
Ilman valkoista sokeria ja vehnää leivottu ihmekakku saa makunsa kuivatuista ja tuoreista hedelmistä.
Sokeriton ja gluteeniton hedelmätorttu
Ainekset
Työvaiheet
- Paloittele taatelit. Keitä niitä vedessä noin 7 minuuttia, kunnes ne pehmenevät. Soseuta taatelit sauvasekoittimella ja anna soseen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- Murskaa banaani haarukalla ja sekoita munien ja öljyn kanssa taatelisoseeseen. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaan.
- Levitä taikina leivinpaperin päälle irtopohjavuokaan (ø 22 cm).
- Paista kakkua 200-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Anna kypsän kakun jäähtyä.
- Paloittele tuoreet hedelmät. Levitä jugurtti jäähtyneen, tarjoiluvadille nostetun kakun päälle ja koristele hedelmillä.
Vinkki! Makeuta halutessasi jugurtti hunajalla. Jos haluat maidottoman kakun, kuorruta se esimerkiksi vaahtoutuvalla kaura- tai soijakermalla.