Kiia Renko Kuva Elvi Rista

Nämä munkit syntyvät pikapikaa, koska taikinaa ei tarvitse kohottaa.

Annoksia
6
Vaikeustaso
Helppo

Pikkumunkit

Ainekset

1.5
dl
vettä
2
rkl
oljyä
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
20
g
hiivaa
1.5
dl
vehnäjauhoja
Lisäksi
rypsiöljyä paistamiseen
juoksevaa hunajaa
pähkinöitä

Työvaiheet

Sekoita kaikki taikina-aineet keskenään kädenlämpöiseen veteen. Taikinaa ei tarvitse kohottaa. Kuumenna öljy kattilassa.

Nosta kahden lusikan avulla löysästä taikinasta kokkareita öljyyn. Paista, kunnes taikinapallerot ovat muuttuneet vaaleanruskeiksi ja nousevat pintaan. Valuta paistetut munkit talouspaperin päällä.

Valuta munkkien päälle juoksevaa hunajaa ja tarjoile heti pähkinöiden kanssa.

Kommentit (0)

Resepti Emilia Kolari Kuva Anna Huovinen

Muhkeiden muffinien mahtavan maun takaavat tuplatoffee, tuoreet vadelmat ja suolaripaus. Herkut valmistuvat helposti ilman sähkövatkainta.

Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
15 min + 15 min uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-toffeemuffinit

Ainekset

150
g
voita
1 ½
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
2
dl
vehnäjauhoja
2
dl
kaurajauhoja
2
tl
leivinjauhetta
¼
tl
suolaa
½
ps (n. 40 g)
fudgepaloja (Dr. Oetker)
3
dl
tuoreita vadelmia
Kuorrutus
1
prk (398 g)
toffeeksi karamellisoitua maitotiivistettä (dulce de leche)
1
dl
tuoreita vadelmia
½
ps (n. 40 g)
fudgepaloja (Dr. Oetker)
½
tl
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Notkista voi mikroaaltouunissa mutta älä sulata. Vatkaa vispilällä voin joukkoon sokerit ja yksitellen munat. Yhdistä vehnäjauhot, kaurajauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää ne taikinaan. Kääntele joukkoon fudgepalat ja vadelmat.
  2. Voitele muffinipellin syvennykset ja jauhota ne kaurajauhoilla. Voit oikaista laittamalla syvennyksiin paperiset muffinivuoat.
  3. Jaa taikina vuokiin kahdella lusikalla. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna muffinien jäähtyä vartin, ennen kuin irrotat ne vuoasta.
  4. Levitä jäähtyneiden muffinien päälle karamellisoitua maitotiivistettä. Koristele fudgepaloilla, tuoreilla vadelmilla ja sormisuolakiteillä.
  5. Vinkki! Jos koristelet pakastevadelmilla, valitse kotimaisia, jotta voit käyttää marjat kuumentamatta.

Kommentit (0)

Resepti Emilia Kolari Kuva Pia Inberg

Iki-ihana pullapohjainen puolukkapiirakka on nyt gluteeniton. Kermaisessa täytteessä lumoavat suolakiteillä viimeistellyt toffeesattumat.

Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
45 min + 40 min kohottaminen
Vaikeustaso
Kohtalainen

Gluteeniton puolukkapeltipulla

Ainekset

3
tl
maitoa
1
ps
kuivahiivaa
6
dl
gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
1
dl
sokeria
2
tl
psylliumia
2
tl
kardemummaa
1
tl
suolaa
125
g
pehmeää voita
Täyte
300
g
ranskankermaa
2
munaa
½
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
3
dl
puolukoita
½-1
prk (397 g)
karamellisoitua kondensoitua maitoa
½
tl
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Lämmitä maito reilusti kädenlämpöiseksi. Sekoita kuivahiiva ja puolet jauhoista. Vatkaa jauhoseos, sokeri, psyllium, kardemumma ja suola maidon joukkoon. Anna taikinan levätä liinalla peitettynä 10 minuuttia, kunnes pinnalla näkyy kuplia.
  2. Lisää loput jauhot ja voi. Vaivaa taikina tasaiseksi sähkövatkaimen taikinakoukuilla. Kumoa taikina leivinpaperin päälle ja taputtele pellin kokoiseksi levyksi. Käytä apuna gluteenittomia jauhoja. Anna kohota liinan alla puoli tuntia.
  3. Sekoita
  4. ranskankerma, munat ja sokerit keskenään. Levitä seos pohjan päälle.
  5. Tiputtele pinnalle pieniä nokareita karamellisoitua maitotiivistettä eli toffeeta. Vedä nokareiden päältä kevyesti veitsellä, jotta ne marmoroivat täytteen.
  6. Ripottele toffeesilmien lomaan puolukoita. Paista 200-asteisen uunin alaosassa 22-25 minuuttia.
  7. Viimeistele ripottelemalla toffeesilmien päälle suolakiteitä ennen tarjoilua.

Kommentit (3)

Vierailija

Tuleeko tuohon oikeasti vain 3 teelusikallista maitoa, vai onko ohjeessa virhe?

Vierailija

No samaa katsoin, että kokeilen tehdä....mutta kuinkakohan paljon sitä maitoa laittaisi? Puoli litraa?

Vierailija

Tuo tl ihan varmasti virhe, mutta onko myös 3? Ei kai voi olla vain 3 DL ?? maitoa kun kuitenkin koko pussi hiivaa?

Resepti Emilia Kolari Kuva Pia Inberg

Jos rakastat puolukoita ja lakritsia, kokeilepa niitä yhdessä. Luultavasti et voi vastustaa näitä meheviä keksejä.

Annoksia
30 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Lakritsi-puolukkakeksit

Ainekset

200
g
voita
1 ½
dl
sokeria
1
dl
muscovadosokeria
2
tl
vaniljasokeria
2
munaa
2
dl
tuoreita puolukoita
1
dl
kuivattuja puolukoita
5
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
2
tl
lakritsijauhetta
Päälle
2
(à 19 g)
lakritsitoffeepatukkaa (Kick)
2
tl
lakritsijauhetta

Työvaiheet

  1. Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Lisää munat yksitellen edelleen vatkaten. Lisää tuoreet ja kuivatut puolukat.
  2. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja lakritsijauhe. Sekoita ne taikinaan.
  3. Muotoile taikinasta jauhotetuin sormin nokareita leivinpaperin päälle pellille. Jätä väliin leviämisvaraa. Painele nokareita hieman kämmenellä.
  4. Leikkaa lakritsitoffeet pieniksi kuutioiksi. Painele ne keksien päälle. Ripottele pinnalle hieman lakritsijauhetta.
  5. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Vedä keksit leivinpaperin avulla jäähtymään tasaiselle alustalle.

Vinkki! Perinteisen maun kannattajat voivat leipoa keksit ilman lakua.

Kommentit (0)

Resepti Riikka Kaila Kuva Panu Pälviä

Toscakakku ja omenapiirakka solahtavat samalle pellille. Puolukkakin sopii sekaan. Kun keität toscaa, hämmennä herkeämättä. Makea ja rapea kuorrute palaa herkästi.

Annoksia
1 pellillinen
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Omena-puolukkatosca

Ainekset

4
munaa
3
dl
sokeria
250
g
voita
5
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
2
tl
kanelia
1
dl
maitoa
Päälle
6-8
pientä kotimaista omenaa
1 ½
dl
puolukoita
2
tl
kanelia
Kuorrutus
100
g
voita
2
dl
sokeria
1
dl
kuohukermaa
200
g
mantelilastuja
2
rkl
vehnäjauhoa

Työvaiheet

  1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Sulata voi. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja kaneli. Sekoita muna-sokerivaahtoon voisula, jauhoseos ja maito.
  2. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja levitä tasaiseksi levyksi.
  3. Viipaloi omenat taikinapohjalle. Ripottele puolukat ja kaneli omenoiden päälle. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
  4. Valmista kuorrutus piirakan paistuessa. Sulata voi kattilassa. Lisää muut aineet ja keitä keskilämmöllä sekoitellen noin viisi minuuttia. Varo pohjaanpalamista.
  5. Ota piirakka uunista ja lusikoi kuorrutus sen pinnalle.
  6. Jatka paistamista noin seitsemän minuuttia, kunnes tosca ruskistuu kauniisti. Anna piirakan jäähtyä ja leikkaa se ruuduiksi.

Kommentit (0)