Meidän perheessä on kaksi haastetta: kiireiset aamut ja minun sekä tyttäreni sokerilakko. Olen ihan innoissani, koska löysin leivontareseptin, joka ratkaisee molemmat pulmat!

Luin Banaani-maapähkinäpalojen reseptin jo kauan aikaa sitten, laitoin sen talteen ja ajattelin, että sitä täytyy ehdottomasti kokeilla. Resepti on oikeasti tosi helppo ja nopea, eikä siihen tarvitse ollenkaan sokeria!

Olemme Venlan kanssa ihastuneet raakakaakaoon, joka tuo moneen herkkuun intensiivisen, suklaisen sävyn ilman valkoista sokeria. Reseptissä on lisäksi maapähkinävoita, joka on oma suosikkini, sekä banaania ja kananmunaa, joita ainakin meiltä löytyy aina kaapista.

Alkuperäinen resepti on todella simppeli, eikä sisällä muuta kuin em. raaka-aineita. Itse keksin sekoittaa taikinaan lisäksi hieman auringonkukansiemeniä, pikkuisen rusina-pähkinäsekoitusta sekä mustaherukoita pakkasesta. Niiden avulla lopputuloksesta tuli hieman tuhdimpi.

Meidän resepti meni suunnilleen näin:

3 banaania
1 dl maapähkinävoita
½ dl raakakaakaojauhetta
1 muna
2 rkl auringonkukan siemeniä
1 rkl rusina-pähkinäseosta
2 rkl mustaherukkaa tai muita pakastemarjoja

Muussaa banaani.
Sekoita joukkoon kaikki aineet.
Kaada taikina leivinpaperoituun vuokaan tai uuninpellille ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Anna jäähtyä ja jähmettyä.
Leikkaa paloiksi.

Olemme syöneet näitä neliöitä aamuisin ja välipaloina. Olen erityisen iloinen, että ne ovat maistuneet myös lapsille. Olen nimittäin huolestunut siitä, että monena aamuna jälkikasvumme meinaavat lähteä liikkeelle maha tyhjänä, ja siitä ei pitkän päälle hyvä seuraa.

Tällainen suklainen neliö on kätevä vaikka napata mukaan autoon koulumatkalle. Jos sen ehtii nauttia kotona maitolasillisen tai vihreän teen kanssa, on kokonaisuus myös ravitsemuksellisesti ihan mainio paketti.

Mitä teidän perheen koululaiset syövät aamupalaksi kiireaamuina?

Blogi muualla somessa:
Facebook | Twitter Instragram | Pinterest | Bloglovin | Blogipolku | Blogit.fi  | Google+ | YouTube | Snapchat & Periscope: @ruuhkavuodet

Kommentit (6)

Nunu / Aina lähelläni -blogi

Nam! Onpa hyvän kuuloinen ohje! Aion kokeilla tätä, luultavasti heti tänään :) Olen yrittänyt vähentää sokerin syöntiä, ja hetkittäin jopa ihan onnistuneesti lakkoillutkin, ja kaikki sitä helpottavat ohjeet ovat kovin tervetulleita. Kiitos siis vinkistä :)

Vierailija

Anteeksi, mutta onhan tuossa sokeria useassakin ainesosassa luontaisesti vaikka kuinka paljon. Se on ihan sama, onko sokeri mukana itsestään vai lusikalla lisättynä...

Aino Pajukangas
Liittynyt9.9.2015

Kiitos kommentistasi. Toki reseptin raaka-aineissa on sokeria esim. banaanissa ja marjoissa mutta omasta mielestäni se on täysin eri asia kuin lisätty (valkoinen) sokeri. Me yritämme välttää nimen omaan lisättyä sokeria. Luontaisesti sokeria on melkein kaikkialla, joten täysin sokeriton ruokavalio näin lapsiperheessä olisi lähes mahdottomuus. 
Pahoitteluni, jos koit kirjoitukseni jotenkin harhaanjohtavana. Se ei mitenkään ollut tarkoitus.

Kirjoitan blogia 12-vuotiaan tyttäreni kanssa: Uraäidin Ruuhkavuodet

Blogini myös somessa:

Facebook | Twitter Instragram | Pinterest | Bloglovin | Blogipolku | Blogit.fi | Google+ | YouTube | Snapchat & Periscope @ruuhkavuodet

Vierailija

Tein tänään ja ihan älyttömän hyvää, mä tykkään. Kiitos reseptistä!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogissa 41-vuotias "uraäiti" Aino kirjoittaa perhearjen kiireestä ja kauneudesta ja etsii tietä kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Mukana myös hänen tyttärensä, 12-vuotias Venla, joka kirjoittaa fantasiaromaania ja harrastaa teatteria, taitoluistelua, pianonsoittoa ja laulua.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!
Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Blogiarkisto

2016
2015

Kategoriat

Instagram