Resepti Outi Väisänen Kuva Panu Pälviä

Kun kuohkean taikinan peitossa lymyää karamellisoitua omenaa, pellillinen ansaitsee herkkupannarin tittelin.

Annoksia
8
Vaikeustaso
Helppo

Omenapannari

Ainekset

Omenaherkkupannari
1
dl
sokeria
1
rkl
vaniljasokeria
½ tl suolaa
1
sitruunan raastettu kuori
3
kananmunaa
2
dl
maitoa
2
dl
ranskankermaa
1 ½ dl vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
Karamelliomenat
4
isoa hapokasta omenaa (esim. Granny Smith)
50
g
voita
3 + 2 rkl fariinisokeria
1
tl
kanelia
¼ tl suolaa
1 dl pekaanipähkinöitä

Työvaiheet

Tee näin

Vaahdota sokerit, suola, sitruunankuori ja munat sähkövatkaimella kuohkeaksi. Vatkaa maito ja ranskankerma joukkoon. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi.

Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Viipaloi omenat puolen sentin paksuisiksi renkaiksi.

Kuumenna voi isossa paistinpannussa. Lisää omenat, 3 rkl fariinisokeria, kaneli ja suola pannulle.

Paista kovalla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes omenat ruskistuvat kunnolla. Voit karamellisoida omenat kahdessa erässä. Jaa voin ja mausteiden määrä silloin puoliksi.

Vuoraa uunivuoka (n. 30 x 30 cm) leivinpaperilla. Levitä kolmannes omenoista vuokaan. Kaada taikina päälle ja asettele loput omenat pinnalle. Ripottele pähkinät ja 2 rkl fariinisokeria päälle.

Kypsennä pannaria uunissa 20-25 minuuttia, kunnes se on keskeltäkin kypsä.

Kaada pannarin päälle kunnon loraus vanhan ajan vaniljakastiketta.

Ainekset

Kommentit (0)

Resepti Outi Väisänen Kuva Anna Huovinen

Yllätysvieraatkin ovat tervetulleita, jos kaapissa on voitaikinaa, marjoja, kermaa ja jugurttia.

Annoksia
10 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Pikaiset marjaleivokset

Ainekset

5
voitaikinalevyä
2
dl
kuohukermaa
3
rkl
sokeria
250
g
turkkilaista jugurttia
2
dl
marjahilloa
1
l
marjoja (vadelmia, mustikoita, kirsikoita, pilkottuja mansikoita)
(1 rkl marjajauhetta)

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  2. Halkaise taikinalevyt ja venyttele puolikkaat muffinipellin syvennyksiin kupeiksi. Rutista kuppeihin palat foliota, jotta taikina pitää muotonsa uunissa.
  3. Paista leivospohjia uunissa 10 minuuttia. Nappaa foliot pois ja paista vielä 5 minuuttia, kunnes taikina on kypsää. Töki kypsiin pohjiin muutama reikä haarukalla, niin ne litistyvät. Irrota jäähtyneet leivospohjat muffinivuoasta.
  4. Vaahdota kerma ja sokeri. Sekoita joukkoon jugurtti.
  5. kata kerma-jugurttivaahto, hillo ja tuoreet marjat pöytään tarjoilukulhoissa. Laita halutessasi myös marjajauhe tarjolle. Jokainen syöjä voi täyttää oman leivoksensa hillolla, lempimarjoillaan ja kerma-jugurttivaahdolla. Marjajauhetta tarvitaan vain ripaus koristeeksi.

Kommentit (0)

Resepti Riikka Kaila Kuva Anna Huovinen

Lado laseihin kirsikoita, jäätelöä ja kermaa. Tästä jälkkäristä ei puutu näköä eikä makua.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu kirsikkapirtelö

Ainekset

1
l
kirsikoita
¾
dl
sokeria
1
l
jäätelöä
4
dl
maitoa
Kermapursotukset
2
dl
vispikermaa
2
rkl
tomusokeria
Koristeluun
150
g
tummaa suklaata
6
kirsikkaa
6
suklaavohvelitankoa
2
rkl
suklaarouhetta

Työvaiheet

  1. Huuhdo ja puolita kirsikat ja poista kivet. Siirrä kirsikat uunivuokaan ja sekoita niihin sokeri. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Soseuta paahdetut kirsikat. Jäähdytä sose.
  2. Koristele lasien reunat. Nosta lasit jääkaappiin viilenemään puoleksi tunniksi. Sulata suklaa vesihauteessa tai sykäyksittäin mikrossa välillä sekoitellen. Valuta suklaata pienellä lusikalla lasin reunoihin. Nosta jähmettymään jääkaappiin.
  3. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta tomusokerilla. Siirrä vaahto pursotuspussiin, jossa on tähtipäinen tylla.
  4. Surauta pirtelö jäätelöstä ja maidosta teho- tai sauvasekoittimella.
  5. Laita laseihin vuorotellen kirsikkasosetta ja pirtelöä. Pursota pinnalle reilut keot kermavaahtoa. Koristele kirsikoilla, vohveleilla ja suklaarouheella.

Kommentit (0)

Resepti Riikka Kaila Kuva Anna Huovinen

Jenkkityylinen överipirtelö on huima jälkkäri.

Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Mansikka-sitruunapirtelö

Ainekset

1
l
mansikoita
1
l
jäätelöä
4
dl
maitoa
¾
dl
sitruunatahnaa (lemoncurd)
Pursotukset
2
dl
vispikermaa
2
rkl
tomusokeria
Koristelu
150
g
valkosuklaata
vaaleanpunaisia koristerakeita
6
marenkia
6
mansikkaa

Työvaiheet

  1. Koristele ensin lasien reunat. Nosta lasit jääkaappiin puoleksi tunniksi. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai sykäyksittäin mikrossa välillä sekoitellen. Valuta suklaata pienellä lusikalla kylmien lasien reunoille. Ripottele pintaan koristerakeita. Nosta jähmettymään jääkaappiin.
  2. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta tomusokerilla. Siirrä vaahto pursotuspussiin, jossa on tähtipäinen tylla.
  3. Soseuta mansikat. Surauta pirtelö jäätelöstä, maidosta ja sitruunatahnasta teho- tai sauvasekoittimella.
  4. Kokoa pirtelö. Valuta laseihin vuorotellen mansikkasosetta ja pirtelöä. Pursota päälle reilut keot kermavaahtoa ja koristele mansikkalohkoilla ja marengilla.

Kommentit (0)

Ohje Outi Rinne Kuva Jarmo Österman

Raakajäätelö syntyy banaaneista sekä cashewpähkinöistä ja on maidoton, munaton ja lähes sokeriton.

Annoksia
½ litraa
Valmistusaika
20 min + banaaneiden pakastus 1 vrk + rusinoiden liotus 1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Sahramipehmis

Ainekset

4
kypsää banaania
1
dl
(kultaisia) rusinoita
2
dl
cashewpähkinöitä
¾
dl
appelsiinimehua tai vettä
½
tl
sahramia
1
tl
kardemummaa

Työvaiheet

  1. Viipaloi banaanit ja pakasta yön yli. Liota rusinoita appelsiinmehussa tai vedessä tunnin ajan tai kunnes ne muuttuvat meheviksi. Pehmennä myös cashewpähkinät liottamalla niitä puolisen tuntia toisessa kupissa. Kaada vesi pois ja huuhtele.
  2. Siivilöi rusinat ja kaada neste tehosekoittimen kannuun yhdessä cashewpähkinöiden kanssa. Lisää sahrami ja tehosekoita sileäksi kermaksi. Sahrami vapauttaa makua paremmin lämpimään seokseen, joten voit huoletta sekoittaa tavallista pidempään.
  3. Siirrä jäiset banaaniviipaleet monitoimikoneen kulhoon. Lisää cashewkerma ja kardemumma. Käytä konetta, kunnes banaaniseos alkaa muistuttaa pehmistä.
  4. Pysäytä kone välillä ja siirtele reunoille kertynyt massa takaisin kulhon keskelle.
  5. Siirrä valmis banaanipehmis tarjoilukulhoon tai kannelliseen jäätelörasiaan. Lusikoi päälle marinoidut rusinat.
  6. Tarjoa välittömästi, tai jos haluat kiinteämpää jäätelöä, siirrä vielä puoleksi tunniksi pakastimeen.

Kommentit (2)

Viagra

Dans des cas extrêmement rares, souvent lorsque le Viagra, acheter Viagra, a été pris en combinaison avec d'autres médicaments ou des drogues illégales, une condition appelée «priapisme» peut se produire. Le primat est le nom d'une érection douloureuse de plus de 4 heures. C'est une condition médicale grave qui peut être pénible et entraîner des dommages durables au pénis. Si vous avez une érection qui dure ou dure plus de 4 heures, vous devriez consulter immédiatement un médecin.

Viagra

Il n'y a aucun moyen d'accélérer les effets du Viagra en soi; Le plus que vous pouvez faire afin d'assurer que Viagra se lance le plus tôt possible est de le prendre dans des conditions optimales. Pour empêcher les aliments ou les graisses d'interférer avec la dégradation métabolique du Viagra - achat Viagra - dans l'estomac et de ralentir son absorption dans le sang, essayez de prendre votre Viagra sur l'estomac vide. Si vous devez manger avant de prendre votre Viagra, mangez un repas faible en gras plutôt que du fast food, car les aliments à teneur élevée en matières grasses retardent l'absorption de Viagra pendant encore plus longtemps.