Kiia Renko Kuva Arto Vuohelainen
Annoksia
4
Vaikeustaso
Helppo

Teriyakilohi

Ainekset

4
kpl
lohiviipaleita
1
dl
teriyakikastiketta
suolaa
2
rkl
fariinisokeria
4
rkl
seesaminsiemeniä
Lisäksi
salaattia
tai
basmatiriisiä

Työvaiheet

Kuumenna kattilassa kastiketta, suolaa ja sokeria, kunnes sokeri on liuennut. Kaada seos pieneen uunivuokaan. Laita lohipalat marinoitumaan puoleksi tunniksi. Kääntele paloja välillä.

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Käännä lohipalat nahkapuoli alaspäin. Ripottele pinnalle halutessasi seesaminsiemeniä. Paista uunin keskitasolla 15-20 minuuttia tai kunnes kala on kypsää. Voit sivellä kastiketta pari kertaa paistamisen aikana kalojen päälle.

Tarjoa salaatin tai basmatiriisin kanssa. Jos vuokaan on jäänyt kastiketta, lusikoi sitä vielä kastikkeeksi.

Resepti Outi Väisänen Kuva Sami Repo

Jättämällä savukalan pois saat hyvän peruspottusalaatin kaikkien kesäruokien kaveriksi.

Annoksia
4-6 annosta
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Savukala-varhaispottusalaatti

Ainekset

1
kg
keitettyjä varhaisperunoita
150
g
sokeriherneitä
2
kesäsipulinvartta tai 1 pieni punasipuli
1
ruukku herneenversoja
5 savusilakkaa tai 1 savumakrilli tai ½ savusiikaa
Kastike
3-4
rkl
kapriksia
¾
dl
oliiviöljyä
2
rkl
dijoninsinappia
2
rkl
valkoista balsamicoa
2
tl
sokeria
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Puolita keitetyt, jäähtyneet perunat kulhoon. Viipaloi sokeriherneet ja sipuli joukkoon. Pätkäise herneenversot pariin osaan ja lisää myös ne.
  2. Hienonna kaprikset. Yhdistä kaikki kastikkeen ainekset. Sekoita kastike salaattiin käsin käännellen.
  3. Paloittele kala salaatin päälle ja kääntele hellästi.

Kommentit (0)

Resepti Riikka Kaila Kuva Anna Huovinen

Kaalisalaatti saa parmesaanilta ja sitruunalta maistuvan kastikkeen.

Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Italialainen coleslaw

Ainekset

400
g
valkokaalia
1
fenkoli
3
porkkanaa
6
retiisiä
½
dl
lehtipersiljaa hienonnettuna
Kastike
50
g
parmesaania
1
dl
oliiviöljyä
2
rkl
sitruunan mehua
1
tl
suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna

Työvaiheet

  1. Suikaloi kaali. Raasta fenkoli ja porkkanat raastimen karkealla terällä. Viipaloi retiisit. Hienonna lehtipersilja. Sekoita aineet keskenään.
  2. Raasta parmesaani hienoksi raasteeksi. Sekoita kastikkeen aineet sauvasekoittimella. Kaada kastike salaatin joukkoon.
  3. Anna salaatin maustua noin puoli tuntia ennen tarjoilua.

Kommentit (0)

Resepti Jaana Nakari Kuva Sanna Peurakoski

Vasikkaa ja tonnikalakastiketta on italiainen klassikko.

Annoksia
8–10
Valmistusaika
1 h 15 min + jäähdytys
Vaikeustaso
Kohtalainen

Vitello tonnato

Ainekset

1
kg
vasikan pyöröpaistia
3
dl
valkoviiniä
vettä
2
tl
suolaa
muutama mustapippuri
1
sipuli
Tonnikalakastike
150
g
laadukasta, öljyyn säilöttyä tonnikalafileetä
2–3
rkl
kapriksia
2
rkl
valkoista balsamicoa
3
anjovisfileetä
2
tl
anjovislientä
2
rkl
sitruunamehua
1
keltuainen
1
kananmuna
2
dl
oliiviöljyä
½
tl
mustapippuria
(suolaa)

Työvaiheet

  1. Kuori sipuli ja leikkaa se lohkoiksi.
  2. Nosta vasikanpaisti sopivan kokoiseen kattilaan. Lisää joukkoon sipulilohkot ja kaada päälle ensin valkoviini ja lisää vettä sen verran, että liha juuri ja juuri peittyy. Nosta kattila levylle ja lisää suola ja pippurit. Keitä liha kypsäksi eli anna kypsyä poreilevassa mausteliemessä noin tunnin verran. Nosta kattila sivuun ja anna lihan jäähtyä liemessään.
  3. Valuta tonnikala ja kumoa se monitoimikoneen kulhoon. Lisää mukaan anjovikset ja tilkka niiden maustelientä, munat, kaprikset, sitruunamehu ja mustapippuri. Anna koneen käydä ja lisää öljy ohuena nauhana.
  4. Tarkista maku ja lisää halutessasi suolaa. Notkista tonnikalakastiketta tarvittaessa tilkalla lihan keitinlientä.
  5. Leikkaa vasikanpaistiliha ohuiksi viipaleiksi ja kaada tonnikalakastiketta päälle.
  6. Koristele halutessasi kapriksilla ja ohuilla sitruunaviipaleilla.

Kommentit (0)

Resepti Outi Väisänen Kuva Päivi Anita Ristell

Miten näin helppo leivonnainen voi olla näin täynnä makua!

Annoksia
10 kpl
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Aprikoosi-tuorejuustotortut

Ainekset

5
voitaikinalevyä
100
g
vanilja- tai sitruunatuorejuustoa
2
prk
säilykeaprikooseja
1
kananmuna
½
dl
pistaaseja
2
rkl
juoksevaa hunajaa

Työvaiheet

  1. Levitä taikinalevyt leivinpaperin päälle pellille sulamaan. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  2. Leikkaa taikinalevyt puoliksi. Töki haarukalla muutama reikä levyihin. Levitä reilu ruokalusikallinen tuorejuustoa levyjen keskelle.
  3. Valuta aprikoosit ja laita talouspaperin päälle kuivahtamaan. Viipaloi osa aprikooseista. Levitä viipaleita ja puolikkaita tuorejuuston päälle. Voitele taikinan reunat munalla.
  4. Paista torttuja uunissa 10-15 minuuttia, kunnes reunat ovat kauniin ruskeat.
  5. Rouhi pistaasit. Ripottele pistaaseja ja valuta hunajaa tortuille ennen tarjoamista.

Kommentit (0)