Marita Suontausta Kuva Pia Inberg

Linssikeitto maistuu kylmänä talvipäivänä.

Annoksia
4
Vaikeustaso
Kohtalainen

Muheva linssikeitto

Ainekset

2
kpl
porkkanaa
2
kpl
sipulia
4
kpl
perunaa
1
rkl
öljyä
1
tlk
paseerattua tomaattia
tai
1
tlk
tomaattimurskaa
5
dl
kasvislientä
2
dl
punaisia linssejä
mustapippuria
Pinnalle
smetanaa
tai
jogurttia

Työvaiheet

Kuori kasvikset ja kuutioi ne. Kuullota kasviksia hetki öljyssä ja kaada päälle paseeratut tomaatit. Lisää kasvisliemi ja kuumenna kiehuvaksi.

Huuhtele linssit ja lisää ne keittoon pippurin kanssa. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes ainekset ovat pehmenneet. Lisää tarvittaessa vettä. Keitto saa olla sakeaa.

Tarkista maku ja tipauta muutama nokare smetanaa keiton pinnalle.

Vinkki! Keiton sekaan voi ruskistaa broilerisuikaleita tai vaikkapa mausteisia makkaranpaloja.

Resepti Outi Väisänen Kuva Sami Repo

Voit myös paistaa munakoison molemmin puolin paistinpannussa ja jälkikypsentää uunissa.

Annoksia
4-6 annosta
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu munakoiso ja feta

Ainekset

3
munakoisoa
3
rkl
oliiviöljyä
Persilja-fetaseos
1
ruukku persiljaa
2
valkosipulinkynttä
¾
dl
oliiviöljyä
1
sitruunan mehu
½
tl
mustapippuria
ripaus suolaa
200
g
fetaa

Työvaiheet

  1. Hienonna persilja ja valkosipuli kulhoon. Sekoita öljy, sitruuna, pippuri ja suola joukkoon. Rouhi feta haarukalla joukkoon.
  2. Puolita munakoisot. Viillä leikkuupintaan ristiviillot. Sivele kaikki pinnat öljyllä ja ripota suolaa päälle.
  3. Grillaa munakoisot kauniin ruskeiksi ja aivan pehmeiksi, molemmin puolin noin 5 minuuttia. Levitä fetaseos kypsille munakoisoille.

Vinkki! Voit paistaa munakoison molemmin puolin paistinpannussa runsaassa öljyssä ja jälkikypsentää 200-asteisessa uunissa aivan pehmeäksi. Paistoaika on noin 20 minuuttia.

Kommentit (1)

Vierailija

testi

Resepti Riikka Kaila Kuva Anna Huovinen

Tryffeliöljy antaa perunoihin hienostuneen maun. Korvaa se halutessasi samalla määrällä oliiviöljyä.

Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Parmesaanilohkoperunat

Ainekset

1
kg
isoja perunoita
3
rkl
oliiviöljyä
1-2
rkl
tryffeliöljyä
½
dl
lehtipersiljaa hienonnettuna
1
tl
suolaa
50
g
parmesaania

Työvaiheet

  1. Pese perunat hyvin. Leikkaa kapeiksi lohkoiksi. Laita lohkot likoamaan kylmään veteen puoleksi tunniksi. Valuta lohkot ja kuivaa pinnat. Näin perunoista poistuu tärkkelystä ja niistä tulee uunissa rapeampia.
  2. Sekoita perunoiden joukkoon öljyt, hienonnettu persilja ja suola.
  3. Levitä perunat leivinpaperin päälle uunipellille vierekkäin, ei päällekkäin. Paahda perunoita 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
  4. Raasta parmesaani hienoksi. Ripottele juustoraaste perunoille ja jatka paahtamista 5-10 minuuttia, kunnes juusto ruskistuu.
  5. Vinkki! Korvaa tryffeliöljy halutessasi samalla määrällä oliiviöljyä.

Kommentit (0)

Resepti Riikka Kaila Kuva Anna Huovinen

Kaalisalaatti saa parmesaanilta ja sitruunalta maistuvan kastikkeen.

Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Italialainen coleslaw

Ainekset

400
g
valkokaalia
1
fenkoli
3
porkkanaa
6
retiisiä
½
dl
lehtipersiljaa hienonnettuna
Kastike
50
g
parmesaania
1
dl
oliiviöljyä
2
rkl
sitruunan mehua
1
tl
suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna

Työvaiheet

  1. Suikaloi kaali. Raasta fenkoli ja porkkanat raastimen karkealla terällä. Viipaloi retiisit. Hienonna lehtipersilja. Sekoita aineet keskenään.
  2. Raasta parmesaani hienoksi raasteeksi. Sekoita kastikkeen aineet sauvasekoittimella. Kaada kastike salaatin joukkoon.
  3. Anna salaatin maustua noin puoli tuntia ennen tarjoilua.

Kommentit (0)

Resepti Riikka Kaila Kuva Anna Huovinen

Portobello-herkkusienen hattu on helppo ja herkullinen kasvishampurilaisen pihvi.

Annoksia
6 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Portobello-vuohenjuustohampurilainen

Ainekset

6
hampurilaissämpylää
1
annos
tomaatti-basilikamajoneesia
1
kesäkurpitsa
6
salaatinlehteä
200
g
vuohenjuustoa
Portobellopihvit
6
pientä portobellosientä
1
dl
balsamiviinietikkaa
¾
dl
oliiviöljyä
2-3
valkosipulinkynttä
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippurirouhetta

Työvaiheet

  1. Valmista sämpylät ja tomaatti-basilikamajoneesi. Huuhdo kesäkurpitsa ja leikkaa siitä ohuita viipaleita. Huuhdo salaatinlehdet. Viipaloi vuohenjuusto.
  2. Leikkaa portobelloista kannat. Sekoita balsamiviinietikka, öljy, murskatut valkosipulinkynnet, suola ja pippuri keskenään. Laita sienet marinadiin 15 minuutiksi. Valele tai sivele sieniä marinadilla maustumisen aikana.
  3. Grillaa sieniä hattu ylöspäin 3-5 minuuttia. Käännä sienet ja laita sienen sisälle siivu vuohenjuustoa. Jatka grillaamista toiselta puolelta muutama minuutti ja anna juuston sulaa kevyesti. Grillaa samalla kesäkurpitsaviipaleet ja paahda sämpylät grillin ylätasolla.
  4. Kokoa hampurilaiset: Laita sämpylälle tomaatti-basilikamajoneesia, salaatinlehti, sienen hattu vuohenjuustoineen sekä kesäkurpitsaviipaleita.
  5. Sivele kanteen hieman tomaatti-basilikamajoneesia ja nosta se paikoilleen.

Kommentit (0)