Unohditko sinäkin lapsesi Halloween-juhlat? Ei hätää, ehdit vielä.

Tiesin, että olen unohtanut jotakin. Tänä aamuna muistin, mitä: päiväkodin Halloween-juhlan.

Seisoin kotieteisessä repussa ryttääntynyt muistutuslappu kädessäni ja katsoin kelloa. Työpalaverin alkuun oli kolme varttia. Lapsen viemiseen ja työmatkaan menisi puoli tuntia. Minuutissa hylkäsin kurpitsapäähineen teon, velhohatun tuunauksen ja viitan ompelun.

Jos johonkin voi luottaa niin siihen, että emme heitä pois juuri mitään. Jossakin meillä on myös rikki menneitä lakanoita. ”Niistä saa rättejä vaikka pyörien pesuun tai kenkien kiillotukseen”, mies tapaa selittää. Juoksin sille laatikolle, jossa kenkälankit kuivuvat käyttämättöminä. Moukan tuurilla osuin oikeaan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kaikki kävi niin nopeasti, että neljävuotias ei ehtinyt vastustella. Lakana lapsen päälle, kynällä merkintä silmien kohdista ja lakana pois. Saksilla reiät lakanaan ja lakana uudelleen lapsen päälle. Toimii.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lapsi ja lakana lähtivät päiväkotiin. Minä tulin töihin ja ehdin keittää kahvin ennen kokouksen alkua.

Kummituksen helmassa näkyy lakanan kapiokirjailu SA. Jos Sylvi-mummu eläisi, häntä naurattaisi.

ps. Ensimmäiset viisi minuuttia kokouksesta meni vertaistuen saannissa. Työkaveri Sanna oli yllättänyt lapsensa ja itsensä tekemällä Halloweenin kummitusasun peräti ompelemalla vähän. Nopeaa oli sekin ja kävi näin:

Helppo kummituspuku syntyi vanhasta Ikean fleecepeitosta (Polarvide-huopa, 130 x 170 cm, 3,99 e), sillä en raaskinut luopua uusista valkoisista lakanoista eikä mies t-paidoistaan.

Leikkasin peiton pitkältä sivulta noin 30 cm leveän kaistaleen, josta tuli yhdellä ompeleella sopivasti ylisuuri huppu.

Kaventuneen peiton taitoin keskeltä kahtia ja leikkasin taitteeseen T-kirjaimen muotoisen kaula-aukon, jonka ”poikkiviivaan” eli niskaan ompelin kiinni hupun.

Kummituspuku puetaan kuin poncho, huppu vedetään pään yli silmille ja sopiviin kohtiin leikataan silmäreiät. Tässä malilssa ne pysyvät kohdillaan hitusen tavallista lakanaa paremmin.

Suosittelen hupun pyöristämistä päälaelta. Muuten mielikuva on kivan kummituksen sijasta kamala kukluxklanilainen.


Onko sinulla vinkkejä Halloween-asujen pikatekoon? Kerro alla kommenteissa, ensi vuonna olemme kuitenkin taas viime tipassa pulassa.

Kummitusäiti

Lakanan saa muuten pysymään paremmin päällä, kun laittaa sen muutamalla ompeleella kiinni pipoon! 

  • ylös 16
  • alas 7
Sisältö jatkuu mainoksen alla