Annoksia
4
Vaikeustaso
Helppo

Frutti di Mare -pastakastike

Ainekset

2
kpl
porkkanaa
1
kpl
sipuli
2
kpl
valkosipulinkynttä
3.5
dl
vettä
400
g
tomaattimurskaa
200
g
tonnikalaa öljyssä
soijaa
1
tl
fariinisokeria
2
dl
ruokakermaa
300
g
kuorittuja katkarapuja
pari pisaraa tabascoa
suolaa maun mukaan

Työvaiheet

  1. Raasta porkkanat ja silppua sipulit.

  2. Hauduta isossa kattilassa vesitilkassa 10 minuuttia

  3. Lisää tomaattimurska, tonnikala öljyineen, soija, tabasco ja fariinisokeri. Sekoita ja hauduta 10 minuuttia.

  4. Mausta ja lisää kerma. Tarkista suola ja muut maut. Kastike maistuu sitä paremmalta, mitä pidempään se saa hautua.

  5. Lisää lopuksi sulatetut ja valutetut katkaravut. Kuumenna nopeasti, mutta älä hauduta, jotta ravut eivät sitkisty.

Resepti Emilia Kolari Kuva Pia Inberg

Kastikkeen tulisuutta voi säätää lisäämällä tai vähentämällä wasabia.

Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Wasabikerma

Ainekset

200
g
ranskankermaa (17 % rasvaa)
2
tl
wasabia
1
rkl
hunajaa
¼
tl
mustapippuria
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.

Kommentit (0)

Resepti ja kuva Jenni Rinkinen

Pakasteherneet sopivat arkirisottoon. Mieto maku on varsinkin lasten mieleen.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Hernerisotto

Ainekset

2
rkl
öljyä
3
dl
risottoriisiä
noin 7
dl
kasvislientä
2
valkosipulin kynttä
1
pieni
sipuli
200
g
pakasteherneitä
2
dl
raastettua parmesaania
25
g
voita

Työvaiheet

  1. Kuullota riisi ja sipulisilput öljyssä.
  2. Lisää lämmintä kasvislientä vähitellen riisin keittämisen aikana. Arborioriisin kypsymiseen menee noin 20 minuuttia ja vettä lisätään noin neljä kertaa.
  3. Lisää pakasteherneet keittämisen puolivälissä.
  4. Kun herneet ja riisi ovat kypsiä, lisää parmesaani ja voi. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Resepti Christina Aaltio Kuva Sami Repo

Omenalasagnen kerroksissa maistuu yllätys: Coca-Cola!

Annoksia
6
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Makea omenalasagne

Ainekset

5-6
lasagnelevyä
1
l
kolajuomaa
4
isoa
omenaa
2
rkl
voita tai margariinia
½
dl
fariinisokeria
250
g
ricottajuustoa
2 ½
dl
vaniljakastiketta
½
dl
sokeria

Työvaiheet

  1. Keitä lasagnelevyjä kolajuomassa muutama minuutti. Nosta levyt reikäkauhalla ja valuta.
  2. Kuori ja paloittele omenat ohuiksi viipaleiksi. Lisää voi ja sokeri paistinpannulle. Pehmennä omenaviipaleita 5-10 minuuttia.
  3. Sekoita vaniljakastike ja ricotta tasaiseksi. Mausta sokerilla.
  4. Kumoa noin 24 x 14 cm kokoisen uunivuoan pohjalle ohut kerros omenaviipaleita, kerroksittain lasagnelevyjä, vaniljakastikeseosta. Jatka kerroksittain. Lisää päällimmäiseksi vaniljakastiketta.
  5. Paista lasagnea 200 asteisen uunin alaosassa, noin 30 minuuttia. Tarjoa lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.

Kommentit (0)

Resepti Emilia Kolari Kuva Anna Huovinen

Hienoksi raastettu punajuuri porisee kypsäksi samassa ajassa kuin riisi. Siksi helppo punajuuririsotto on kauden lempiruoka!

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Vuohenjuusto-punajuuririsotto

Ainekset

3–5 (500 g)
punajuurta
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
3
rkl
oliiviöljyä
3
dl
risottoriisiä
8–9
dl
kiehautettua vettä
1
kasvisliemikuutio
2
rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna (tai 1 tl kuivattua)
½
rkl
tuoretta rosmariinia hienonnettuna (tai ½ tl kuivattua)
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria rouhittuna
25
g
voita
1
dl
parmesaania raastettuna
2
rkl
hunajaa
1
rkl
sitruunamehua
Päälle
1 rs (150 g)
pehmeää vuohenjuustoa (Chavroux)
50
g
juuressipsejä
tuoretta timjamia

Työvaiheet

  1. Kuori punajuuret ja raasta hienoksi. Tuoreen sadon mehevät punajuuret kypsyvät risotossa myös karkeaksi raastettuna.
  2. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota ne öljyssä paistokasarissa miedolla lämmöllä. Lisää riisi ja kuullota viitisen minuuttia, kunnes riisi on läpikuultavaa.
  3. Lisää punajuuriraaste, kasvisliemikuutio ja puolet kuumasta vedestä. Näin varmistat, että punajuuriraaste alkaa kypsyä heti. Anna kiehua kannen alla hiljaa poreillen noin 10 minuuttia. Sekoita joukkoon mausteet.
  4. Lisää loppu vesi kahdessa erässä. Jatka kypsennystä 5–8 minuuttia, kunnes riisi on kypsää, mutta siinä on vielä purutuntumaa.
  5. Lisää voi, parmesaani, hunaja ja sitruunamehu. Kääntele sekaisin. Jos risotto kaipaa kosteutta, lisää tilkka vettä.
  6. Viimeistele risotto vuohenjuustonokareilla, juuressipseillä ja tuoreella timjamilla.

Kommentit (0)