Resepti Riikka Kaila Kuva Panu Pälviä

Välipalakaurakeksit valmistuvat kolmesta raaka-aineesta ilman lisättyä sokeria, voita ja vehnäjauhoja.

Vaikeustaso
Helppo

Banaani-kaurakeksit

Ainekset

2
banaania
2 ½ dl kaurahiutaleita
¾ rusinoita tai kuivattuja karpaloita

Työvaiheet

Muussaa banaanit ja sekoita aineet keskenään.

Tee taikinasta nokareita leivinpaperin päälle pellille.

Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Kommentit (0)

Resepti Raisa Laine Kuva Anna Huovinen

Kristallipulla saa ensin voikylvyn ja sitten kimaltavan sokerihunnun. Mausta sokeri sitruunan kuorella, kanelilla tai jopa maustepippurilla.

Annoksia
40 kpl
Valmistusaika
30 min + 1 ½ t kohotus
Vaikeustaso
Helppo

Kristallipullat

Ainekset

5
dl
maitoa
1
pala (50 g) hiivaa
2
munaa
2
dl
sokeria
1 ½
tl
vaniljasokeria
1
rkl
kardemummaa
1
tl
suolaa
13-15
dl
vehnäjauhoja
150
g
pehmeää voita
Päälle
200
g
voita sulatettuna
2
dl
erikoishienoa sokeria
1
sitruunan raastettu kuori

Työvaiheet

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon. Lisää munat, mausteet sekä noin puolet jauhoista. Sekoita tasaiseksi. Lisää jauhoja vähän kerrallaan käsin tai koneella alustaen. Lisää taikinaan pehmeä voi ja jatka alustamista. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Säästä loput jauhot leivontavaiheeseen.
  2. Peitä taikina leivinliinalla. Anna sen kohota lämpimässä paikassa reilun tunnin, kunnes taikina on kaksinkertainen.
  3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Jauhota leivinpöytä ja kaada taikina pöydälle. Vaivaa taikinaa sen verran, että ylimääräiset ilmakuplat puhkeavat.
  4. Jaa taikina kahtia. Pyörittele puolikkaat tangoiksi ja leikkaa yhteensä 40 samankokoiseen palaan.
  5. Pyöritä palat pulliksi leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Peitä pullat liinalla ja kohota 2030 minuuttia. Paista pullia noin 10 minuuttia. Kasta jäähtyneet pullat ensin voisulaan ja sitten hienoon sokeriin, johon on sekoitettu sitruunan kuoriraastetta.
  6. Vinkki! Voit maustaa dippaussokerin myös reilulla teelusikallisella jauhettua kanelia tai maustepippuria.

Kommentit (0)

Resepti Outi Väisänen Kuva Päivi Anita Ristell

Miten näin helppo leivonnainen voi olla näin täynnä makua!

Annoksia
10 kpl
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Aprikoosi-tuorejuustotortut

Ainekset

5
voitaikinalevyä
100
g
vanilja- tai sitruunatuorejuustoa
2
prk
säilykeaprikooseja
1
kananmuna
½
dl
pistaaseja
2
rkl
juoksevaa hunajaa

Työvaiheet

  1. Levitä taikinalevyt leivinpaperin päälle pellille sulamaan. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  2. Leikkaa taikinalevyt puoliksi. Töki haarukalla muutama reikä levyihin. Levitä reilu ruokalusikallinen tuorejuustoa levyjen keskelle.
  3. Valuta aprikoosit ja laita talouspaperin päälle kuivahtamaan. Viipaloi osa aprikooseista. Levitä viipaleita ja puolikkaita tuorejuuston päälle. Voitele taikinan reunat munalla.
  4. Paista torttuja uunissa 10-15 minuuttia, kunnes reunat ovat kauniin ruskeat.
  5. Rouhi pistaasit. Ripottele pistaaseja ja valuta hunajaa tortuille ennen tarjoamista.

Kommentit (0)

Resepti Raisa Laine Kuva Anna Huovinen

Moderni tiikeri saa perinteisestä poiketen raitansa tummasta maustekakusta ja vaaleasta appelsiinikakusta.

Annoksia
24 palaa
Valmistusaika
1 t 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Tiikeriruudut

Ainekset

200
g
pehmeää voita
2
dl
sokeria
3
munaa
3 dl + ½ dl vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
1
dl
kevytkermaa
1
(luomu)appelsiinin raastettu kuori
2
rkl
kaakaojauhetta
2
tl
kanelia
1
tl
inkivääriä
1
tl
neilikkaa
Kuorrutus
½
dl
appelsiinin mehua
3-4
dl
tomusokeria
Vuokaan
voita ja hienoa sokeria

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja sokeroi suorakaiteen muotoinen vuoka(n. 20 x 30 cm).
  2. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset munat voi-sokerivaahtoon yksi kerrallaan koko ajan vatkaten.
  3. Yhdistä 3 dl vehnäjauhoja ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos voi-sokeri-munaseokseen. Lisää kerma. Sekoita tasaiseksi.
  4. Ota 1/3 taikinasta erilleen. Mausta jäljelle jäänyt 2/3 taikinasta raastetulla appelsiinin kuorella. Sekoita joukkoon loput puoli desiä vehnäjauhoja.
  5. Yhdistä kaakaojauhe ja mausteet. Siivilöi seos 1/3 taikinan joukkoon.
  6. Kaada puolet vaaleasta kakkutaikinasta vuokaan. Levitä päälle tumma taikina. Lusikoi viimeiseksi vuokaan loppu vaalea taikina. Pistele taikinaa haarukalla sieltä täältä raitojen muodostumiseksi.
  7. Paista uunissa 45-50 minuuttia. Tarkista kypsyys puutikulla. Kumoa kakku vuoasta hiukan jäähtyneenä. Anna jäähtyä kokonaan ennen kuorruttamista.
  8. Sekoita appelsiinimehu ja tomusokeri. Levitä kuorrutus kakun päälle. Leikkaa kakku neliönmuotoisiksi leivoksiksi.
  9. Vinkki! Kostuta kakku sokerilla maustetulla appelsiinimehulla ennen kuorruttamista.

Kommentit (2)

LEIPURI

ONKOHA TULLUT VIRHE PISTOAJASSAEI KAI 4550 MINUTTIA

tiiamaria

Jos teen gluteenittomana, onko jauhomäärä sama?

Resepti Outi Väisänen Kuva Anna Huovinen

Onko parempaa kuin uunituore croissant? Kyllä, mantelicroissant, joka tehdään päivän vanhoista voisarvista.

Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Mantelicroissantit

Ainekset

4
(päivän vanhaa) croissantia
1
dl
maitoa
2
rkl
mantelilastuja
1
rkl
tomusokeria
Mantelimassa
1
dl
mantelijauhetta
1
dl
tomusokeria
1
muna
50
g
huoneenlämpöistä voita
5
5 tippaa karvasmanteliaromia tai ½ tl vanilja-aromia

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita mantelimassan ainekset keskenään.
  2. Kaada maito kulhoon. Leikkaa croissantit lähes halki ja kasta nopeasti maidossa. Laita croissantit uunipellille leivinpaperin päälle.
  3. Levitä vähän yli puolet mantelimassasta croissantien sisään ja paina croissantit litistyksiin. Levitä loput massasta päälle. Ripottele mantelilastuja pinnalle.
  4. Kypsennä croissanteja uunissa noin 15 minuuttia, kunnes pinta saa hieman väriä. Ripottele tomusokeria koristeeksi ja tarjoa lämpimänä.

Kommentit (0)