Sanna Kekäläinen Kuva Arto Vuohelainen

Mausta voitaikinatikut välillä vaikka juustoraasteella.

Annoksia
20
Vaikeustaso
Helppo

Voitaikinakierteet

Ainekset

500
g
pakastevoitaikinalevyjä
2
rkl
unikonsiemeniä
Voiteluun

Työvaiheet

Kauli taikinalevyjä hieman ohuemmaksi. Leikkaa levyt leivinpyörällä nauhoiksi. Kierrä nauhat spiraalin muotoon ja nosta leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.

Voitele munalla ja ripottele päälle siemeniä. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 12–15 minuuttia.

 

Resepti Outi Väisänen Kuva Sami Repo

Voit myös paistaa munakoison molemmin puolin paistinpannussa ja jälkikypsentää uunissa.

Annoksia
4-6 annosta
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu munakoiso ja feta

Ainekset

3
munakoisoa
3
rkl
oliiviöljyä
Persilja-fetaseos
1
ruukku persiljaa
2
valkosipulinkynttä
¾
dl
oliiviöljyä
1
sitruunan mehu
½
tl
mustapippuria
ripaus suolaa
200
g
fetaa

Työvaiheet

  1. Hienonna persilja ja valkosipuli kulhoon. Sekoita öljy, sitruuna, pippuri ja suola joukkoon. Rouhi feta haarukalla joukkoon.
  2. Puolita munakoisot. Viillä leikkuupintaan ristiviillot. Sivele kaikki pinnat öljyllä ja ripota suolaa päälle.
  3. Grillaa munakoisot kauniin ruskeiksi ja aivan pehmeiksi, molemmin puolin noin 5 minuuttia. Levitä fetaseos kypsille munakoisoille.

Vinkki! Voit paistaa munakoison molemmin puolin paistinpannussa runsaassa öljyssä ja jälkikypsentää 200-asteisessa uunissa aivan pehmeäksi. Paistoaika on noin 20 minuuttia.

Kommentit (1)

Vierailija

testi

Resepti Outi Väisänen Kuva Sami Repo

Jättämällä savukalan pois saat hyvän peruspottusalaatin kaikkien kesäruokien kaveriksi.

Annoksia
4-6 annosta
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Savukala-varhaispottusalaatti

Ainekset

1
kg
keitettyjä varhaisperunoita
150
g
sokeriherneitä
2
kesäsipulinvartta tai 1 pieni punasipuli
1
ruukku herneenversoja
5 savusilakkaa tai 1 savumakrilli tai ½ savusiikaa
Kastike
3-4
rkl
kapriksia
¾
dl
oliiviöljyä
2
rkl
dijoninsinappia
2
rkl
valkoista balsamicoa
2
tl
sokeria
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Puolita keitetyt, jäähtyneet perunat kulhoon. Viipaloi sokeriherneet ja sipuli joukkoon. Pätkäise herneenversot pariin osaan ja lisää myös ne.
  2. Hienonna kaprikset. Yhdistä kaikki kastikkeen ainekset. Sekoita kastike salaattiin käsin käännellen.
  3. Paloittele kala salaatin päälle ja kääntele hellästi.

Kommentit (0)

Resepti Riikka Kaila Kuva Anna Huovinen

Tryffeliöljy antaa perunoihin hienostuneen maun. Korvaa se halutessasi samalla määrällä oliiviöljyä.

Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Parmesaanilohkoperunat

Ainekset

1
kg
isoja perunoita
3
rkl
oliiviöljyä
1-2
rkl
tryffeliöljyä
½
dl
lehtipersiljaa hienonnettuna
1
tl
suolaa
50
g
parmesaania

Työvaiheet

  1. Pese perunat hyvin. Leikkaa kapeiksi lohkoiksi. Laita lohkot likoamaan kylmään veteen puoleksi tunniksi. Valuta lohkot ja kuivaa pinnat. Näin perunoista poistuu tärkkelystä ja niistä tulee uunissa rapeampia.
  2. Sekoita perunoiden joukkoon öljyt, hienonnettu persilja ja suola.
  3. Levitä perunat leivinpaperin päälle uunipellille vierekkäin, ei päällekkäin. Paahda perunoita 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
  4. Raasta parmesaani hienoksi. Ripottele juustoraaste perunoille ja jatka paahtamista 5-10 minuuttia, kunnes juusto ruskistuu.
  5. Vinkki! Korvaa tryffeliöljy halutessasi samalla määrällä oliiviöljyä.

Kommentit (0)

Resepti Riikka Kaila Kuva Anna Huovinen

Kaalisalaatti saa parmesaanilta ja sitruunalta maistuvan kastikkeen.

Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Italialainen coleslaw

Ainekset

400
g
valkokaalia
1
fenkoli
3
porkkanaa
6
retiisiä
½
dl
lehtipersiljaa hienonnettuna
Kastike
50
g
parmesaania
1
dl
oliiviöljyä
2
rkl
sitruunan mehua
1
tl
suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna

Työvaiheet

  1. Suikaloi kaali. Raasta fenkoli ja porkkanat raastimen karkealla terällä. Viipaloi retiisit. Hienonna lehtipersilja. Sekoita aineet keskenään.
  2. Raasta parmesaani hienoksi raasteeksi. Sekoita kastikkeen aineet sauvasekoittimella. Kaada kastike salaatin joukkoon.
  3. Anna salaatin maustua noin puoli tuntia ennen tarjoilua.

Kommentit (0)