Kiia Renko Kuva Pia Inberg
Annoksia
6
Vaikeustaso
Helppo

Kesäkeitto

Ainekset

500
g
uusia perunoita
300
g
uusia porkkanoita
1
kpl
kukkakaalia
2
kpl
kevätsipulia
vettä
1.5
l
maitoa
suolaa
valkopippuria
3
rkl
voita
100
g
herneitä
Pinnalle
persiljaa

Työvaiheet

Pese ja harjaa perunat sekä porkkanat puhtaiksi. Paloittele. Huuhtele ja paloittele kukkakaali. Kuori ja silppua sipulit.

Kiehauta vesi ja lisää perunat. Keitä puolikypsiksi. Lisää maito, porkkanat, kukkakaali ja sipuli. Jatka keittämistä 10 minuuttia. Lisää lopuksi sokeriherneet ja keitä vielä 5 minuuttia.

Mausta makusi mukaan ja lisää lopuksi voi. Silppua pinnalle tuoreita yrttejä.

Vinkki! Jos käytät vanhoja porkkanoita, laita ne kattilaan samaan aikaan perunoiden kanssa.

Resepti Outi Väisänen Kuva Päivi Anita Ristell

Miten näin helppo leivonnainen voi olla näin täynnä makua!

Annoksia
10 kpl
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Aprikoosi-tuorejuustotortut

Ainekset

5
voitaikinalevyä
100
g
vanilja- tai sitruunatuorejuustoa
2
prk
säilykeaprikooseja
1
kananmuna
½
dl
pistaaseja
2
rkl
juoksevaa hunajaa

Työvaiheet

  1. Levitä taikinalevyt leivinpaperin päälle pellille sulamaan. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  2. Leikkaa taikinalevyt puoliksi. Töki haarukalla muutama reikä levyihin. Levitä reilu ruokalusikallinen tuorejuustoa levyjen keskelle.
  3. Valuta aprikoosit ja laita talouspaperin päälle kuivahtamaan. Viipaloi osa aprikooseista. Levitä viipaleita ja puolikkaita tuorejuuston päälle. Voitele taikinan reunat munalla.
  4. Paista torttuja uunissa 10-15 minuuttia, kunnes reunat ovat kauniin ruskeat.
  5. Rouhi pistaasit. Ripottele pistaaseja ja valuta hunajaa tortuille ennen tarjoamista.

Kommentit (0)

Resepti Outi Väisänen Kuva Anna Huovinen

Uuniravioli ei vaadi aikaa vieviä työvaiheita. Kokoa vain ainekset vuokaan ja käytä pasta uunissa.

Annoksia
4
Vaikeustaso
Helppo

Valkoinen uuniravioli

Ainekset

500
g
ricotta-pinaattiravioleja tai -tortellineja
100
g
babypinaattia
Fetakastike
200
g
fetaa
250
g
ricottajuustoa
3
dl
kermaa
2
valkosipulinkynttä
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
Pinnalle
100
g
vahvaa juustoraastetta

Työvaiheet

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Keitä ravioleja suolalla maustetussa vedessä kaksi minuuttia ja valuta.

Tee kastike. Murusta feta haarukalla kulhoon. Lisää ricotta ja kerma. Hienonna valkosipuli joukkoon. Lisää suola ja pippuri ja sekoita. 

Ota halutessasi kourallinen pinaattia sivuun koristelua varten. 

Levitä puolet pinaatista ja ravioleista uunivuokaan (n. 20 x 25 cm). Lisää vajaa puolet kastikkeesta päälle. Täytä toinen kerros samalla tavalla. Lisää kastike ja juustoraaste pinnalle.

Kypsennä vuokaa uunissa 15–20 minuuttia, kunnes pinta on ruskistunut.

Kommentit (1)

Resepti Riikka Kaila Kuva Panu Pälviä

Siivuta sipuli tai pari ja paista renkaat pannulla härkiksestä tehtyjen lindströminpihvien herkulliseksi höysteeksi.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Lindströmin kasvispihvit

Ainekset

200
g
etikkapunajuurta
1
iso keitetty peruna
1
pkt (250 g) härkistä
1
dl
korppujauhoja
1
dl
turkkilaista jugurttia
1
muna
1
tl
suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna
Suolakurkku-sinappikastike
1
pieni suolakurkku
2
dl
turkkilaista jugurttia
2
tl
sinappia
½ tl suolaa
ripaus sokeria
ripaus mustapippuria rouhittuna
Lisäksi
1
sipuli
öljyä tai voita

Työvaiheet

  1. Raasta punajuuret ja peruna karkeaksi raasteeksi.
  2. Mittaa kaikki aineet monitoimikoneen kulhoon ja pyöräytä tasaiseksi massaksi. Voit valmistaa massan myös sauvasekoittimella.
  3. Anna massan turvota 10 minuuttia.
  4. Hienonna suolakurkut pieniksi kuutioiksi ja valuta niistä nestettä. Sekoita kastikkeen aineet ja jätä maustumaan.
  5. Muotoile kasvispihvimassasta litteitä pihvejä öljytyin käsin. Laita pihvit leivinpaperin päälle uunipellille.
  6. Paista pihvejä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
  7. Paista halutessasi lisukkeeksi pannulla öljyssä tai voissa sipulirenkaita.
  8. Tarjoa pihvit suolakurkku-sinappikastikkeen ja esimerkiksi perunamuusin kera.

Kommentit (0)

Resepti Laura Kaapro kuva Piia Arnould

Wrapin mehevät täytteet voi rullata yhtä hyvin rieskaan tai pitaleipään.

Annoksia
4
Vaikeustaso
Helppo

Kasvis-halloumirullat

Ainekset

4
wrap-tortillaa
500
g
halloumijuustoa
oliiviöljyä paistamiseen
2
tomaattia viipaleina
1
ruukku tuoretta lehtipersiljaa
Paahtokasvikset
2
munakoisoa
1
punainen paprika
1
keltainen paprika
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
chilihiutaleita
½ tl mustapippuria
1
tl
suolaa
Hummus
2
tlk (2 x 400 g) säilöttyjä kypsiä kikherneitä
¾ dl tahinia eli seesaminsiementahnaa
½ dl sitruunamehua
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
oliiviöljyä
1
dl
kylmää vettä
1
tl
suolaa

Työvaiheet

Haluatko rulliin lisää potkua? Viipaloi täytteen joukkoon vihreitä säilöttyjä jalopenoja.

Valmista paahtokasvikset. Pilko munakoisot ja paprikat reiluiksi paloiksi. Yhdistä niihin kulhossa öljy, chilihiutaleet ja mustapippuri. Kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille. 

Paahda kasviksia 240-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes ne saavat väriä. Ripottele valmiiden kasvisten pinnalle hieman suolaa.

Tee hummus kasvisten paahtuessa. Huuhtele kikherneet kylmällä vedellä siivilässä. Mittaa kikherneet, tahini, sitruunamehu, kuoritut valkosipulinkynnet ja oliiviöljy tehosekoittimen kulhoon. Surauta tasaiseksi tahnaksi. Lisää koneen käydessä kylmä vesi ohuena nauhana, ja käytä konetta niin kauan, että seos on aivan sileää. Mausta hummus suolalla.

Leikkaa halloumijuusto vajaan sentin vahvuisiksi viipaleiksi. Paista palat molemmin puolin oliiviöljyssä pannulla. Paista paloihin vain kaunis pinta. Ne saavat jäädä sisältä pehmeiksi.

Sivele tortillojen sisään hummusta. Jaa päälle paahdetut kasvikset, tomaattiviipaleet, paistettu halloumi ja tuoretta persiljaa. Rullaa wrapit tiukaksi kääröksi ja puolita veitsellä. Tarjoa heti.

Vinkki! Voit rauhassa oikaista käyttämällä valmista hummusta.

Kommentit (0)