Hyvällä säällä minua vaivaa mieletön liikuntamotivaation puute. Kyse ei ole laiskuudesta vaan siitä, että monet harrastamani lajit kuuluvat yleensä sisätiloihin.

Koin valtavan ahaa-elämyksen, kun kokeilin ensimmäisen kerran harrastaa sisäliikuntalajia ulkoilmassa. Kokeile sinäkin, esimerkiksi näistä syistä!

  1. Ulkotreeni antaa keholle kokonaisvaltaisesti ärsykkeitä. Siinä missä kuntosalilla harjoitusta säestää musiikin jumputus ja kanssatreenaajien ähinä, ulkoilmassa kesän tuoksut ja luonnon rikas äänimaailma tarjoavat stimulaatiota kaikille aisteille, myös haju- ja kuuloaisteille.
  2. Raikas ulkoilma tekee hengittämisestä helpompaa. Erityisesti sateen jälkeen on mielestäni ihanaa liikkua ulkona, silloin kun ilma on niin happirikasta.
  3. Ulkoliikunta hivelee myös esteetikon sielua. Itse rakastan sitä endorfiini-syöksyä, minkä kunnon treeni tuo kehoon. Sen lisäksi kaunis metsämaisema antaa minulle toisenlaisen onnentunteen.Yhdessä tämä tunne-cocktail on elämys vertaansa vailla.
  4. Liikuntaharjoitus ulkona epävakaassa maastossa kehittää tehokkaasti tasapainoa ja antaa uudenlaisia ärsykkeitä lihaksille. Tämän huomaa erityisesti joogaharjoituksessa. Siinä epätasainen alusta tuo liikkeisiin heti lisää koordinaatio- ja keskittymishaastetta.

Itse olen harrastanut ulkoilmassa zumbaa, joogaa, kahvakuulailua ja lihaskuntojumppaa. Kaikkiin näihin lajeihin luonto tuntuu antavan lisäbuustia!

Miten sinä olet liikkunut ulkona näillä kesäisillä keleillä?

Uräidin Ruuhkavuodet myös:
Facebook | Twitter Instragram | Pinterest | Bloglovin | Blogipolku | Blogit.fi  | Google+ | YouTube | Snapchat & Periscope: @ruuhkavuodet

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogia kirjoittaa 41-vuotias "uraäiti" Aino, jonka tavoite on löytää tasapaino työn ja perhe-elämän välille sekä tie kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Mukana myös hänen tyttärensä, 12-vuotias Venla, joka kirjoittaa fantasiaromaania ja harrastaa teatteria, taitoluistelua, pianonsoittoa ja laulua.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!
Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Blogiarkisto

2016
2015

Kategoriat

Instagram