Olen viime aikoina siivonnut tavallista ahkerammin vaatekaappiani. Uusi työpaikka on aina ihana tekosyy uusia garderobinsa.

(P365-tavaroidenkarsimisprojektille uskollisena olen toki aina laittanut yhden vanhan vaatteen kierrätykseen yhtä uutta ostosta vastaan.)

Siivousoperaation tiimellyksessä olen jälleen pohtinut paljon värien psykologisia vaikutuksia. Minä nimittäin olen täysin vakuuttunut, että värillä on väliä - monessakin asiassa!

Kaapissani on paljon punaista ja sinistä. Lempivärini on viininpunainen. Kirkkaanpunaisen sanotaan pukevan minua, mutta missään nimessä en aio laittaa esimerkiksi rakkainta punaista neuletakkiani ensimmäisinä päivinä uuteen työhön - punainen kun on voimakas väri ja se voidaan tulkita jopa hyökkääväksi.

Työhaastatteluihin olen usein pukeutunut mustaan housupukuun ja siniseen paitaan. Tuskinpa lopputulos on paidan väristä ollut kiinni, mutta viime vuosina olen joka kerta tullut valituksi tehtävään.

Aloin pohtia värivalintoja entistä tarkemmin tänä kesänä, kun törmäsin Pinterestissä hauskaan kuvaan "What your clothing colors say about you?". Sen mukaan esim. rauhallinen sininen on hyvä väri työhaastatteluun, sillä se symboloi lojaliteettia ja hallintaa ja saa jopa kehon tuottamaan rauhoittavia aineita.

Vaatteita karsiessani päätin pitää näiden keväällä otettujen kuvien vanhat ruskeat vaatteet, vaikka ne ovat vähintään kymmenkunta vuotta vanhoja. (Ensimmäisen kuvan kauluspaita on itse asiassa 12 vuotta vanha äitiyspaitani). Saattaa olla, että ensimmäisinä päivinä uudessa duunissa pukeudunkin juuri maanläheiseen ruskeaan, viestihän se uskottavuudesta, aitoudesta ja vakaudesta.

Yritän lähiaikoina myös julkaista kuvia uusista vaatehankinnoistani. Olen ostanut kolme hametta, kahdet housut, kolme neuletta, mokkajakun, pikkumustan mekon ja kolmet kengät (ainakin, muistaakseni)....

Minulla on vain pieni haaste kuvauspaikan suhteen. Olen aiemmin ottanut kuvat sellaisessa kohdassa pihaamme, joka on nykyään koiranpennun valtakunta. Vaikka pentu onkin ihana, sen käytös asukuvissa on arvoitus, joten yritän löytää uuden kuvauspaikan...

Oletko sinä huomannut värien vaikutusta vuorovaikutukseen?

----

P.S. Sain tänään tiedon, että blogini on valittu yhdeksi Suomen inspiroivimmista yritysblogeista. Olen sanaton tämän tunnustuksen edessä. Tutustu ihmeessä myös muihin palkittuihin blogeihin!

Suomen yritysmaailman inspiroivimmat blogit

Uräidin Ruuhkavuodet myös / Follow my blog also at:
Facebook | Twitter Instragram | Pinterest | Bloglovin | Blogipolku | Blogit.fi  | Google+

Kommentit (6)

Outi Krimou

Aivan mahtavan tunnustuksen blogisi on saanut, onnea!
Ihana tuo ruskea asu. Hauskaa muuten, kun viimeksi kävin työhaastattelussa oli päälläni vaaleansininen paita ja työn sain.
Mukavaa loppuviikkoa!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogia kirjoittaa 41-vuotias "uraäiti" Aino, jonka tavoite on löytää tasapaino työn ja perhe-elämän välille sekä tie kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Mukana myös hänen tyttärensä, 12-vuotias Venla, joka kirjoittaa fantasiaromaania ja harrastaa teatteria, taitoluistelua, pianonsoittoa ja laulua.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!
Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Blogiarkisto

2016
2015

Kategoriat

Instagram