Christina Aaltio Kuva Jarno Kovamäki
Annoksia
4
Vaikeustaso
Helppo

Pekonihöystö

Ainekset

140
g
pekonia
500
g
pakastevihanneksia
1
kpl
paprikaa
400
g
kidneypapuja
1
tl
timjamia
makeaa chilikastiketta
suolaa

Työvaiheet

Pese ja suikaloi paprika. Suikaloi pekoni ja ruskista paistinpannulla. Ota pekoni hetkeksi sivuun.

Lisää pakastevihannekset pekonin rasvaan ja "vokkaa" puuhaarukoilla nostellen muutaman minuutin ajan.

Lisää paprikasuikaleet, valutetut pavut ja pekoni. Mausta chilikastikkeella ja suolalla. Tarjoa pekonihöystön parina pakastelohkoperunoita ja valmista guacamolea.

Resepti Emilia Kolari Kuva Pia Inberg

Kuka sanoi, että ruisleipä olisi tylsä? Sivele leipä tillipestolla, täytä mehevällä mozzarellalla ja grillaa.
 

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Mozzarellaruisleipä ja tilli-hernepesto

Ainekset

1
ruisreikäleipä (esim. Ullan ruis)
2
(à 150 g) mozzarellaa
1
dl
herneitä
tilliä silputtuna
1
luomusitruunan kuori raastettuna
Tilli-hernepesto
1
ruukku (puoli punttia) tilliä
1
dl
herneitä
½
dl
auringonkukansiemeniä
½
dl
parmesaania raastettuna
½
tl
mustapippuria
2-3
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
sitruunamehua

Työvaiheet

  1. Valmista ensin tilli-hernepesto. Huuhdo tilli ja leikkaa se monitoimikoneen kulhoon tai teholeikkuriin. Lisää herneet, siemenet, juusto ja mausteet. Hienonna. Lisää öljy ja sitruunamehu. Anna koneen käydä, kunnes pesto on tasaista.
  2. Halkaise reikäleipä. Sivele puolikkaat tilli-hernepestolla. Säästä halutessasi vähän pestoa viimeistelyyn. Revi päälle mozzarellajuusto. Ripottele herneet juustopalojen lomaan.
  3. Paahda leipää grillissä 10 minuuttia, kunnes pohja on rapea ja juusto pehmeä. Voit myös paahtaa leivän 225-asteisessa uunissa.
  4. Ohenna jäljelle jäänyttä pestoa halutessasi hieman sitruunamehulla tai öljyllä. Valuta se juustojen päälle ja leikkaa leipä paloiksi. Ripottele päälle reilusti herneitä, tilliä ja sitruunankuoriraastetta.

Kommentit (0)

Resepti RIIKKA KAILA Kuva PIA INBERG

Mustikka yllättää ihanasti leivän päällä. 

Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
15 min

Mustikkaleivät

Ainekset

1
dl
mantelilastuja
8
palaa
patonkia tai muuta vaaleaa leipää
2
dl
mustikoita
mintun lehtiä
Sitruunatuorejuusto
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
(luomu)sitruunan kuori
1
tl
sitruunan mehua
1
rkl
juoksevaa hunajaa

Työvaiheet

  1. Paahda mantelilastut kuumalla, kuivalla paistinpannulla kauniin ruskeiksi. Paahda myös leipäviipaleet paahtimessa, paistinpannulla tai uunipellillä leivinpaperin päällä 200 asteessa 5-7 minuuttia.
  2. Mausta tuorejuusto raastetulla sitruunan kuorella, sitruunan mehulla ja hunajalla.
  3. Voitele leipäviipaleet sitruunatuorejuustolla. Ripottele päälle mustikoita, mantelilastuja ja mintunlehtiä.

Vinkki! Kiireessä voit käyttää leipästen levitteenä valmista sitruunatuorejuustoa.

Kommentit (0)

Resepti Emilia Kolari Kuva Pia Inberg

Jos jääkaapista löytyy keitettyjä uusia perunoita, tee frittata.

Annoksia
8 palaa
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Savukalafrittata

Ainekset

4-6
keitettyä uutta perunaa
1
kesäsipuli varsineen
1
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
kapriksia
300
g
lämminsavukalaa
8
munaa
¾
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
1
dl
tilliä hienonnettuna
Pinnalle
tuoretta tilliä
kapriksia

Työvaiheet

  1. Leikkaa keitetyt perunat paksuiksi viipaleiksi. Huuhdo ja leikkaa kesäsipuli renkaiksi. Hienonna varret.
  2. Paista perunat isossa (halkaisija 28 cm) uuninkestävässä valurautapannussa. Lisää sipulirenkaat ja anna niiden kuullottua. Murenna päälle savukala kimpaleiksi. Lisää kaprikset, tilli ja hienonnetut sipulinvarret.
  3. Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää mausteet. Kaada seos pannuun ainesten päälle. Anna munakkaan kypsyä miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Nosta pannu sitten 200-asteiseen uuniin ja kypsennä vielä 10 minuuttia, kunnes munakas on hyytynyt ja saanut kauniin värin.
  4. Ripottele päälle maun mukaan kapriksia ja silputtua tilliä.

Kommentit (0)

Resepti Outi Väisänen Kuva Sami Repo

Salaattipöydän täydentää marinoitu mozzarella.

Annoksia
4-6 annosta
Valmistusaika
10 min + 10 t
Vaikeustaso
Helppo

Mozzarellaa ja tomaatteja purkissa

Ainekset

250
g
pieniä mozzarellapalloja
250
g
(keltaisia) kirsikkatomaatteja
1 prk (60/100 g) säilöttyjä valkosipulinkynsiä
5
mintun tai sitruunamelissan oksaa
1
luomusitruuna
1-2
dl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Huuhtele ja kuivaa mozzarella, tomaatit ja valkosipulinkynnet. Viipaloi puolet sitruunasta. Nypi yrtinlehdet varsista. Laita mozzarella, tomaatit, valkosipulit, sitruunaviipaleet ja yrtit kerroksittain lasipurkkiin.
  2. Purista puolen sitruunan mehu kulhoon. Sekoita öljy, sokeri ja suola joukkoon. Valuta mausteöljy purkkiin. Lisää oliiviöljyä, jos mozzarella ja tomaatit eivät peity. Laita jääkaappiin yöksi. Tarjoa leivän tai salaatin kera.

Kommentit (0)