen kanssa koko ensimmäisen ikävuoden ajan nimen omaan, jotta sille ei tulisi nivelvaivoja. Suurille koirille kun tulee helposti luusto-ongelmia, jos niitä nuorena rasitetaan toistuvasti.

Erehdyin heti diagnoosin jälkeen googlaamaan tuloksia hakusanoilla "nuori koira ja nivelrikko". Luin tarinoita koirista, joiden kivut olivat jo nuorena niin kovat, että ne oli pakko lopettaa. Toisaalta luin myös onnellisia kertomuksia nelijalkaisista ystävistä, jotka oikean ruokavalion ja lisäravinteiden ansiosta olivat eläneet pitkään kivuttomina.

Eläinlääkärin mielestä todennäköisin diagnoosi on ruoka-aineallergia, koska aikaisempi särkylääkekuuri ei poistanut Napsun oireita. Hän suositteli meitä siirtymään hypo-allergisiin nappuloihin pariksi kuukaudeksi.

Eläinkaupan myyjä taas suositteli vaihtamaan koira kokonaan raakaruokintaan, esimerkiksi poron lihalle, sillä raakaruokinnan myötä monien koirien allergiat ja nivelvaivat ovat kadonneet, raakaruoka kun on koiralle luonnollisin vaihtoehto.

Olen nyt aika hämmentynyt ja pahoillani. En halua, että koirani on kipeä, enkä oikein tiedä, miten saisin sen olon paremmaksi.

Napsu on tuottanut elämäämme niin paljon iloa. Minä rakastan sitä.

Jos joku kimpaantuu siitä, että kirjoittelen tänne Napsun vaivoista toivon, että siirryt viimeistään nyt lukemaan muita blogeja, etkä ainakaan jätä tähän blogipostaukseen ilkeitä kommentteja.

Tiedän, että Napsu on "vain" lemmikkieläin ja että sen vaivat ovat pientä verrattuna monien ihmisten suruihin ja kärsimyksiin. Ymmärrän, että olen harvinaisen onnekas ja etuoikeutettu, koska murheenani on vain koiran terveys ja kun esimerkiksi minä itse ja läheiset ihmiseni ovat terveitä.

Tämä eläin kuitenkin sattuu olemaan ystäväni. Olen ottanut sen vastuulleni ja tavoitteeni on varmistaa, että se voi elää kivutonta, koiranarvoista elämää.

Onko sinulla hyviä tai huonoja kokemuksia nivelrikkoisen, nuoren koiran ruokavaliosta ja/tai ruoka-aineallergioiden hoidosta?

Blogi myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin | Snapchat (Aino): @ainomarja

Kommentit (8)

saint

Voi(itken!), mikä suru, syvä huokaus.

Pieni, suloinen napsukainen - miten emännällesi tämän kertoisin? Suoraan, kuten rakkaat omatkin koirani kertovat!

Nivelrikko on tietämykseni mukaan geneettinen vika, sivan kuten se on ihmisilläkin(mieheni on perinyt vialliset lonkkanivelet).
Nivelrikkoa ja muitakin vastaavia sairauksia (reuma) on tutkittu meillä ihmisillä hyvin paljon ja olen asiaan perehtynyt tahtomattani äitini nivelrikon sairastamisen kautta.

1) faktaa on, että nivelrikko ei synny koiran rasituksen kautta (luutumisvaiheessa koiraa ei toki saa treenata "hullunlailla" juoksettamalla ja hyppyyttämällä

2)reumasta, joka sekin on nivelissä! tiedetään, että nivelet ja niiden voiteluaineina toimivat 'nesteet' reagoivat lihassa olevaan virtsahappoon.

En siirtyisi raakaravintoon, vaan aivan muuta*

3)pitkälle jalostetuille, ja liian suppealla geenipopulaatiolla lisääntyville koirille on kehittynyt ihan muutaman vuosikymmenen sisällä samat sairaudet, kuin meille ihmisillekin

4)kirjoitin, että itken. Kyllä! Kpirasi kärsii niin helvetillisistä kivuista, ettet voi kuvitella! Kun se kaluaa jalkaansa, se haluasi järsiä sen kivun pois!

Nivelrikkoon ei koiralle ole geeniterapialääkitystä(lääke rakentaa ja korjaa virheellisen luuston) vielä!
Koreassa kloonataan koiria ja poikani haluaa kloonata labradorinarttumme, joka 2 vuotiaana menetti kohdun ja munasarjat märkäisen kohtutulehduksen vuoksi.

Voit hakea koirallesi järjettömän vahvoja särkylääkkeitä - opioottitasoisia.
Pyydän muistamaan, että lemmikki on perheenjäsen ja sen elämää tulee kunnioittaa tarpeetonta kipua tuottamatta antaa sen elää arvokas ja rakastettu elämä.

Olen vienyt kaksi rakasta koiraamme, niiden sairastuttua vakavasti, nukutettavaksi - tiedän tänäpäivänäkin miten raskas tämä päätös on ollut, se ei unohdu. Itkin viikon, yötäpäivää.
Kun ensimmäinen koiramme ostettiin, nuorin lapseni oli mukana. Hän sanoi:
"äiti, tiedätkö varmasti mitä teet nyt? Kun tämä pentu tulee meille, se on meillä koko elämänsä. Jos se sairastuu, eikä sitä voida parantaa tai selvästi helpottaa sen oloa ja se joutuisi kärsimään - mitä teet?
Olin sanaton. Lapseni kysyi tuollaista. Vastasin "vien sen eläinlääkärille ja se pääsee ikiuneen". Hän vannotti, että pidän lupaukseni. Hän myös sanoi, mikäli en pysty sitä tekemään, hän vie koiramme eläinlääkärille.
Rakkaudesta ja kunnioituksesta eläimiä kohtaan ?

Amalius

Voi Napsua ? toivottavasti ruokavalion muutos auttaa vaivoihin.
Meille on tulossa kesällä Cobberdog :) Mistä Napsu on "kotoisin"?

Vierailija

Meillä hometalossa asuminen aiheutti nuorelle koiralle jatkuvia vatsavaivoja ja selittämättömiä nivelkipuja. Vaivoista päästiin, kun muutettiin pois terveeseen ympäristöön.

Vierailija

Täällä kans hometalossa asuminen puhkaisi pahat allergiat koiralle. Nyt 3v myöhemmim on vihdoinkin löytynyt täydellinen ruoka ja tassukarvat kasvavat takaisin :) Lähes täydellinen oli eläinlääkäriltä ostettu hypoallergenic-ruoka, mutta voiton vei Mustin ja Mirrin Barking Heads Quackers. Tsemppiä ruokavaliomuutokseen!

Ninnuli

Koiralla todettiin molemmissa lonkissa paha nivelrikko jo vuoden ikäisenä. Nyt sillä on toisessa jalassa lonkkaproteesi ja toinen jalka myös leikataan. Rahaa on mennyt paljon ja menee, mutta toinen vaihtoehto olisi ollut koiran lopettaminen. Koirallani on myös ruoka-aineallergioita ja atopiaa, vaikka onkin sekarotuinen. Seuraavaksi kokeilemme siedätyshoitoa.

Meidän elämää

Meillä todettiin vanhemmalla koirallamme kaksivuotiaana nivelrikko. Niveltä putsattiin ja koira sai kerran viikossa pistoksen (nyt juuri en muista nimeä), ruokaan lisättiin glukosamin ja kalaöljy ja vielä kipulääkekuuri, nyt on mennyt 4 vuotta hyvin. Tänä keväänä ontuminen ilmestyi uudelleen kuvioon, eläinlääkärillä käynnin jälkeen uusittiin kaikki muu paitsi nivelen putsaus ja nyt tuntuu taas menevän hyvin, ei ontumista, iloinen ja pirteä koira. Eli nivelrikonkin kanssa koira voi elää ihan hyvää elämää, varmasti iän karttuessa tulee aikaisemmin eteen jatkuva kipu ja särky, jolloin täytyy tehdä surullinen päätös, mutta ei vielä, nyt mennään päivä, viikko ja kuukausi kerrallaan eteenpäin ja nautitaan ihanasta eläinystävästä ja elämästä.

Tepa ja vehnis Nti Iiris Ihana...

Hei Aino,
Koirallani oli nivelrikko selässä.Saimme silloisesta Univetista nykyisestä Evidenciasta Espoon Finnoontie 31 sille hierojan ja kotiohjeet.Lisäksi se sai akupunktiota ja laserhoitoa http://www.evidensia.fi/palvelut/koirat/koiran-akupunktio/
Se eli 10 vuotiaaksi eikä kuolinsyy liittynyt tähän vaivaan. Suosittelen eläinlääkäri Anne Muhlea.Hän on taitava, kokonaisvaltaisesti hoitava.Koiramme siirtyi myös allergiaruokavaliolle eli Royal Canin hypo allergic moderate.Paino pysyi hyvin kurissa ja kutinat ja ihottumat jäivät pois.Teimme lyhyempiä lenkkejä pehmeässä maastossa, teimme ohjeiden mukaisia venyttelyjä ja hierontoja ja ostimme ergonomisen makuualustan joka muotoutui kivasti selälle.Harmi etten muista nimeä enkä valmistajaa.Ainahan vaivat ovat tapauskohtaisia,mutta myös eläinlääkäriä vaihtamalla voi saada uuden näkökulman.Toinen koiramme halvaantui vas.takaraajasta.Yksi eläinlääkälri halusi lopettaa sen heti.Mutta Anne Muhle ja hieroja ja me kuntoutimme sitä 5 kk ja hermoradat palasivat ja pullistuma pieneni.Koirani on nyt 9v. Ja voi hyvin.Kaikkea hyvää koirallenne ja toivon että sopiva apu löytyy.P.S.Koska koirillani oli Lähi-Tapiolan Agria koiravakuutus otettu jo aiemmin, se korvasi suuren osan hoidoista.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 41-vuotias Aino on joogaopettaja ja PR-konsultti. 13-vuotias Venla on Kirkkonummen kuntalähettiläs, joka näyttelee, laulaa ja kirjoittaa.
Hyvinvointia, kauneutta, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää keski-ikäisen ja teinin elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!
Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Blogiarkisto

2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram