Kiia Renko Kuva Lina Tegman
Annoksia
4
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kasviskaalikääryleet

Ainekset

1
kpl
valkokaalia
tai
1
kpl
punakaalia
tai
1
kpl
kurttukaalia
4
dl
puuroriisiä
2
l
sieniä
200
g
pakastekasviksia
1
dl
aurinkokuivattuja tomaatteja
1
rkl
yrttimausteseosta
2
rkl
siirappia
1
tl
suolaa
1
kpl
Musta Pekka -juustoa
Kypsentämiseen
3
rkl
tummaa siirappia
3
rkl
voita
3
dl
vettä

Työvaiheet

Leikkaa kaalin kanta pois. Kiehauta reilusti vettä isossa kattilassa ja keitä kaalia, kunnes lehdet irtoavat helposti. Keitä myös riisi valmiiksi.

Kuullota sieniä pannulla, kunnes neste on haihtunut. Lisää pannulle kasvissuikaleet ja kuullota sienien kanssa 5-10 minuuttia. Mausta. Paloittele juusto ja sulata kasvisten sekaan. Tarkista maku ja jäähdytä täytettä hetki.

Jaa täyte kaalinlehtien keskelle. Taita reunat ja kääri rullalle. Aseta rullat tiiviisti voideltuun uunivuokaan. Sekoita siirappi ja vesi. Kaada puolet vuokaan kääryleiden päälle.

Paista uunin alatasolla 150 asteessa noin 2 tuntia. Peitä vuoka foliolla, jos kääryleiden pinta tummuu liikaa. Valele lopulla siirappivedellä paistamisen aikana.

Vinkki! Musta Pekka -juuston sijaan sopii myös fetajuusto.

 

Resepti Emilia Kolari Kuva Pia Inberg

Kuka sanoi, että ruisleipä olisi tylsä? Sivele leipä tillipestolla, täytä mehevällä mozzarellalla ja grillaa.
 

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Mozzarellaruisleipä ja tilli-hernepesto

Ainekset

1
ruisreikäleipä (esim. Ullan ruis)
2
(à 150 g) mozzarellaa
1
dl
herneitä
tilliä silputtuna
1
luomusitruunan kuori raastettuna
Tilli-hernepesto
1
ruukku (puoli punttia) tilliä
1
dl
herneitä
½
dl
auringonkukansiemeniä
½
dl
parmesaania raastettuna
½
tl
mustapippuria
2-3
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
sitruunamehua

Työvaiheet

  1. Valmista ensin tilli-hernepesto. Huuhdo tilli ja leikkaa se monitoimikoneen kulhoon tai teholeikkuriin. Lisää herneet, siemenet, juusto ja mausteet. Hienonna. Lisää öljy ja sitruunamehu. Anna koneen käydä, kunnes pesto on tasaista.
  2. Halkaise reikäleipä. Sivele puolikkaat tilli-hernepestolla. Säästä halutessasi vähän pestoa viimeistelyyn. Revi päälle mozzarellajuusto. Ripottele herneet juustopalojen lomaan.
  3. Paahda leipää grillissä 10 minuuttia, kunnes pohja on rapea ja juusto pehmeä. Voit myös paahtaa leivän 225-asteisessa uunissa.
  4. Ohenna jäljelle jäänyttä pestoa halutessasi hieman sitruunamehulla tai öljyllä. Valuta se juustojen päälle ja leikkaa leipä paloiksi. Ripottele päälle reilusti herneitä, tilliä ja sitruunankuoriraastetta.

Kommentit (0)

Maista kesäkeitto vaihteeksi haarukkapaloina. Viimeistele paahdetut kasvikset kylmällä ja kermaisella piimäkastikkeella. Jos haluat annokseen lisää rapeutta, murskaa päälle hapankorppuja.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdetut kasvikset kesäkeiton tapaan

Ainekset

1
kg
uusia perunoita
1
rkl
rypsiöljyä
¾
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
nippu (250 g) uusia porkkanoita
nippu (150 g) retiisejä
1
pieni kukkakaali
2
kesäsipulia varsineen
½
l
herneenpalkoja
2
rkl
öljyä
1
tl
kuivattua rakuunaa
¾
tl
suolaa
½
tl
jauhettua valkopippuria
¼
tl
jauhettua maustepippuria
Päälle
lehtipersiljaa hienonnettuna
Piimäkastike
2
dl
piimää (rasvaa 2,5 %)
1
prk (150 g) ranskankermaa
1
rkl
juoksevaa hunajaa
2
tl
sitruunamehua
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Harjaa perunat puhtaiksi kylmässä vedessä. Puolita tai lohko ne.
  2. Sekoita kulhossa öljy, suola ja pippuri. Pyöräytä perunat mausteöljyssä ja kumoa ne leivinpaperin päälle pellille. Paahda 225-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia. Valmistele sillä aikaa muut kasvikset.
  3. Pese porkkanat ja rapsuta halutessasi kuoret pois. Leikkaa porkkanat kapeiksi lohkoiksi tai kuorimaveitsellä nauhoiksi. Huuhdo retiisit, sipulit ja kukkakaali. Puolita retiisit ja säästä hyväkuntoiset lehdet. Hienonna sipulinvarret ja lohko sipulit. Irrottele kukkakaalin kukinnot ja paloittele varsi. Riivi herneet paloista.
  4. Sekoita perunoiden sekoituskulhossa öljy, rakuuna, suola ja pippurit. Kumoa kasvikset kulhoon. Säästä sipulinvarsia ja retiisinlehtiä viimeistelyyn. Pyöräytä sekaan mausteet. Levitä kasvikset perunoiden päälle pellille. Jatka paahtamista 8-10 minuuttia, kunnes kasvikset ovat napakan kypsiä.
  5. Valmista paiston aikana piimäkastike sekoittamalla ainekset keskenään.
  6. Viimeistele kasvikset retiisinlehdillä, sipulinvarsilla ja lehtipersiljalla. Tarjoa piimäkastikkeen kanssa.

Kommentit (0)

Resepti Outi Väisänen Kuva Sami Repo

Voit myös paistaa munakoison molemmin puolin paistinpannussa ja jälkikypsentää uunissa.

Annoksia
4-6 annosta
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu munakoiso ja feta

Ainekset

3
munakoisoa
3
rkl
oliiviöljyä
Persilja-fetaseos
1
ruukku persiljaa
2
valkosipulinkynttä
¾
dl
oliiviöljyä
1
sitruunan mehu
½
tl
mustapippuria
ripaus suolaa
200
g
fetaa

Työvaiheet

  1. Hienonna persilja ja valkosipuli kulhoon. Sekoita öljy, sitruuna, pippuri ja suola joukkoon. Rouhi feta haarukalla joukkoon.
  2. Puolita munakoisot. Viillä leikkuupintaan ristiviillot. Sivele kaikki pinnat öljyllä ja ripota suolaa päälle.
  3. Grillaa munakoisot kauniin ruskeiksi ja aivan pehmeiksi, molemmin puolin noin 5 minuuttia. Levitä fetaseos kypsille munakoisoille.

Vinkki! Voit paistaa munakoison molemmin puolin paistinpannussa runsaassa öljyssä ja jälkikypsentää 200-asteisessa uunissa aivan pehmeäksi. Paistoaika on noin 20 minuuttia.

Kommentit (1)

Vierailija

testi

Resepti Riikka Kaila Kuva Anna Huovinen

Tryffeliöljy antaa perunoihin hienostuneen maun. Korvaa se halutessasi samalla määrällä oliiviöljyä.

Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Parmesaanilohkoperunat

Ainekset

1
kg
isoja perunoita
3
rkl
oliiviöljyä
1-2
rkl
tryffeliöljyä
½
dl
lehtipersiljaa hienonnettuna
1
tl
suolaa
50
g
parmesaania

Työvaiheet

  1. Pese perunat hyvin. Leikkaa kapeiksi lohkoiksi. Laita lohkot likoamaan kylmään veteen puoleksi tunniksi. Valuta lohkot ja kuivaa pinnat. Näin perunoista poistuu tärkkelystä ja niistä tulee uunissa rapeampia.
  2. Sekoita perunoiden joukkoon öljyt, hienonnettu persilja ja suola.
  3. Levitä perunat leivinpaperin päälle uunipellille vierekkäin, ei päällekkäin. Paahda perunoita 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
  4. Raasta parmesaani hienoksi. Ripottele juustoraaste perunoille ja jatka paahtamista 5-10 minuuttia, kunnes juusto ruskistuu.
  5. Vinkki! Korvaa tryffeliöljy halutessasi samalla määrällä oliiviöljyä.

Kommentit (0)