Marja Samuli Kuva Sami Repo

Voit tehdä pitaleivistä myös burgereita.

Annoksia
8
Vaikeustaso
Helppo

Pitaleipä

Ainekset

2
tl
kuivahiivaa
merisuolaa
2.5
dl
vettä
5
dl
vehnäjauhoja
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

8 kpl

2 tl kuivahiivaa
½ tl merisuolaa
2½ dl vettä
noin 5 dl vehnäjauhoja
2 rkl oliiviöljyä

Sekoita kuivahiiva ja suola jauhojen sekaan. Lisää jauhoseos 42-asteiseen veteen ja alusta löysähköksi taikinaksi. Lisää loppuvaiheessa öljy. Kohota liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi.

Leivo taikinasta tanko ja jaa se 8 osaan. Muokkaa paloista palloja ja litistä pallot. Kohota leivinpaperin päällä uunipellillä noin 15 minuuttia. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Leikkaa leivät auki ja laita salaattia sisälle tai syö leivät sellaisenaan salaatin kanssa. Voit tehdä pitaleivistä myös lammasburgereita.

Resepti Raisa Laine Kuva Anna Huovinen

Makean mureat herrasväenpikkuleivät voi täyttää millä vain hillolla. Kokeile myös Nutella-suklaalevitettä.

Annoksia
40-50 kpl
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Herrasväen pikkuleivät

Ainekset

200
g
pehmeää voita
1
dl
sokeria
3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
perunajauhoja
1
tl
vaniljasokeria
Täyte 1
1 ½
dl
vaniljatuorejuustoa
2
rkl
aprikoosimarmeladia
Täyte 2
2
dl
vadelmahilloa
Täyte 3
2
dl
suklaalevitettä (Nutella)
Koristeluun
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Sekoita pehmeä voi ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet. Lisää ne voi-sokeriseokseen. Sekoita taikina tasaiseksi, kääri kelmuun ja anna levätä jääkaapissa puolisen tuntia.
  2. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Kauli taikina ohueksi levyksi jauhotetulla pöydällä. Ota haluamallasi muotilla taikinasta pikkuleipiä leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.
  3. Paista uunissa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
  4. Täytä jäähtyneet pikkuleivät haluamallasi täytteellä. Paina kaksi pikkuleipää yhteen. Koristele tomusokerilla.
  5. Vinkki! Tuorejuustolla täytetyt pikkuleivät säilyvät jääkaapissa noin viikon. Herrasväenpikkuleivät voi hyvin myös pakastaa täytettyinä.

Kommentit (0)

Resepti Raisa Laine Kuva Sami Repo
Omenankukilla koristeltu kakku on kaunis kuin morsian.

Leivo ja täytä kakku jo edellisenä päivänä, niin se saa rauhassa mehevöityä jääkaapissa ennen kuorruttamista.

Annoksia
8-10 annosta
Valmistusaika
45 min + 40 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Greippi-kookoskakku

Ainekset

4
munaa
1 ½
dl
sokeria
2
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1
rkl
unikonsiemeniä
1
verigreipin raastettu kuori
75
g
voita
Täyte
2 ½
dl
kookosmaitoa
2
rkl
maissitärkkelysjauhoja
3
rkl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
2
dl
vispikermaa
Kostutus
1 ½
dl
sitruunalimonadia
Kuorrutus
1
dl
verigreipin mehua
1
prk
(200 g) maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
2 ½
dl
tomusokeria
Lisäksi
voita ja vehnäjauhoja kakkuvuokaan
2
rkl
kookoshiutaleita koristeluun

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota pyöreä kakkuvuoka (halk. 22 cm).
  2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Pese greippi ja raasta kuori. Sulata voi. 
  3. Lisää kuivat aineet, greipin kuori ja voisula varovasti sekoittaen muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina vuokaan ja paista noin 40 minuuttia. Tarkista pohjan kypsyys puutikulla. Anna jäähtyä.
  4. Valmista kookoskiisseli. Mittaa pieneen kattilaan kookosmaito, maissitärkkelys ja sokeri. Kuumenna koko ajan sekoittaen kiehuvaksi. Laske lämpöä ja keitä sekoitellen kolme minuuttia tai kunnes kiisseli on sakeaa. Siirrä kiisseli liedeltä, mausta vaniljasokerilla ja anna jäähtyä.
  5. Leikkaa kakkupohja kolmeen kerrokseen. Vatkaa vispikerma kiinteäksi vaahdoksi. Sekoita vaahto kookoskiisseliin varovasti. Kostuta alin kakkupohja sitruunalimonadilla. Levitä puolet täytteestä pohjalle. Tee toinen kerros samoin ja laita viimeinen kakkupohja kanneksi. Kostuta myös kansi sitruunalimonadilla.
  6. Valmista kuorrutus. Purista greippimehu kulhoon ja lisää tuorejuusto ja tomusokeri. Sekoita tasaiseksi. 
  7. Levitä kuorrutus kakun pinnalle ja reunoille rennosti lusikalla. Ripottele pinnalle kookoshiutaleita. Koristele kakku tilaisuuden tullen muutamalla omenankukalla. 

Kommentit (0)

Resepti Marika Collin Kuva Nina Dodd

Brownie on helppo juhlatarjottava, kun sen leikkaa pieniksi suupaloiksi.

Annoksia
12
Valmistusaika
1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Browniet

Ainekset

150
g
tummaa suklaata (mieluiten 90 % kaakaota)
100
g
voita
100
g
mantelijauhoa
2
dl
sokeria
1
tl
murukahvijauhetta
1
tl
vaniljauutetta
4
keltuaista
4
valkuaista
Koristeluun
1 ½
tl
tomusokeria
1
rkl
vahvaa kahvia
1 ½
tl
kaakaojauhetta

Työvaiheet

  1. Sulata suklaa ja voi samassa astiassa. Sekoita ja jätä jäähtymään.
  2. Yhdistä toisessa astiassa mantelijauho, sokeri, murukahvi ja vaniljauute.
  3. Yhdistä suklaaseos kuiviin aineisiin. Lisää keltuaiset ja vatkaa seos tasaiseksi sähkövatkaimella.
  4. Vatkaa valkuaiset kiinteäksi vaahdoksi eri astiassa. Kääntele vaahto varovasti taikinaan.
  5. Vuoraa pieni vuoka leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan.
  6. Paista uunin alatasolla 180 asteessa noin 35-40 minuuttia. Pinta saa paistua rapeaksi. Sisustan kuuluu olla mehevää mutta ei valuvaa.
  7. Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään pakastepussissa. Leikkaa pussin kulmaan reikä ja valuta kuorrutetta raidoiksi lämpimän piiraan päälle.

Kommentit (0)

Resepti Outi Väisänen Kuva Anna Huovinen
Överikakut ovat yhä hip ja pop, mutta koristeena ei tarvitse olla kilo suklaata ja keksejä. Rakenna kakun hattu hedelmistä ja superfood-marjoista.

Ylioppilasjuhliin saapuu todennäköisesti kasvissyöjä, ehkä vegaanikin. Porkkanakakku käy myös hänelle, kun teet voikreemin kookosöljystä. 

Annoksia
15
Vaikeustaso
Kohtalainen

Vegaanin porkkanakakku

Ainekset

Vegaaninen porkkanakakku
500
g
porkkanasosetta (valmista tai itse tehtyä)
2
dl
oliiviöljyä
1 ½ dl appelsiinimehua
3 ½ dl fariinisokeria
7–8 dl vehnäjauhoja
1
rkl
kanelia
1 ½ rkl leivinjauhetta
½ tl suolaa
Vegaaninen voikreemi
200
g
huoneenlämpöistä kookosöljyä
100
g
huoneenlämpöistä margariinia
7
dl
tomusokeria
2–3 rkl sitruunan tai appelsiinin mehua
Koristeluun
¼ cantaloupemelonia
3
passionhedelmää
2
dl
boysenmarjoja
½ dl mulperimarjoja
1
rkl
pakastekuivattua mustikkaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka ( 24 cm) oliiviöljyllä ja vehnäjauhoilla.
  2. Sekoita porkkanasose, öljy, mehu ja fariinisokeri kaapimella. Jos teet porkkanasoseen itse, anna sen jäähtyä ensin. Yhdistä kaneli, leivinjauhe ja suola jauhoihin. Sekoita porkkana-seokseen. 
  3. Kaada taikina vuokaan. Kypsennä uunissa noin 50 minuuttia. Jäähdytä.
  4. Tee voikreemi. Sekoita kookosöljy ja margariini sähkövatkaimella. Lisää tomusokeri ja mehua sen verran, että saat kreemistä hyvin levittyvää. Vatkaa kuohkeaksi. 
  5. Jos kakun pinta on kohonnut, tasoita se veitsellä ja leikkaa kakku kolmeen kerrokseen. Nosta alin kerros tarjoilulautaselle. Levitä kerros kreemiä pohjalle. Täytä loput kerrokset samalla lailla. Levitä loppu kreemi pinnalle. Voit jättää kakun sivut pilkottamaan kreemin alta.
  6. Koristele kakku hedelmillä, marjoilla ja kuivatulla mustikkamurulla. Saat boysenmarjoista tornin pujottamalla ne varrastikkuun.

Kommentit (0)