Kevät tuli tänä vuonna aikaisin, joten on aika vaipua puutarhaunelmiin. Mutta kun kesä koittaa, oma piha tuntuu välillä pakkotyöleiriltä.

Siellä pettymykset seuraavat toinen toistaan: Kerran villiintymään päästetyn puutarhan raivauksessa riittää töitä. Istutukset eivät lähteneet kasvamaan. Etanat valtaavat taas pihan.

Toisaalta: Odotan aa­miaisia omenapuun alla. Lapsen kesäkeittiöleikkejä. Puutarhahommien tarjoamaa flow-tilaa; vaikka yö laskeutuu, ei millään malttaisi lopettaa.

Kuten mikä tahansa työ, myös puutarhatyö vaatii kunnon työpisteen. Nyt saa loppua aika, jolloin ruukut, taimet ja varusteet olivat sikin sokin ympäri pihaa ja varastoa. Ensi kesäksi aion rakentaa harrastelijapuutarhurin työpisteen, jossa taimet ja tavarat pysyvät järjestyksessä. Kuvan sinkkikantinen pihatyöpöytä on Home Bazaar -liikkeestä Espoosta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

PS. Kun ei millään malttaisi odottaa... Puutarhurin helmasynti on nykyisin malttamattomuus. Enkä ole kärsimättömyyteni kanssa yksin. Plantagenin teettämän puutarhatutkimuksen mukaan yhä useampi harrastajatarhuri haluaa pihalleen yhä nopeammin näyttävää. Siemeniä ja pikku taimia myydään koko ajan vähemmän, suuria kasveja enemmän. Voi meitä malttamattomia!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla