Tässä ohje kokonaisen kakun tekemiseen. Laseihin tehtyjä annoksia tulee vaikka kuinka monta, eikä niihin tarvitse käyttää liivatetta. 

Pohja: 

Murusta keksejä (noin 150g) ja sekoita siihen 50g sulatettua voita. Painele irtopohjavuokan pohjalle (jossa on leivinpaperi). 

 

Leikkaa 2 litraa mansikoita viipaleiksi ja laita kakkuvuokaan.

 

Punainen kerros: 

Vaahdota 2 dl kermaa. Sekoita joukkoon 500g rahkaa (maustamatonta tai mansikanmakuista) + 2 dl soseutettuja mansikoita. 

 

Liota 4 liivatetta 10 minuuttia kylmässä vedessä, purista vesi pois ja sulata ne ½dl:n kuumaa sitruunanmehua. Sekoita rahkan sekaan. Kaada seos mansikoiden päälle vuokaan. 

 

Valkoinen kerros: Vaahdota 2 dl kermaa. Sekoita joukkoon 500g rahkaa (valkosuklaalimerahkaa) + 4 liivatetta (jotka on liotettu ja sulatettu kuumaan sitruunamehutilkkaan). Kaada mansikkakerroksen päälle. 

 

Anna hyytyä jääkaapissa yön yli. 

Kommentit (0)

Seuraa 

Tänään Lauran Kotona on Tänään Kotona - blogin rinnakkaisblogi. Ihanaa arkea ja kotoilua. Tervetuloa!