Kommentit (5)

Itsenäinen nainen

Olen täsmälleen samaa mieltä. Ihmettelen kuinka vielä nykyaikanakin osa nuorista naisista jättäytyy miehen elätettäväksi. Rakkausavioliitto voi päättyä milloin vain toisen kyllästymiseen tai kuolemaan.

Oma raha antaa vapauden hengittää ja toimia itsenäisesti. Siitä ei kannata luopua yhdenkään miehen vuoksi. Jos mies vaatii naista jäämään kotiin, hälytyskellojen pitäisi soida ja lujaa. Se on ensimmäinen merkki väärästä vallankäytöstä.

Pienituloinen

Jos oma raha on nettona n.750€/kk, niin kyllä siinä väkisin elää osittain sen paremmin tienaavan tuloilla. Maksan puolet asumiskuluista ja omat lainan ja laskun. Jäljelle ei jää paljoa ja sillä vähällä ostan ruokaa ja lapselle vaatteita. Mies maksaa suurimman osan ruoasta. Lapsi ei ole yhteinen.

Itsenäinen nainen

Äitini muistutti minua jatkuvasti nuorena, että muista elää elämäsi siten, että pystyt tarvittaessa elämään omillasi.Se neuvo on aina pysynyt takaraivossani ja olen tosiaankin pitänyt huolta siitä, että pärjään myös omilla tuloillani. Jopa ammatinvalinta meni kylmästi sen mukaan.Olen itsekin monesti ihmetellyt naisia, jotka vapaaehtoisesti ovat vuositolkulla kotona kotihoidontuella ja puolison elätettävänä. Mitäs sitten jos tulee avioero omasta tai miehen toiveesta, puolison kuolema tai pakko päästä eroon väkivaltaisesta suhteesta? Oma raha auttaa varmasti päätöksen teossa ja toisaalta moni kituu huonossa suhteessa, koska ei ole varaa lähteä omilleen.

Onnekas

Taitaa mennä niin, että kukin pari tyylillään.
Itse elän "normaalissa" aviolitossa, emme ole mitään kämppiksiä. Kaikki raha tulee ja menee yhden yhteisen käyttötilin kautta. Helppoa siis. Olisi ikävää, jos raha millään tavalla määrittelisi liittoamme, esim. eläisimme eri elintasossa. Raha on vain rahaa. Välttämätön välikäsi elämässä. Miksi tehdä siitä numero? Toisaalta ymmärrän, että jollain tavoin epävakaassa suhteessa on varmasti syytä jakaa ne juustojen, lastenvaatteiden ym. ostot.
Me vain emme edes osaa kuvitella, kuinka menot pitäisi jakaa. Tasan jakaminen tuntuisi epäreilulta, jos eri tulot. Ehkä sitten pitäisi suhteuttaa tulot ja menot. No elämää voi vaikeuttaa eri tavoin. Onneksi me emme ole raha-asioilla lähteneet sitä vaikeuttamaan.
ps. Tästäkin vaihtoehdosta olisi mukava lukea juttuja.

Arja - Kodin Kuvalehti
Seuraa 
Liittynyt12.8.2014

Hei nimimerkki Onnekas, tuo käytäntö kuulostaa kyllä kätevältä. Yhteisiin asioihin yhteinen käyttötili ainakin helpottaa rahojen kulkua. Laitamme mietintämyssyyn toiveesi, että erilaisista pariskuntien rahankäytön muodoista voisi tehdä vielä uuttakin juttua.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat