Kommentit (8)

Ria Hafren

Tutustuin Jari Sarasvuo:hon vuonna 1989. Olin töissä HPY:n (nykyinen Elisa) Data-osastolla. Olin järjestämässä asiakastilaisuutta teemana Multimedia. Halusin sinne luennoitsijan aiheesta. Jotakin kautta sain tietää, että Jari tietää asiasta. Soitin hänelle. Hän sanoi, että Klaus Oesch (en ole varma nimestä, koska minulla on Maailman huonoin nimimuisti) tietää aiheesta enemmän. Oesch olikin loistava luennoitsija.

Vuosien varrella olen silloin tällöin törmännyt Jariin. Kerran emailasin hänelle kehuviestin, kun häntä oli oikein mollattu medioissa. - Oli mukava lukea, että hänellä oli ollut aika iso rooli Markon raitistumisessa :0)!

Petri Huitti

Kuvaa hyvin terveydenhoidon tasoa jos näin todella on, että vain 1,5% alkoholisteista raitistuu pysyvästi eikä heidän tervehtymiseensä edes juuri uskota, ei anneta ilmeisesti siihen edes kunnollisia keinoja. Koen että alkoholismi on riippuvuus kuten moni muukin riippuvuus, tupakka, kahvi, suklaa, sokeri/makea, ylensyönti, huumeet, vahingollinen tai jopa väkivaltainen parisuhde, alistuminen / alistaminen, erilaiset pelit, muut epäterveelliset elintavat. Ja kaikki nuo, ovat mielestäni kytköksissä käsittelemättömiin alitajuisiin tunteisiin, jotka siihen ajavat. Ja noiden tunteiden käsittely, niiden kohtaaminen, niistä vapautuminen johtaa siihen, vääjäämättä siihen, ettei ko. riippuvuudelle lopulta ole syytä, ei lainkaan, elämästä löytyy aivan muita tarkoituksia. Mutta näin vain uskomme asian kun se meille tuodaan, arvostetuilta tahoilta. Uskokaamme siis niin. No, tulipa tuosta aikanaan kirjoitettuakin mutta tuskinpa tuo asiaa ketään kiinnostaa koska tiede on toisin todistanut: http://www.lovesol.fi/riippuvuuksien-henkinen-merkitys/ Omasta mielestäni tietämättömyyden, osaamattomuuden varjolla hukataan monta elämää, kallisarvoista elämää ja kokemusta aivan turhaan. Ja kun ajattelee vielä rinnakkaisvaikutuksia läheisiin jne. Hienoa että Marko pystyy pitämään asian kontrollissa ja on saanut jonkin verran käsiteltyä sitä. Asian tunnetasolla käsittely vapauttaisi hänet mahdollisesti virtaamaan työssään, elämässään vielä uudella tasolla energiaa, kun tarvitsisi vähemmän keskittyä ko. riippuvuuden "hallintaan". Voisimmehan alkaa vaatia että asioihin, sairauksiin todella etsitään ratkaisu, pysyvä ratkaisu, ei vain laastaria oireiden hallintaan, esim. lääkettä tms.?

Inkeri

Olen lukenut henkilöistä, jotka sanoivat vaan väsyneensä alkoholin aiheuttamiin haittoihin, krapulaan, väsyneenä olemiseen ja kaikkeen mikä liittyy liikakäyttöön.  Henkilöt sanovat tehneensä vain päätöksen että jättävät alkoholin pois elämästään.  Ja onnistuneetkin siinä ilman suurempaa kamppailua.  Olivatko nämä henkilöt alkoholisteja?  Itse vain olivat tulleet siihen tulokseen että alkoholi hallitsee liikaa elämää  eli haastaa otsikon!

Pirre_72

Pakko kysyä, jos joku tämän nyt sattuisi vielä lukemaan, että mihin tilastoon perustuu tämä raitistujen määrä puolesta miljoonasta vain reilut 22 000 raitistuu...todella pieni on määrä jos näin on. Ihan pelko hiipuu persuuksiin...(koht 1 v raittiina)

alkoholisti 12v raittiina

Alkoholismi ja suurkulutus ovat eri asioita.

Alkoholisti ei pysty lopettamaan juomistaan tahdonvoimalla, vaikka muissa kuin juomiseen liittyvissä asioissa tahdonvoimaa saattaa löytyä vaikka muille jaettavaksi. Alkoholismi on sairaus joka pysyy remissiossa niin kauan kuin `potilas` ei ota alkoholia. Suurkuluttajalla on kyky säädellä juomistaan itse myös alkoholia juotuaan. 

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat