Kauneudenhoidosta voi pitää kesälomaa, mutta kroppa ilahtuu kesälläkin pienistä huoltotoimenpiteistä. Näin palaat töihinkin kivan näköisenä.

1. Anna värjätyille hiuksille suojaa

Hiukset menevät kesällä usein haalistuneen ja kuivan näköiseksi pehkoksi, koska niitä koettelevat aurinko sekä kloori- ja merivesi. Hiusvärin herkistämät suortuvat vaativat erityistä huolenpitoa, jotta ne pysyisivät kauniina ja kiiltävinä.

Käytä värjätyille hiuksille tarkoitettuja täsmätuotteita. Hiuksiin pesun jälkeen jätettävät hoitoaineet ja latvahoidot pitävät kutrit terveen näköisinä.

Hiuksille on olemassa myös omia aurinkotuotteita, jotka suojaavat UV-säteiltä. Kuumimmassa paahteessa vain hattu ja huivi antavat riittävän suojan.

Kun pahin on jo ennättänyt tapahtua, apu löytyy tehohoitonaamioista, joiden avulla hiukset alkavat taas hehkua. Tavallisen sampoon rinnalle voi ostaa sävyttävän sampoon, joka pidentää hiusvärin kestoa.

2. Leikkauta tukkaan kesätyyli

Hiukset pysyvät mallissaan pidempään, kun olet antanut pääsi hyvän hiusmuotoilijan käsiin. Lyhyisiin hiuksiin voi ideoida kesäksi mallin, joka näyttää siistiltä, vaikka leikkausväli venähtäisikin tavallista pidemmäksi. Pitkät hiukset puolestaan on helppo kiinnittää huiveilla ja pinneillä kivaksi kesäkampaukseksi.

Otsatukan omistajat voivat pidentää leikkuuväliä tasoittamalla otsista itse. Jälki on siistimpää, kun käyttää taloussaksien sijaan hiustenleikkuuseen tarkoitettuja välineitä.

Kannattaa myös muistaa, että hiukset voivat hyvin, kun ruuassa on hiuksille tärkeitä rakennusaineita, kuten proteiinia ja rasvahappoja.

3. Laita ripsiin ja kulmiin kestoväri

Jos ei halua tuhertaa lomalla ripsi- ja kulmavärien kanssa, kulmakarvat ja ripset kannattaa kestovärjätä. Kosmetologin tekemänä väri kestää kolmesta neljään viikkoon, ja samalla kertaa voi siistiä kulmat malliinsa.

Silmämeikin puhdistukseen tarkoitetut öljypohjaiset aineet kuluttavat kestovärin nopeammin. Toisaalta lomaillessa ei välttämättä tarvitse ripsiväriä kestovärin lisäksi.

4. Pidä huolta ihosta

Rusketus on tasaisin ja päivetyksestä voi nauttia pidempään, kun iho on rasvattu ja kosteutettu ennen ja jälkeen auringonoton. Pahimman paahteen aikana varjossa pysyminen ja riittävät suojakertoimet estävät ihon palamista ja hilseilyä. Myös jotkut aurinkosuojatuotteet antavat kevyen päivetyksen.

Itseruskettavien tuotteiden vaikuttava aine dihydroksiasetoni värjää ihon pinnan sarveiskerroksen ja kuluu pois noin viikossa. Purkkirusketuksen säilyttämiseksi käsittely täytyykin uusia säännöllisesti.

5. Käytä hyvälaatuista kynsilakkaa

Kesälomapuuhastelu kuluttaa lakan kynsistä nopeasti, joten kannattaa sijoittaa hyvälaatuisiin kynsilakkoihin. Kun lakkauksen tekee huolellisesti eikä unohda alus- ja päällyslakkaa, kynnet kestävät siisteinä pidempään. Aluslakka suojelee kynttä värjääntymiseltä ja pitää värilakan paikallaan. Päällyslakan ansiosta värilakka pysyy kauemmin ja saa kiiltoa. Anna lakkakerrosten kuivua rauhassa ennen seuraavaa sivelyä.

Suojaa kädet puutarhatöissä käsineillä äläkä käytä kynsiä työkaluina. Käsien rasvaaminen pitää ihon ja kynsinauhat pehmeinä ja siisteinä.

6. Helli hiukan jalkoja

Jalkojen kovettumia ei kannata raspata joka viikko, sillä raspaus vain kiihdyttää niiden muotoutumista. Raspauksen sijaan voi käyttää jalka- tai vartalokuorintavoiteita, jotka pehmittävät ihoa.

Jaloille tekee hyvää, kun upottaa ne kerran viikossa jalkakylpyyn ja rasvaa ne sen jälkeen jalkavoiteella.

Kovettumilta välttyy, kun muistaa rasvata jalat päivittäin suihkun jälkeen. Hyvä jalkavoide kosteuttaa ja imeytyy nopeasti.

Satu Reijonen, 32, asuu Liperissä puolisonsa ja 1-, 6- ja 8-vuotiaiden lastensa kanssa. Kotiäidin rakkaimpia harrastuksia ovat lenkkeily, kuntosali ja laskettelu. ”Arkena pukeudun farkkuihin ja neuleisiin, joiden värikirjo liikkuu mustan ja harmaan välillä.”
Satu Reijonen, 32, asuu Liperissä puolisonsa ja 1-, 6- ja 8-vuotiaiden lastensa kanssa. Kotiäidin rakkaimpia harrastuksia ovat lenkkeily, kuntosali ja laskettelu. ”Arkena pukeudun farkkuihin ja neuleisiin, joiden värikirjo liikkuu mustan ja harmaan välillä.”

”Äidin univormu on usein toppapuku ja kalsarit", mietti Satu Reijonen ennen Kodin Kuvalehden muuttumisleikkiä. 

"Elän pitkälti perheemme taaperon, eskarilaisen ja koululaisen ehdoilla. Arki on täynnä toimintaa: lasten viemistä kouluun ja harrastuksiin, läksyjä ja ruuanlaittoa.

Arkena minulla ei juuri ole mahdollisuutta laittautua, mutta en sitä välttämättä kaipaakaan. Kun sitten tulee mahdollisuus meikata tai pukeutua paremmin, se tuntuu entistä ihanammalta.

Tärkeintä ihmisessä ovat sisäiset seikat, vaikka olenkin kiinnostunut kauneudesta. Muuttumisleikki oli upea mahdollisuus saada uusia ideoita ja omaa aikaa. Nyt oli hyvä tilaisuus kysyä muoti- ja kauneusvinkkejä, sillä työelämään palaaminen lähestyy.

Lapsiperheen arjessa kauniit vaatteet olisivat kuitenkin tiellä. Äidin univormu on usein toppapuku ja kalsarit.

Pidän kauniista vaatteista ja seuraan aktiivisesti muotia blogeista ja naistenlehdistä. Lapsiperheen arjessa kauniit vaatteet olisivat kuitenkin tiellä. Äidin univormu on usein toppapuku ja kalsarit.

Muuttumisleikiltä odotin ja sainkin pirteyttä. Ehkäpä se näkyy myöhemmin myös väripilkkuina vaatekaapissani."

3 vinkkiä kolmikymppiselle Sadulle

  1. "Sadun hiukset leikattiin long bob -tyyliseksi pitkäksi polkaksi. Entistä ryhdikkäämpi leikkaus kohotti hiuksia ja kirkkaampi väri raikasti koko olemusta." - Riia Koivisto, kampaaja ja meikkaaja
  2. "Kun huulet punaa hyvin, tyyli on heti tosi huoliteltu. Silloin arjen kiireissä ei tarvitse muuten meikata niin paljon." - Riia Koivisto, kampaaja ja meikkaaja
  3. "Koska Sadun tyyli on klassinen, halusin pukea hänelle rohkeasti kevään kukkivia kuoseja, liehulahkeita ja röyhelöitä. Hillitty olemus sai rempseyttä ja tyttömäisyyttä, joka sopii Sadun sädehtivään hymyyn." - Mirkka Siusluoto, muotitoimittaja

Katso kuvat Sadusta ennen ja jälkeen!


Satu seuraa muotia, mutta lapsiarjessa kauniit vaatteet olisivat enemmän tiellä.
Satu sai hiuksiin ryhdikkäämmän leikkauksen ja kasvoille raikkaan meikin.
 

Juttu on julkaistu Kodin Kuvalehdessä 9/2017.

Arja - Kodin Kuvalehti
Seuraa 
Liittynyt12.8.2014

Kotiäiti Sadun, 32, arkityyli raikastui muuttumisleikissä: katso upeat kuvat ennen ja jälkeen!

Jenna kirjoitti: Siis voi hyvän tähen! Miten te saatte upeista leideistä entistäkin upeampia?! Mikä ihana freesi lookki, hiukset ja vaatteet ja koko mimmi! Ja miten ihmeessä tällaiseen muuttumisleikkiin pääsee mukaan, mistä löytyy arvontakuponki?! ;) Hei nimimerkki Jenna, kiitos kivasta palautteesta! Mekin ihastelemme, miten upeita muodonmuutoksia kauneusalan ammattilaiset saavatkaan aikaan. Etsimme jatkuvasti malleja erilaisiin juttuihimme, joten täytä mielellään hakemus tästä linkistä: https...
Lue kommentti

TOIMITUKSESSA TESTATTU. Juttusarjassa KK kokeilee kosmetiikkatuotteita. Ensikertalainen keski-ikäinen testasi muhkeat paperiset perhosripset.

Tuote: 

Paperself-merkkiset paperiset irtoripsikoristeet.

Lupaus:

Paperself kertoo olevansa maailman ensimmäinen taiteellisten paperiripsien valmistaja. Yritys lanseerasi irtoripsensä Suomessa marraskuussa 2017. Niissä yhdistyy kiinalainen paperinleikkaustaide ja moderni muotoilu. Yhdestä irtoripsiparista saa ainakin kolmet piristeet leikkaamalla paperiripset osiin.

Testaus:

Keski-ikäiselle pikkujoulut ovat helposti bilevuoden kohokohta, joten niiden kunniaksi päätin kokeilla elämäni ensimmäisen kerran irtoripsiä. Enkä mitä tahansa ripsiä vaan paperisia perhosia.

En varauksettomasti välitä nykyisestä muhkeiden ripsien trendistä. Hurjimmat näkemäni uhmaavat painovoimaa ja vastaavat tuuheudeltaan hammasharjaa. Itse olen rutinoitunut pikameikkaaja mutta laiska kokeilemaan uutta. Ripsilisiä en ole kokeillut koskaan – jopa aikoinaan häissäni kieltäydyin kunniasta.

Paperself-pakkaus sisältää yhdet ruhtinaallisen kokoiset ripset. Ne eivät välttämättä sovi kerralla luomille, vaan ne voi leikata haluamaansa mittaan. Maltillisesti haaveilin yksistä, reilun sentin mittaisista paperiperhosista silmänurkkiini. Ripsiliima on hankittava erikseen.

Ensivaikutelma: huh!

Hämmästelen, miten ihmeessä pystyn kohdistamaan hentoiset paperikuviot yläluomilleni, kun rajauskynäkin töppösormissani mutkittelee. Vastoin pakkauksen ohjetta en pursottanut ripsiliimaa hentoisen irtoripsen vaan sormeni päälle, koska yliannostuksen vaara oli ilmeinen. Sipaisin sitä irtoripsen alapinnalle kuin Erikeeperiä askarrellessa. Myös asettelussa luotin sormituntumaan.

Olikohan moukan tuuria, mutta onnistuin kahdesti! Irtoripsi oli kätevää kohdistaa rajauskynän viivaan, jotta sen musta pohja ei erotu liikaa. Liiman ollessa märkää ripseä saattoi vielä tuuppia hiuksenhienosti paikoilleen, mutta sen jälkeen se kiinnittyi nopeasti ja tukevasti.

Tältä se tuntui:

Mikä iloinen yllätys: ripset eivät tuntuneet juuri miltään. Vaikka perhoset olivat omia ripsiäni paljon pidemmät, en nähnyt sivusilmällä mitään ylimääräistä tai saanut roskan tunnetta luomilleni. Edes räntäsade ei niitä hetkauttanut. Moni kehui perhosia ja hämmästeli ensikertalaisen tuuriani. Oli se ripsien ansiota tai ei, juhlat olivat hauskimmat pitkään aikaan ja tanssin varpaani muussiksi.

Jääkö käyttöön?

Rohkaistuin. Kunhan juhla on suuri tai juhlamieli riittävän korkealla, liimaan taatusti taas silmäkulmiini perhoset tai porot, sillä sellaiset jäivät paketista käyttämättä. Yhdelle käyttökerralle ei siis tule isoa hintaa.