Kiia Renko Kuva Pia Inberg

Tarjoa papupadan kanssa keitettyjä perunoita.

Annoksia
4
Vaikeustaso
Helppo

Papu-tomaattipata ja maustemakkaraa

Ainekset

2
tlk
valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
1
tlk
paseerattua tomaattia
oliiviöljyä
1
kpl
sipulia
3
kpl
valkosipulinkynttä
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria
1
kpl
salvianlehtiä
chorizo-makkaraa

Työvaiheet

Kuumenna öljy pannulla. Lisää silputtu sipuli, puristettu valkosipuli, suola ja pippuri. Kuullota viitisen minuuttia.

Lisää pavut kastikkeineen, paseerattu tomaatti ja salvian lehdet. Tarkista maku ja lisää mausteita makusi mukaan. Sekoita ja kaada öljyttyyn uunivuokaan.

Leikkaa makkaroiden päälle viillot ja nosta makkarat papu-tomaattiseoksen päälle. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 25-30 minuuttia tai kunnes makkarat ovat rapeita ja ruskeita.

Vinkki! Voit tarjota ruuan kanssa keitettyjä perunoita.

Resepti Riikka Kaila Kuva Anna Huovinen

Kaalisalaatti saa parmesaanilta ja sitruunalta maistuvan kastikkeen.

Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Italialainen coleslaw

Ainekset

400
g
valkokaalia
1
fenkoli
3
porkkanaa
6
retiisiä
½
dl
lehtipersiljaa hienonnettuna
Kastike
50
g
parmesaania
1
dl
oliiviöljyä
2
rkl
sitruunan mehua
1
tl
suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna

Työvaiheet

  1. Suikaloi kaali. Raasta fenkoli ja porkkanat raastimen karkealla terällä. Viipaloi retiisit. Hienonna lehtipersilja. Sekoita aineet keskenään.
  2. Raasta parmesaani hienoksi raasteeksi. Sekoita kastikkeen aineet sauvasekoittimella. Kaada kastike salaatin joukkoon.
  3. Anna salaatin maustua noin puoli tuntia ennen tarjoilua.

Kommentit (0)

Ribsit rakastavat kirpakkaa kevätsipulia. Pikkelöinti vie sipuleilta värin mutta antaa tilalle mahtavan maun.

Annoksia
8
Valmistusaika
20 min + marinointi 4 t + kypsennys 2 t 15 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Yrttiset babyribsit ja pikkelöity kevätsipuli

Ainekset

Yrttiribsit
2–2 ½
kg
porsaan babyribsejä
2
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä
Marinadi
6
valkosipulinkynttä
2
rkl
tuoretta salviaa hienonnettuna
2
rkl
tuoretta lipstikkaa hienonnettuna
2
rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna
2
rkl
dijonsinappia
1
rkl
hunajaa
2
rkl
omenaviinietikkaa
2
rkl
öljyä
Lisäksi
1
dl
vettä
1–2
tl
sormisuolaa
Pikkelöity kevätsipuli
7
kevätsipulia varsineen
2
dl
valkoviinietikkaa
4
rkl
sokeria
1
tl
suolaa
2
rkl
vettä

Työvaiheet

  1. Tee ensin pikkelsi, mielellään jo syöntiä edellisenä päivänä.
  2. Leikkaa kevätsipulit varsineen ohuiksi viipaleiksi puhtaaseen lasipurkkiin.
  3. Mittaa kattilaan kaikki liemen aineet ja kiehauta. Kaada kuuma liemi sipuliviipaleiden päälle. Jäähdytä ja anna maustua mielellään seuraavaan päivään.
  4. Hiero suola ja pippuri ribsien pintaan. Laita ribsit isoon, vahvaan pakastuspussiin.
  5. Hienonna valkosipulinkynnet ja yrtit. Sekoita marinadin aineet ja lisää marinadi pussiin. Sulje pussi huolellisesti ja kääntele niin, että marinadi levittyy tasaisesti lihalle. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään neljä tuntia, mieluiten yön yli.
  6. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Siirrä ribsit marinadeineen reunalliseen uunivuokaan. Lisää vuoan pohjalle 1 dl vettä. Peitä vuoka vahvalla foliolla ja laita uuniin kypsymään kahdeksi tunniksi.
  7. Grillaa kypsiä ribsejä 10–15 minuuttia välillä kääntäen niin, että ne saavat väriä. Ripottele päälle sormisuolaa. Leikkaa grillatut ribsit yksittäisiksi luiksi pystyyn tarjoilulaseihin.

Kommentit (0)

Resepti Jaana Nakari Kuva Sanna Peurakoski

Vasikkaa ja tonnikalakastiketta on italiainen klassikko.

Annoksia
8–10
Valmistusaika
1 h 15 min + jäähdytys
Vaikeustaso
Kohtalainen

Vitello tonnato

Ainekset

1
kg
vasikan pyöröpaistia
3
dl
valkoviiniä
vettä
2
tl
suolaa
muutama mustapippuri
1
sipuli
Tonnikalakastike
150
g
laadukasta, öljyyn säilöttyä tonnikalafileetä
2–3
rkl
kapriksia
2
rkl
valkoista balsamicoa
3
anjovisfileetä
2
tl
anjovislientä
2
rkl
sitruunamehua
1
keltuainen
1
kananmuna
2
dl
oliiviöljyä
½
tl
mustapippuria
(suolaa)

Työvaiheet

  1. Kuori sipuli ja leikkaa se lohkoiksi.
  2. Nosta vasikanpaisti sopivan kokoiseen kattilaan. Lisää joukkoon sipulilohkot ja kaada päälle ensin valkoviini ja lisää vettä sen verran, että liha juuri ja juuri peittyy. Nosta kattila levylle ja lisää suola ja pippurit. Keitä liha kypsäksi eli anna kypsyä poreilevassa mausteliemessä noin tunnin verran. Nosta kattila sivuun ja anna lihan jäähtyä liemessään.
  3. Valuta tonnikala ja kumoa se monitoimikoneen kulhoon. Lisää mukaan anjovikset ja tilkka niiden maustelientä, munat, kaprikset, sitruunamehu ja mustapippuri. Anna koneen käydä ja lisää öljy ohuena nauhana.
  4. Tarkista maku ja lisää halutessasi suolaa. Notkista tonnikalakastiketta tarvittaessa tilkalla lihan keitinlientä.
  5. Leikkaa vasikanpaistiliha ohuiksi viipaleiksi ja kaada tonnikalakastiketta päälle.
  6. Koristele halutessasi kapriksilla ja ohuilla sitruunaviipaleilla.

Kommentit (0)

Resepti Outi Väisänen Kuva Päivi Anita Ristell

Miten näin helppo leivonnainen voi olla näin täynnä makua!

Annoksia
10 kpl
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Aprikoosi-tuorejuustotortut

Ainekset

5
voitaikinalevyä
100
g
vanilja- tai sitruunatuorejuustoa
2
prk
säilykeaprikooseja
1
kananmuna
½
dl
pistaaseja
2
rkl
juoksevaa hunajaa

Työvaiheet

  1. Levitä taikinalevyt leivinpaperin päälle pellille sulamaan. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  2. Leikkaa taikinalevyt puoliksi. Töki haarukalla muutama reikä levyihin. Levitä reilu ruokalusikallinen tuorejuustoa levyjen keskelle.
  3. Valuta aprikoosit ja laita talouspaperin päälle kuivahtamaan. Viipaloi osa aprikooseista. Levitä viipaleita ja puolikkaita tuorejuuston päälle. Voitele taikinan reunat munalla.
  4. Paista torttuja uunissa 10-15 minuuttia, kunnes reunat ovat kauniin ruskeat.
  5. Rouhi pistaasit. Ripottele pistaaseja ja valuta hunajaa tortuille ennen tarjoamista.

Kommentit (0)