Resepti Riikka Kaila Kuva Piia Arnould

Syötävällä kimalteella koristeltu kääretorttu tuo ripauksen säihkettä
arkisen aherruksen keskelle.

Annoksia
12
Vaikeustaso
Helppo

Valkosuklaa-passionkääretorttu

Ainekset

Valkosuklaa-passionkääretorttu
4
munaa
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
Täyte ja kuorrutus
5
dl
vispikermaa
½ dl tomusokeria
100
g
valkosuklaata
4
passionhedelmää
Koristelu
kultaisia koristerakeita
syötävää glitteriä

Työvaiheet

Vaahdota munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi ne muna-sokerivaahtoon. Sekoita taikina tasaiseksi kaapimella varovasti nostellen.

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista kakkulevyä 200-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia.

Kumoa kakkulevy sokeroidulle leivinpaperille saman tien. Irrota pohjapaperi. Anna jäähtyä.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se tomusokerilla. Jaa vaahto kahteen astiaan.

Rouhi valkosuklaa. Halkaise passionhedelmät ja kaavi hedelmäliha lusikalla. Sekoita suklaarouhe ja passionhedelmän sisus puoleen kermavaahdosta.

Levitä maustettu kermavaahto kakkulevylle. Kääri rullaksi.

Nosta kääretorttu tarjoiluvadille. Levitä maustamaton kermavaahto tortun pinnalle. Koristele kultaisilla koristerakeilla ja syötävällä glitterillä.

Kommentit (0)

Resepti Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Muodikkaat peltisämpylät syntyvät helposti.

Annoksia
1 iso pellillinen, 40 kpl
Valmistusaika
20 min + yön yli + 1,5 t
Vaikeustaso
Helppo

Peltisämpylät

Ainekset

5
dl
vettä
25
g
hiivaa
2
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
4
dl
grahamjauhoja
8-10
dl
vehnäjauhoja
½
dl
seesaminsiemeniä
½
dl
unikonsiemeniä
½
dl
pellavansiemeniä
½
dl
kurpitsansiemeniä

Työvaiheet

  1. Mittaa kulhoon kylmä vesi ja liota hiiva veteen. Sekoita öljy ja suola.
  2. Sekoita taikinaan grahamjauhot. Alusta joukkoon myös vehnäjauhot vähän kerrallaan. Vaivaa 10-15 minuuttia, kunnes taikina on pehmeän kimmoisa. Laita kulho jääkaappiin nousemaan yön yli.
  3. Nosta taikina huoneenlämpöön puoli tuntia ennen leipomista.
  4. Leivo pieniä sämpylöitä ja laita ne vieri viereen uunipellille. Kuumenna uuni 220 asteeseen.
  5. Ripottele päälle siemeniä ja anna nousta liinan alla kaksinkertaisiksi. Paista pellillistä 15-20 minuuttia.

Kommentit (0)

Resepti Laura Kaapro Kuva Panu Pälviä

Parhaan paahtopaistin salaisuus on tämä: anna maustumiselle aikaa, paista vain pikaisesti.

Annoksia
4
Valmistusaika
1 t + marinointi 4-8 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Mausteiset paahtopaistikääröt

Ainekset

4
ohutta rieskaa tai pitaleipää
4
rkl
vaaleaa tahinitahnaa
2
maustekurkkua
2
tomaattia
Lihatäyte
4 (yht. 800 g)
karitsan paahtopaistia
1
sitruuna
8
valkosipulinkynttä
1
dl
rypsi- tai oliiviöljyä
2
rkl
valkoviinietikkaa
4
laakerinlehteä
1
rkl
jauhettua korianteria
1
rkl
jauhettua juustokuminaa
2
tl
jauhettua kurkumaa
1
tl
kanelia
voita ja öljyä paistamiseen
suolaa ja mustapippuria
Jugurttikastike
2
dl
turkkilaista jugurttia
1
valkosipulinkynsi
½
dl
tilliä hienonnettuna
1
rkl
sitruunamehua
1
tl
sokeria
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Siisti paahtopaisteista kalvot. Laita liha tukevaan muovipussiin tai kulhoon.
  2. Valmista lihan marinadi. Pese ja kuivaa sitruuna. Raasta keltainen kuori ohuelti hienolla terällä. Purista sitruunan mehu. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
  3. Sekoita lihan joukkoon öljy, valkoviinietikka, sitruunankuori ja -mehu, valkosipuli, laakerinlehdet, korianteri, juustokumina, kurkuma ja kaneli. Anna maustua jääkaapissa vähintään neljä tuntia, mielellään yön yli.
  4. Kuivaa lihojen pinta. Paista niihin hyvä väri voissa sekä öljyssä tulikuumalla pannulla.
  5. Työnnä yhden paahtopaistin paksuimpaan kohtaan paistolämpömittari. Kypsennä lihoja uunissa 150 asteessa 15-20 minuuttia, kunnes lihan sisälämpö on 57 astetta.
  6. Hiero paistien pintaan suolaa ja mustapippuria. Kääri lihat leivinpaperiin ja sen jälkeen muutamaan arkkiin sanomalehteä. Anna tekeytyä käärössä jopa tunnin. Valmistele sillä välin muut ainekset.
  7. Tee kastike. Purista jugurtin joukkoon valkosipulinkynsi. Lisää tilli, sitruunamehu, sokeri ja suola. Anna maustua.
  8. Viipaloi maustekurkku, tomaatit ja paahtopaistit ohuiksi siivuiksi.
  9. Lämmitä rieskat. Sivele ne tahinilla.
  10. Lisää kurkku-, tomaatti- ja paahtopaistiviipaleita. Lusikoi päälle jogurttikastiketta. Käännä rieskan alareuna täytteen päälle ja rullaa reunat kääröksi.

Kommentit (0)

Resepti Raisa Laine Kuva Anna Huovinen

Makean mureat herrasväenpikkuleivät voi täyttää millä vain hillolla. Kokeile myös Nutella-suklaalevitettä.

Annoksia
40-50 kpl
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Herrasväen pikkuleivät

Ainekset

200
g
pehmeää voita
1
dl
sokeria
3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
perunajauhoja
1
tl
vaniljasokeria
Täyte 1
1 ½
dl
vaniljatuorejuustoa
2
rkl
aprikoosimarmeladia
Täyte 2
2
dl
vadelmahilloa
Täyte 3
2
dl
suklaalevitettä (Nutella)
Koristeluun
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Sekoita pehmeä voi ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet. Lisää ne voi-sokeriseokseen. Sekoita taikina tasaiseksi, kääri kelmuun ja anna levätä jääkaapissa puolisen tuntia.
  2. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Kauli taikina ohueksi levyksi jauhotetulla pöydällä. Ota haluamallasi muotilla taikinasta pikkuleipiä leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.
  3. Paista uunissa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
  4. Täytä jäähtyneet pikkuleivät haluamallasi täytteellä. Paina kaksi pikkuleipää yhteen. Koristele tomusokerilla.
  5. Vinkki! Tuorejuustolla täytetyt pikkuleivät säilyvät jääkaapissa noin viikon. Herrasväenpikkuleivät voi hyvin myös pakastaa täytettyinä.

Kommentit (0)

Resepti Raisa Laine Kuva Sami Repo
Omenankukilla koristeltu kakku on kaunis kuin morsian.

Leivo ja täytä kakku jo edellisenä päivänä, niin se saa rauhassa mehevöityä jääkaapissa ennen kuorruttamista.

Annoksia
8-10 annosta
Valmistusaika
45 min + 40 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Greippi-kookoskakku

Ainekset

4
munaa
1 ½
dl
sokeria
2
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1
rkl
unikonsiemeniä
1
verigreipin raastettu kuori
75
g
voita
Täyte
2 ½
dl
kookosmaitoa
2
rkl
maissitärkkelysjauhoja
3
rkl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
2
dl
vispikermaa
Kostutus
1 ½
dl
sitruunalimonadia
Kuorrutus
1
dl
verigreipin mehua
1
prk
(200 g) maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
2 ½
dl
tomusokeria
Lisäksi
voita ja vehnäjauhoja kakkuvuokaan
2
rkl
kookoshiutaleita koristeluun

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota pyöreä kakkuvuoka (halk. 22 cm).
  2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Pese greippi ja raasta kuori. Sulata voi. 
  3. Lisää kuivat aineet, greipin kuori ja voisula varovasti sekoittaen muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina vuokaan ja paista noin 40 minuuttia. Tarkista pohjan kypsyys puutikulla. Anna jäähtyä.
  4. Valmista kookoskiisseli. Mittaa pieneen kattilaan kookosmaito, maissitärkkelys ja sokeri. Kuumenna koko ajan sekoittaen kiehuvaksi. Laske lämpöä ja keitä sekoitellen kolme minuuttia tai kunnes kiisseli on sakeaa. Siirrä kiisseli liedeltä, mausta vaniljasokerilla ja anna jäähtyä.
  5. Leikkaa kakkupohja kolmeen kerrokseen. Vatkaa vispikerma kiinteäksi vaahdoksi. Sekoita vaahto kookoskiisseliin varovasti. Kostuta alin kakkupohja sitruunalimonadilla. Levitä puolet täytteestä pohjalle. Tee toinen kerros samoin ja laita viimeinen kakkupohja kanneksi. Kostuta myös kansi sitruunalimonadilla.
  6. Valmista kuorrutus. Purista greippimehu kulhoon ja lisää tuorejuusto ja tomusokeri. Sekoita tasaiseksi. 
  7. Levitä kuorrutus kakun pinnalle ja reunoille rennosti lusikalla. Ripottele pinnalle kookoshiutaleita. Koristele kakku tilaisuuden tullen muutamalla omenankukalla. 

Kommentit (0)