Kommentit (7)

biggis

Tuo tunne on minullekin kovin tuttu ja samaistun siihen oman rakkaan äidin sairauden myötä.
Oma äitini sairastui muutama vuosi sitten parkinsoniin ja sairaus on sittemmin edennyt aivorappeumaan .Surutyötä olemme tehneet sisarusten ja läheisten kesken jo pitkään nähden kuinka nopeasti sairaus etenee ja kuinka se on vienyt sen entisen niin energisen ja iloisen äidin mukanaan ja muuttanut hänen persoonaansa.
Äiti on vuoteen omana,ei kävele,saa ravinnon letkun kautta,näkee yhä huonommin ja puhekin on hyvin vähäistä mutta ymmärtää ja muistikin ajoittain terävä kuin partaveitsi.
On sydäntä raastavaa nähdä äiti niin avuttomana ja joka kerta hänet nähdessäni pidätän kyyneleitä.
En halua että äiti näkee minut surullisena vaan yritän olla reipas
ja piristää häntä olemalla läsnä,laulamalla,lukemalla hänelle ja vain pitämällä häntä kädestä.
Haluankin muistuttaa lähimmäisiä ja ystäviä niin tärkeän läsnäolon merkityksestä.
Älkää unohtako ihmistä sairastumisen jälkeen vaan käykää hänen luonaan ja näyttäkää että välitätte.Koskaan ei voi tietää milloin on se päivä viimeinen.
Teille toivon voimia ja jaksamista äitinne kera ja rakkautta viimeiseen asti ❤

Vierailija

Voimia Biggis sinulle. Parkinson on ihan kamala sairaus. Minun äitini sairasti Parkinson Msa+ muotoa. Hän sairasti 8 vuotta niin, että tiesimme. Msa + versio selvisi ihan viimeisinä vuosina, kun lääkärit olivat ihmeissään sairauden hurjasta etenemisestä. Äiti sai letkun kautta ravinnon viimeiset vuodet, nieleminen oli mahdotonta. Isän kanssa yritimme välillä kävelyttää, mutta ihan viimeisenä vuotena ei se enää onnistunut. Puhe oli huonoa ja ihan joka päivä ei tahtonut onnistua. Äidin muisti oli loppuun asti tosi hyvä ja sitä hän joskus harmitteli, kun tiesi ja ymmärsi hyvin oman tilansa. Äiti sai kuusi keuhkokuumetta juhannuksesta huhtikuuhun ja nukkui pois 22.3.2015. Isä piti loppuun asti kädestä kiinni. Vaikka pois menoon oli tavallaan osannut vuosia valmistautua oli se todella rankkaa. Isäni hoiti äitiä kotona ja koti oli tyhjä, kun äiti oli pois. Isälle se oli kova paikka, voin kuvitella sitä tyhjyyttä ja kun päivän rutiinit menivät ihan uusiksi. Itse asun onneksi melko lähellä ja pystyin isää auttamaan äidin hoidossa ja nyt lohduttamaan, kun äitiä ei ole. Äiti osasi luoda joulun tunnelman, ihan viimeisenä joulunakin yritti olla läsnä. Nyt ikävä on valtava. Nauttikaa äitisi kanssa jokaisesta yhteisestä hetkestä, sillä ne ovat kultaakin kalliimpia sitten, kun yhteinen aika on loppu. Muistot onneksi säilyvät ikuisesti.

Vierailija

Toivottavasti jo pian myönnetään julkisesti että kosteusvauriohomeet ovat yksi syy lisääntyviin muistisairauksiin.Luultavasti Raijankin tapauksessa voi olla kyse tästä,kun mitään muuta selitystäkään ei löytynyt.

Armaat viranomaiset.Lopettakaa jo se pelkästään dollareilla elämän  arvottaminen.Homeongelman myöntäminen maksaa mutta vastapalveluksena terveysmenot vähenevät radikaalisti ja elämänlaatu ihmisillä paranee.

Arja - Kodin Kuvalehti
Seuraa 
Liittynyt12.8.2014

Hei Vierailija, joka kerroit Parkinsoniin sairastuneesta äidistäsi, kiitos kauniista tekstistä ja voimia myös sinulle suruun ja ikävään. Puhuit viisaasti, kun kannustit kaikkia nauttimaan yhteisistä hetkistä silloin, kun se vielä on mahdollista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat